Ångest, bad update & skidsemester

Oj vad dålig jag varit på att uppdatera... jag kan skylla på att det varit mycket, press och stress på jobbet och mycket plugg senaste tiden, men vill man så hinner man skriva ett litet inlägg, jag vet ju det.
Ärligt talat så finner jag ibland ingen ork. Inte bara till att synas och höras på sociala medier, utan även till att socialisera och kommunicera med mina nära och kära och fantastiska vänner.
För något år sedan började jag må rätt dåligt, kortfattat så hade jag en destruktiv relation till mitt jobb just då, jag vantrivdes och hade mer ansvar än vad jag klarade av där och då. Detta i kombination med en del ouppklarade inre känslostormar gjorde att jag bröt ihop, psykiskt och fysiskt. Jag orkade inte ta mig upp ur sängen på morgnarna, min kropp orkade knappt bära mig.
Efter en lång utredning har jag idag en hel del svar på vad som hände och varför min kropp tillslut inte orkade, och trots att mediciner, vitaminer och vila hjälpt mig otroligt mycket, så är jag inte helt återställd.
Jag behöver väldigt mycket sömn för att orka med vardagen och en vanlig arbetsdag kan verkligen ta kål på mig. Att behöva laga middag kan ibland kännas värre än att springa ett marathon efter en jobbdag.
Därför blir jag ibland väldigt off på sociala medier, och det kan ta mig flera veckor att orka svara på helt vanliga sms och mail från familj och vänner. Men det får vara så för nu, jag har lärt mig att det viktigaste är att lyssna på sin kropp, att inte låta ångesten ta över och att prioritera det viktigaste här i livet. Och jag har blivit bättre på det.
Denna veckan har jag till exempel låtit telefonen vara helt och hållet (nästan) när jag varit med familjen på skidsemester i Åre. Otroligt välbehövligt. En vecka fylld med kärlek och värme, en massa skoj och en massa vila!
Så med lite ny energi hoppas jag nu äntra kommande vecka med bravur.
Blir fokus plugg denna vecka, då jag har en stor inlämning inom inredning om några veckor. Förutom massa plugg och lite jobb så ska jag även få bebisgosa med min bästa väns lilla bebis som kom till världen för några veckor sedan, det om något ger ju energi 😍
Bjuder på några bilder från semestern bl.a.
Kram på er alla som läser detta❤
PS. Kom ihåg att allt blir bättre, oavsett vad som tynger dig för stunden!

Gillar

Kommentarer