Jag sa upp mig.

Ja, som rubriken lyder - Jag har sagt upp mig. Detta är något jag har funderat på ett tag nu & förra veckan så gjorde jag det. Det var en lättnad, men ändå ganska ångestfyllt. Vi tar det från början.

Efter att ha varit mammaledig i 3 år så behövde jag ett jobb när Melanie började på förskolan. Jag ville ha ett jobb nära barnen ifall något skulle hända, eftersom att pappan är flera mil bort ville jag att en av oss skulle vara nära. Så jag fick tips om att söka ett jobb i närheten & eftersom att det passande mig bra så sökte jag - & fick jobbet! Jag började provjobba alla helger fr.o.m. oktober och dom var nöjda med mig så jag fick fortsätta. I januari gick jag på heltid och har sedan dess jobbat dagar, mestadels kvällar & varannan helg. Det har varit en stor omställning för mig att gå från mammaledig till ett heltidsjobb och det har varit väldigt krävande. Jag har inte mått bra. Jag är på en plats (alltså där jag bor) där jag inte trivs speciellt bra, jag & Tobias jobbar om varandra hela tiden så vi har aldrig någon tid tillsammans med familjen och vi kan aldrig åka och träffa min familj i Leksand eller till min släkt i Stockholm. Jag tror att alla med barn och säkert fler av er utan barn förstår att det inte fungerar att ha det så i småbarnsåren. Man vill ha tid med familjen & kunna skapa massa fina minnen tillsammans. Det fungerar inte annars.

Hur som helst, jag har senaste tiden bara känt mig mer stressad och inte alls varit mig själv. Så jag pratade igenom mitt beslut med Tobias eftersom det kommer bli tufft för oss att leva på en lön tills jag hittar något nytt. Men det var något vi gemensamt kom fram till, att det är bäst för mig - & för oss som familj! Ibland måste man vara egoistisk. Man kan inte stanna kvar för någon annans skull när man inte mår bra. Men självklart säger inte jag bara upp mig så där utan fler anledningar. Jag känner att jag inte kan leva upp till deras krav dom har på en anställd på grund av att jag inte finner någon motivation till arbetet för den lilla lön jag får. Jag får det knappt att gå runt & får inte ens tillräckligt i lön för att kunna hjälpa till att betala hyran här hemma. Så ja, jag har inget anställningsavtal så jag sa upp mig och har en månad kvar att jobba.

Det är lite ångestfyllt också med tanke på att jag verkligen kommer behöva ett jobb snart. Dessutom ett jobb fritt från helger så vi i alla fall kan få en fungerande familjesituation. Sen kommer jag aldrig mer ta ett jobb som inte följer avtal med löner osv. Man lär sig av sina misstag. Samtidigt är jag glad att jag fick chansen att ha detta jobbet då det har varit en rolig erfarenhet & jag har haft många roliga arbetspass. Nu blickar jag framåt och hoppas på det bästa. ✨

Gillar

Kommentarer

johannaisabella
johannaisabella,
Vet du, jag är glad för din skull! Hoppas du mår bättre och hittar något nytt kul jobb snart! 😘❤
nouw.com/johannaisabella
louisenicole
louisenicole,
Tack tack tack! ❤️
nouw.com/louisenicole
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229