Grekisk delikatesspanna.

Som jag skrev tidigare så fick jag en recept av min vän Stina som jag lagade i fredags, det är verkligen hur gott som helst, så jag måste dela med mig av det.
Jag lägger ut receptet precis som det står, jag gjorde dock bara hälften av det & jag hade inga tomater på, då jag inte är så förtjust i varma tomater.

Grekisk delikatesspanna.

Ingredienser:

1 kg fläskfilé
1,8 kg potatis
1 röd paprika
1 gul paprika
1 gul lök
1 zucchini
3 tomater
1 burk fetaost

Marinaden:
3-4 pressade vitlöksklyftor
1-1,5 dl olivolja
1-1,5 tsk sambal olek
2 msk soja

Kall sås:
4 dl turkisk yoghurt
4 msk majonnäs
2 pressade vitlöksklyftor
2 tsk italiensk salladskrydda
Limesaft

Gör så här:
• Strimla fläskfilén, blanda ihop marinaden och lägg ner köttet. Ställ in i kylskåp över natten.
Dagen det ska ätas:
• Sätt ugnen på 220 grader.
• Skala och klyfta potatisen. Smörj en långpanna och lägg i potatisklyftorna. Salta och ställ in i ugnen i 10-15 minuter.
• Skär alla grönsakerna i bitar.
• Ta ut potatisen och lägg på fläskfilén och marinaden, paprikan, löken och zucchinin. Överst lägger du skivade tomater och en burk fetaost i små kuber.
• Sätt in i ugnen igen i ca. 35 minuter.
• Blanda ihop den kalla såsen.

Tips! Jag gjorde även vitlöksbröd till detta & det blev så gott. Jag vispade ihop smör, salt, persilja och pressade vitlöksklyftor, bredde på brödet och in i ugnen sista minuterna som maten stod inne.

Gillar

Kommentarer

elinor
elinor,
Alltså MÅSTE testa nån gång 😍
nouw.com/elinor
louisenicole
louisenicole,
Ja, det måste du!! 😍
nouw.com/louisenicole
jennykarlsson
jennykarlsson,
Åh gott!! 😍
nouw.com/jennykarlsson
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229