Måndag, 160222- fredag, 160226

Hej allihopa,

Det har varit fullt upp här på projektet, såå himla kul!!

Måndag:
Vi fick sovmorgon i måndags, såå skönt, det behövdes verkligen. Sedan tog vi oss till en busstation i Kanchanaburi där vi skulle möta upp fyra andra volontärer och tillsammans ta oss till projektet.
Medan vi väntade gick jag och Filippa och kollade på bron över floden kwai som vi hört mycket om. Det var egentligen inte så mycket och se, men vi gick över den, fotade lite bland alla kineser som var där, och sedan gick vi tillbaka till busstationen.
När äntligen Krissy, Juliet, Marianne och Daoue anlänt så åkte vi vidare till projektet som låg ca 30 minuter bort.
Väl där fick vi en guidad tur genom safarit, gosa lite med de små lejon och tigerungarna och sedan packa upp på våra rum.

Tisdag:
Denna dag blev första jobbdagen. Jag fick börja i ett team som kallas "rescue" där vi städar burar, matar alla apor, kaniner, björnar och fåglar som de har. Mycket att göra men väldigt kul!


Onsdag:
Denna dagen var jag på något som vi kallar för "cubs" vilket innebär att man tar hand om de allra minsta lejonen, tigrarna och leoparderna. Suuuupermysigt! Men de bits ganska mycket, lekfullt dock, men man får ju lite sår på armarna här och där kan man säga.


Torsdag:
Denna dagen var nog hittills den bästa!
Först började jag i teamet rescue, alltså mata apor, städa burar mm. Det är så mycket roligare nu när man lärt känna djuren lite och vet vilka man kan gosa med och vilka som är lite lömska. För det finns en del såna. De sträcker fram handen, och när man tar tag i deras hand så rycker de åt sig den och försöker bita en. Men inte alla. Och de flesta är väldigt vänliga så fort man lärt känna dem och visat att man vill dem väl.
Alla aporna har blivit räddade från olika dåliga förhållanden. En apa som vi har här har jobbat åt turisterna i många år innan den kom hit. Thailändarna höll den bunden i en kedja, och så fort en turist ville ha en kokosnöt så skickade de upp apan i träden för att hämta en. Gjorde den inte som de sa så blev apan piskad och slagen, och så levde den i många år. Så det är inte konstigt att de inte litar på människor till en början.
Efter det fick vi rida på en elefant en sväng, sedan fick vi fixa mat åt dem och sedan mata dem, supermysigt!
Sedan fick jag följa med när några gick ut med en av de stora leoparderna, det var riktigt häftigt!

Fredag:
Idag fick vi lite ledigt. Jag började med att hjälpa till i safari teamet vilket innebar att man mattade alla zebror, giraffer och getter. Sedan åkte vi en sväng i parken där vi lekte lite med lejonen och leoparderna, dock med ett stängsel emellan, annars hade de troligen ätit upp oss haha.
Efter det åkte jag, Filippa, Thu från Vietnam och Leanne från Skottland till ett vattenfall som ligger ca 1 timme härifrån, väldigt fint!
När vi väl var tillbaka där vi bor så skulle alla andra volontärer åka till en sjö i närheten och bada i solnedgången så vi följde med där med. Så denna dag har varit väldigt fullspäckad men rolig.

Bilder kommer snart...

Gillar

Kommentarer