Köttfärspaj.

Idag tog jag upp köttfärs ur frysen, men visste inte alls vad jag ville göra med den. Valde till slut att göra en köttfärspaj med fetaost, soltorkade tomater & kapris. Den blev riktigt god med en enkel sallad till. Jag hittade ett recept som jag gjorde om lite och gjorde på följande sätt:

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 gram kylskåpskallt smör
3 msk kallt vatten

Gör så här
:
• Skär smöret i små bitar.
• Mixa i matberedare till en smulig massa.
• Tillsätt vattnet och blanda snabbt ihop till en deg.
• Tryck ut degen i formen. Nagga botten med en gaffel. Låt vila ca 30 minuter i kylen.
• Sätt ugnen på 225°C. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10 minuter. Låt sedan svalna.

Fyllning:
400 gram köttfärs
10 bitar soltorkade tomater
150 gram fetaost
3 tsk kapris
salt
chili

Stanning:
2 ägg
2 dl créme fraiche
1 tsk äppelcidervinäger
1 vitlöksklyfta
1 msk senap
salt, peppar, basilika

Gör så här:
• Stek köttfärsen, salta och ha i chilin. Låt sedan svalna en aning. Skär i soltorkade tomater och smula ned fetaosten. Ha sedan i kapris och i med fyllningen i pajskalet.
• Rör ihop ingredienserna till stanningen och slå den över pajen. Rör om allt lite lätt så att det blandas väl och stanningen kommer ner till botten. Ha inne i ugnen i ca 20-25 minuter i 225°. Servera med en sallad.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229