Antagen till Santa Monica College, LA

Hej allihopa,

Vet ni vad?! Jag har precis blivit preliminĂ€rt antagen till Santa Monica College i SM, Los Angeles!😍
Jag kan inte förstÄ att jag Àntligen ska fÄ Äka dit igen, och denna gÄng fÄ stanna dÀr Ànnu lÀngre Àn förra gÄngen.
Jag ska plugga business & marketing, en certifikatskurs pÄ 24 units vilket motsvarar ca 60 hp. Sen fÄr vi se om jag vÀljer att förlÀnga kursen efter ett Är för att fÄ en associate degree, möjligheten finns, men jag börjar med ett Är sÄ fÄr vi se efter det.
Ska bli sÄ hÀftigt att fÄ uppleva det amerikanska college livet, jag har nog drömt om det sen den första amerikanska teenage filmen jag sÄg, haha.

IkvÀll har jag suttit med ansökan till CSN för studielÄn och bidrag. Tycker det Àr toppen att utbildning bÄde pÄ college och universitet, samt sprÄkkurser utomlands Àr CSN berÀttigade. Det ger ju fler möjligheten att kunna studera utomlands, vilket inte bara bidrar till erfarenheter som gynnar den personliga utvecklingen, utan Àven förstÄelse för andra kulturer (som Àr otroligt vÀlbehövligt idag) och möjligheter att knyta nya kontakter inför framtiden. Det Àr ju faktiskt en av mÄnga anledningar till att man ska vara tacksam över att vi Àr födda och lever i Sverige, att vi har sÄ pass stora möjligheter till bra utbildning och utveckling.

Som jag berÀttat tidigare sÄ har skolan bett mig skriva ihop ett personligt brev om varför jag vill studera just hos dom, och jag har Àven behövt betalat en ansökningsavgift pÄ ca 600kr. Jag har Àven skickat in en kopia pÄ mitt pass, kopia pÄ mina gymnasiebetyg pÄ engelska, samt signat en del papper. SÄ som ni förstÄr Àr det en hel del att göra inför en utbildning utomlands, allra helst i USA.
Och med detta sagt sÄ vill jag nu Àgna resten av blogginlÀgget Ät företaget Blueberry som hjÀlpt mig med denna ansökan.

Blueberry
Blueberry Àr ett företag som erbjuder gratis rÄdgivning och tips vad gÀller valet av college eller universitet utomlands. De har en uppsjö av alternativ av skolor runt om i hela vÀrlden, sÄ jag lovar er, bara att vÀlja skola kan ta tid. NÀr man vÀl bestÀmt sig för vilket land du vill studera i, samt vilken skola och utbildning, sÄ hjÀlper de dig igÄng med ansökan pÄ ett vÀldigt strategiskt sÀtt.
De ger tydliga instruktioner om i vilken Ă€nde man ska börja, hur man steg för steg tar sig vidare i processen, och de har videos och lathundar som hjĂ€lper dig med saker som kan vara lite extra komplicerat, tex ansökan om studielĂ„n för utlandsstudier 😏
Min rÄdgivare som jag haft kontakt med frÄn start heter Sofia, och hon har sjÀlv studerat pÄ Santa Monica college. Hon Àr fantastiskt trevlig och hjÀlpsam och Àr, precis som alla andra pÄ Blueberry, vÀldigt snabb pÄ att svara pÄ mail och telefon sÄ fort du behöver hjÀlp med nÄgot.

Detta Àr helt klart ett företag jag kan rekommendera om ni gÄr i utlandsstudietankar, dom kommer hjÀlpa dig med allt du kan tÀnkas behöva ha hjÀlp med.

HÀr kommer en lÀnk till deras hemsida dÀr ni kan hitta mer information: https://www.blueberry.nu/

Om ni Ă€r intresserade av mer information kring mina framtida studier pĂ„ SMC eller undrar nĂ„got vad gĂ€ller ansökningsprocessen fĂ„r ni gĂ€rna kommentera😘

Godnatt alla fina!❀

Gillar

Kommentarer

jessicapopiel
jessicapopiel,

Men wow, vilken möjlighet. LÄter hur kul som helst ju!! Lycka till! <3

nouw.com/jessicapopiel
louisetamp
louisetamp,
Åh, stort tack, vad glad jag blir!! <3
nouw.com/louisetamp
malingottfridsson
malingottfridsson,
gud va hĂ€ftigt!! vilken möjlighet! lycka till đŸ™ŒđŸœâ€ïž
nouw.com/malingottfridsson
louisetamp
louisetamp,
Tack snĂ€lla du, vad glad jag blir!😊 Jaa det ska bli sĂ„ hĂ€ftigt!❀
nouw.com/louisetamp