Calle gran vía

Första dagen i Madrid bjöd på kyla och solsken. Trodde verkligen inte Spanien kunde vara såhär kallt, haha...

Men hur mycket jag än älskar värme och långa vita stränder så är det ändå fantastiskt att strosa runt i en storstad såhär. Man ser på allt med helt andra ögon när man är utomlands. Allt känns så mycket vackrare, så mycket mer sevärt.

Vi har verkligen njutit av dagen idag. Inte haft några måsten. Vi mötte upp Anna som flög från Tyskland imorse, sen har vi bara strosat omkring, ätit tapas, druckit vin, fotat, shoppat. Supermysigt!

Nu har vi siesta som såklart är ett måste för spanjorerna haha. Senare (läs MYCKET senare) ska vi äta middag på en populär restaurang inne i stan. För dom som inte vet så skiljer sig Sverige väldigt mycket jämfört med Spanien vad gäller när och hur man äter. Första gången jag hälsade på Ines och Maria minns jag hur förvånad jag blev.
I princip ingen verkar börja jobba före 9 här. Maria börjar 11. Vilket resulterar i sen frukost, om man ens äter frukost. Kaffe och en croissant, eller nåt annat litet. Sen är det lunch runt 15 ca, slutar jobba runt 20, sen är det middag någon gång efter 22. Ikväll har vi ett bord reserverat klockan 23. I Sverige skulle man inte ens hitta en restaurang som serverar mat vid den tiden haha.
Och här i Spanien är det ytterst sällan man beställer en rätt i var och äter enbart den rätten. Här delar man, på allt, små tapas rätter som stora, rejäla rätter. Igår kväll beställde vi in en stor köttbit, en rejäl portion med pasta, lite croqetter, bröd, oliver, sen satt vi alla och plockade och åt från samma tallrik. Så långt ifrån hur vi gör i Sverige när vi äter på restaurang haha. Men jag gillar det! Det är ju toppen att slippa bekymret med att bestämma sig för en rätt. Här får man smaka på allt och kan dela matglädjen med varandra på ett helt annat sätt!

Nu ska jag försöka vila lite inför kvällen. Med tanke på att deras dygnsrytm ser lite annorlunda ut så är man även ute betydligt längre än hemma. Sist jag var här kom vi hem efter 7 varenda gång vi gick ut till en bar eller en klubb, so I better get some sleep now😄

Hasta luego vänner!

Gillar

Kommentarer