Lördag, 160220, 23:48

Hej på er alla där hemma,

Senaste 24 timmarna har varit fullt upp.

Jag flög upp till Bangkok igår kväll för att mäta upp guiderna på projektet som jag ska volontärarbeta på.
Meow, som min thailändska guide heter, hämtade upp mig på Flygplatsen och vi åkte tillsammans buss samt tuk tuk till hotellet vi skulle bo på över helgen.

Väl på hotellet träffade jag min nyfunna vän Filippa, som jag pratat med sedan några veckor tillbaka på Facebook då vi fick reda på genom projektet att vi båda skulle starta samma dag. Superkul! Jättegullig tjej ifrån Tranås som jag nu umgås med hela tiden.

Idag har vi haft fullt upp. Vi åt frukost tillsammans med andra volontärer som reser med samma bolag men som ska volontärarbeta på andra projekt. Vi var ca 20 stycken sammanlagt. Där berättade de lite om sig själva och lite allmänt om Thailand.

Visste ni t.ex:
att Bangkok egentligen bara är en förkortning på det riktiga namnet för staden? Att rabbla hela namnet tar så lång tid att många inte kommer ihåg det, knappt thailändarna. Tydligen är det en av de första saker barnen lär sig i skolan, att rabbla namnet på huvudstaden i Thailand. De får lära sig det som en sång för att de lättare ska kunna minnas det. Sjukt! Det tog säkert 10-15 sekunder att läsa upp hela namnet, och det lät precis som en sång.

Eller att en "shemale", vilket är väldigt vanligt att se här i Thailand, alltså män som klär ut sig och ibland opererar sig för att se ut som kvinnor, är kopplat till deras religion. En shemale enligt thailändarna blir man om man i ett tidigare liv har betett sig väldigt illa och gjort många dåliga saker, då blir straffet att man i sitt nästa liv föds i fel kropp.

Eller att man får ett fängelsestraff på ca 12 år om du offentligt talar illa om den thailändsk monarken. Tydligen så sitter en australiensare just i detta nu i thailändskt fängelse för just detta brott, och kommer, trots fler försök, inte ut förrän efter 12 år.


Hur som helst, efter detta besökte vi två fina tempel, såg en hel del munkar, åt en gemensam lunch, umgicks och pratade med de andra volontärerna (de flesta kom från USA) besökte en stooooor galleria och mycket mer. Riktigt roligt var det.
På kvällen nu har jag och Filippa ätit en god middag, tagit en timmes fotmassage för 50(!!!) kronor och handlat lite inför avresan till projektet imorgon.

Imorgon ska vi upp tidigt för att åka en 3-timmars bilfärd till Kanchanaburi där vi börjar arbeta på måndag.

Ha det bäst!

Gillar

Kommentarer