MINA BÄSTA TIPS FÖR BRA BETYG

Innan årskurs 8 i grundskolan pluggade jag inte så mycket, utan det var faktiskt när jag bestämde mig sommaren mellan sjuan och åttan att jag skulle gå på Östra Real i gymnasiet, som jag började plugga. Jag visste att östra var en skola där det krävdes ganska höga betyg för att komma in- vilket jag satte som mål. Så jag började plugga! Och höjde mig under 2 år 70 poäng, fördelat på 20 i åttan och 50 sista året. Gick ut med 307,5 som då var 30 poäng över medianen för klassen jag går i nu. Så jag tänkte att jag kunde dela med mig av mina bästa pluggtips, som jag använde själv under den tiden:)

1. Kommunikation med lärarna är jätteviktigt! Ha en dialog under hela terminen, prata om vad du tycker är svårt och kolla var du ligger. Om du är klar med en uppgift innan deadline, fråga om du kan få börja med nästa eller få en extra uppgift! Lärare gillar entusiastiska elever som visar vad de vill.

2. Försök att inte missa prov, och gör ALLA uppgifter och läxor i tid! Att lämna in något försent kan sänka omdömet du får, så det är mycket bättre att lämna in i god tid.

3. Plugga! Det är ju, som det kanske säger sig självt, det absolut viktigaste. Du kommer inte lära dig något genom att inte plugga. Sedan är vi alla olika! Vissa behöver plugga mer, andra mindre. Mitt tips är att hitta en studieteknik som fungerar för dig!

4. Gör pluggandet till en rutin, avsett en eller två timmar dagligen.

5. Att plugga är kanske inte det roligaste man kan göra, men det behöver inte vara tråkigt! Ha roliga pluggdagar, plugga med en kompis på ett fik? Gör en låttext om blodomloppet? Ha kul! Att plugga kan faktiskt vara roligt:)

Gillar

Kommentarer