1. Bekväma skor!

Jag fåt jättelätt skoskav och vem tycker det är roligt att gå omkring och ha ont i fötterna? Dessutom behöver man inte ha med sig hur många olika par skor som helst! Det räcker med typ 2, ett bar praktiska/sköna och ett par finare tex om man ska ut och festa eller på middag?

2. Miniförpackningar

Shampoo väger mycket när det är stora flaskor, det är det bättre att köpa miniresflaskor och ha sitt schampoo och balsam i. De tar mindre plats i resväskan + att du får mindre vikt!

3. Matchande kläder

Jag har en tendes som jag tror att många med mig har, att packa på tok för mycket kläder! Det är så mycket bättre att innan bestämma ''outfits'' för då vet man precis vad man ska ha på sig och det sparar mycket tid! Jag har börjat göra så då jag reser + att jag skriver listor på vad jag har med.

4. Vad vill du göra?

Planera din resa för att få ut så mycket som möjligt av den, det är något jag har börjat lägga mera vikt vid eftersom då försvinner inte dagarna på samma sätt!

5. Rensa minneskortet eller telefonen

Jag rensar allt när jag åker iväg, alltid! Då kan man ta hur många nya och snygga bilder som man vill från resan och skryta om på instagram? ;)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag för ett år sedan var jag och mamma och såg Carola i Göteborg. Kommer ihåg att jag och mamma stod näst längst fram och att de stod ett gäng på 4 personer framför oss och jag kunde inte så någonting pga att en av tjejerna stod framför mig och skojar inte när jag säger att hon var ca 2meter lång!.

När jag har varit på andra konserter och inte sett något har typ all sagt att jag kan ställa mig framför dom eller bredvid eftersom att jag inte ser medans de ser perfekt över mig bakifrån. Jag tänkte att jag kunde ju iallafall fråga tjejen framför eftersom hon skulle så bra mycket över mig. Efter att snällt ha frågat henne om hon antingen kunde flytta lite åt sidan så jag kunde se scenen så får jag svaret:

''Men vi står ju här? Du får skylla dig själv att du inte kom i tid.'' Jag svarade då med att eftersom att hon va så jävla lång kunde hon visa lite respekt till oss som också ville se något. Nej, hon skulle pronto stå längst fram och skymma sikten och hon skulle hänga och klänga på sin andra 2meter långa killkompis...Efter jag viskade bitch bakom ryggen på henne så frågar hennes killkompis (pojkvän?) om jag ville stå framför honom med ett leende. Jättegulligt av han och sen hamnade hon längre bak för att vakter sa till henne att backa lite eftersom de märkte att andra runt om oss började bli irriterade.

Tur det finns trevliga personer, tror han skämdes lite för henne. Kvällen va så rolig med massa nostalgilåtar som man lyssnade på som liten. Carola gav mig en kram till sist dessutom 😉

Likes

Comments

Jag saknar att rida extremt mycket.

Jag saknar att få kämpa och känslan av att flyga över ett hinder. Jag saknar hästdoften. Jag saknar att fortsätta rida trots att benen är tunga som bly och fastän man tror att man inte orkar så håller man sig kvar. Jag saknar att vinna över min rädsla när farten blev för snabb, klappa hästen på halsen och känna den fuktiga pälsen, ett tecken på ett bra pass. Jag saknar att pyssla i stallet efter en lektion. Jag saknar att pussa mulen och glädjen man känner när man klarat ännu mål eller när man ramlat av men man hoppar upp och ger sig in i matchen igen. Jag saknar galoppfattningen när man drar iväg. Jag saknar varje härlig dusch efter ett svettigt pass.Jag saknar att dra på sig alla tighta ridbyxor och ridstövlar.

Men...

Jag saknar inte pressen att hela tiden behöva göra rätt och hela tiden ha ett par ögon som ser vad du än gör om du så inte sitter tillräckligt rakt, inte har hälen i bott, inte ser glad ut eller sitter ner i galoppfattningen. Jag tyckte allt var jobbigt tillslut, motivationen försvann och istället kom en klump i magen inför varje ridlektion samt prestationsångesten jag kände. Jag saknar inte hur självförtroende sjönk när jag gjorde något dåligt eller tillsägelserna ringlade över en utan större anledning. Jag saknar inte att lägga ner flera timmar på en dag för att hjälpa till med deras skitgöra och inte få så mycket som ett tack. Jag saknar inte att behöva välja mellan att göra en viss person besviken och sluta eller fortsätta ha klumpen i magen varje tisdag.

Jag saknar att sitta på hästryggen, hoppa över hinder och galoppera i en ren livsfarlig hastighet i skogen, men tyvärr tog glädjen slut när att rida och hela tiden vara felfri blev ett krav. Någon som känner samma med sitt intresse? Nu är jag för ''gammal'' för att börja om känns e som jag har annat att ta hänsyn till tex jobb, pojkvän och framför allt tiden...

Har ni varit med om samma?

Har ni tagit upp intresset igen eller låtit framtiden komma och lagt det ni gjorde som hobby bakom er?

Likes

Comments

1. Sluta jämför dig med andra

Även om det inte är lätt så försök, de må ha det och det men du har det här och det här!

2. Agera ''Som-Om''

Agera som om du redan hade det självförtroendet du önskar! Om du var självsäker och hade självförtroende, hur skulle du känna dig då? Vad skulle du göra? Hur skulle du gå och tala? Vad skulle du kunna tänka och hur skulle ditt prat med dig själv låta? Genom att fråga dig själv dessa frågor så tvingar du dig att svara på dem och det kommer att hjälpa dig att hamna i ett tillstånd med höjt självförtroende. Du kommer då att agera "som-om" du är säker och om du fortsätter att agera "som-om" så kommer du att märka att ditt agerande blir mer och mer till en vana. Du har nu uppnått det självförtroende du hittils "fejkat" dig till!

Detta har verkligen funkat på mitt självfötroende och idag har jhag de ''fejkade'' självförtroendet fast på riktigt!

3. Gör något som du skjutit på en längre tid

Vad har du på din bucketlist som stått där länge? Gör det direkt, nu! Detta kommer garanterat att öka ditt självförtroende och det kan starta en positiv spiral som får dig att utföra allt annat mycket snabbare och med bättre resultat. Du hamnar i ett "flow".

Tex jag med min träning och ja efter ett pass på gymmet som jag tidigare hatat att gå till känner jag mig som en riktig qween ;)

4. Döda dina negativa tankar

Du måste lära sig att bli medveten om ditt prat med dig själv, alltså de tankar du tänker om dig själv och om vad du gör. Många av oss tänker ofta saker som "det klarar jag inte". Försök att ändra ditt tankemönster och ändra det till "jag ska göra mitt bästa", "jag kan fixa det och skulle det inte gå så är det inte hela världen ändå".

Så tänkte jag när jag hade prov i skolan, jag gjorde mitt bästa och jag kunde inte gjort mer!

5. Fräscha till och klä upp dig

Om du känner dig fräsch och nöjd med din klädsel så kommer du att må bra. Du kommer att känna dig mer framgångsrik och redo att tackla världen. Tänk efter hur du brukar känna dig när du gjort dig i ordning inför en fest eller liknande tillställning, där du lagt extra tid på att göra dig i ordning. Det brukas kännas bra, eller hur?

Jag känner mig sååå confident när jag har tagit på mig min favorit outfit, då kan inget stoppa mig!

6. Ändra en liten ovana

Inte en inbiten eller svår vana som t ex att sluta röka. Bara en liten en, som t ex att skriva ner saker som du ska komma ihåg. Eller att vakna upp 10 minuter tidigare än vanligt. Eller dricka ett glas vatten när du vaknar. Något litet som du vet att du kan göra. Gör det under en månads tid. När du har utfört det så kommer du att känna dig så mycket bättre och ditt självförtroende kommer att öka. Börja då med nästa ovana och byt ut den mot en positiv vana!

Detta har jag aldrig provat så det blir en utmaning!

7. Fokusera på lösningar

Är du en person som ser möjligheter över allt eller ser du problem? Om du bara ser problem så försök då att ändra på det! Att fokusera på lösningar istället för problem är ett mycket effektivt sätt att öka ditt självförtroende och få mer bra saker uträttat i ditt liv.

  • "Jag kan inte!" - Hur kan du lösa det?
  • "Jag har ingen motivation!" - Hur kan du lösa det?
  • "Jag hinner aldrig!" okej, vad är lösningen?

Det finns alltid en lösning och ofta är den enkel att utföra. Kanske så enkel att du inte tror att det är någon mening att göra den!

Likes

Comments

Visst är det är underbart att spendera tid tillsammans med sin pojk/flickvän?

Jag har aldrig varit så förtjust i att gå på gym för att jag tycker att det känns som att alla glor, att man bara gör fel och ser löjlig ut och jag har haft en känsla av att jag hör inte hemma här! Jag blir röd i ansiktet , jag svettas och håret står ut alla håll typ medans de andra tjejerna kommer in där eller står på löparbandet i sina tighta träningskläder med fullface makeup... Eftersom jag tycker det är jobbigt att gå till gymmet som det är så skulle jag aldrig få för mig att gå dit med min kille, jag menar det skulle va ännu mer pinsamt!

Jag och L jobbar båda på som bara den i sommar, jag tar alla extra tider jag kan få och det är för att vi har börjat att prata om att i januari åka på en långresa och backpacka i Asien, Malaysia, Thailand och Kambodja. När vi satt och pratade om de lät de som rena drömmen men samtidigt ångestfyllt. Ska vi åka på en sån resa vill jag kunna känna mig självsäker, jag vill kunna köpa en flawless bikini och kunna gå på stranden i endast den utan en tröja över för att täcka min mage.

Som sagt L är riktigt duktig på allt som har med träning att göra och även kost så han har lovat att hjälpa mig. Vi har båda skaffat gymkort i stan för 2 månader då han kommer hjälpa mig att lära mig alla maskiner och rörelser för att sedan när de här 2 månaderna är slut själv kunna gå till gymmet och få ut så mycket som möjligt av den timmen jag är där.

L tränar helst varje dag i veckan om han kan och det är hans största intresse. Han har fått med mig 2 gånger nu och visst det går trögt i början för att jag känner mig fett löjlig och extremt ful men jag ser ännu dummare ut som bara står där mendans han kör på. Det går bättre och jag vill verkligen detta, jag har alla förutsättningar och dessutom kommer det flera fördelar med att träna ihop med sin partner mer än att de faktiskt är roligt:

Kvalitetstid tillsammans

De flesta par tillbringar större delen av sitt liv på olika håll på grund av jobb, skola och annat. När ni tränar tillsammans kan du bli vältränad utan att offra tiden med din partner.

Gemensamt intresse

Lägg till träning till listan för gemensamma intressen, man kan aldrig ha för mycket gemensamt.

Motivation och stöd

Uppmuntra och beröm varandra, det ökar motivationen och hjälper er att ta hand om varandra

Stärker banden

När vi är fysiskt aktiva bildas kemiska substanser i hjärnan som skapar känslor av lycka och minskar stress. Det finns flera studier som visar att män och kvinnor som tränar regelbundet har bättre (och oftare) sex med sin partner.


Övervinn den jobbiga känslan som jobbar emot dig

och våga traska till gymmet med din kille/tjej det kommer bli roligt!


Likes

Comments

Igår skulle jag och L gå igenom träningsschemat han har skrivit till mig, de började med att jag blev 1 timme försenad pga tåget men när jag kom dit så började vi.

De var lite svårt och fick inte till alla övningar och vissa maskiner är svåra eller går inte att använda pga att jag är ganska så kort... dessutom har jag problem med mina vadmuskler (kommer ett inlägg om det) som gör att jag får problem med vissa övningar. Vi pratade samtidigt medans jag gjorde de övningarna som vi gick igenom om vad L kommer kräva av mig om jag ska komma någon vart tex att jag ska väga mig 1 gång i veckan, skriva exakt vad jag äter och om mina mat och mina kroppsliga mått. Jag kände direkt en klump i magen för nej, jag vill inte men jag vet att jag måste. Det är så jobbigt att behöva ''blotta'' allt men jag vet ju att L inte bryr sig om siffrorna på vågen eller så, men för mig blir det ändå en jobbig sak att behöva göra.

Jag började känna nåt jag inte riktigt kunde sätta fingret på det var bara så jobbigt, inte fysiskt menar jag utan det kändes inom mig liksom, som ett tryck över bröstet och jag ville bara gråta,,, Det var bara de jag koncentrerade mig på tillslut, att inte gråta och det märkte L så han sa att jag skulle stretcha och så kunde vi låta de vara bra för idag. Jag tyckte det var så jobbigt och L sa till mig att det är jobbigare mentalt än man tror och ja det var extremt jobbigt men efter var de helt borta.

Det känns bättre när jag kan prata med L om det. Han lägger stor vikt vid att detta är nåt jag vill och som jag ska göra för min egen skulle, att han inte bryr sig för han tycker om mig som jag är men jag måste tycka om mig själv och ha nvill hjälpa mig och det betyder så fruktansvärt mycket.

Denna helgen blir den sista då jag får äta vad jag vill och göra vad jag vill sen blir det att lyda L och göra som han säger då han vet vad han pratar om, jag själv har ingen aning egentligen haha. Det finns ingen kille som min baby! Just nu är han i London under helg på en tripp, vi sa hejdå igår och ses igen på söndag. Längtar redan haha!

Likes

Comments

Börja eller ta upp din träning?

Enkla tips för att sätta igång!


1 Rimliga mål:

''Jag ska träna upp mot flera gånger per dag!'' Sätt istället rimliga krav på att du exempelvis ska träna 2 gånger i veckan så kan du hålla en kontinuitet i träningen. Blir det fler pass är än ditt mål är detta bara något positivt, eller hur?

2 Träna det som du tycker är roligt:

Tycker du exempelvis att det är roligt med dans och inte alls roligt att springa?, kör på dans då!. Den bästa träningen är den som blir utan att man tänker på att man tränar!

3 Träna med en kompis/partner:

Om man är två är det inte lika lätt att hoppa över att träna i sista sekund. Ett tips är att bestämma fasta dagar och tider så ni kan planera utefter detta + ni har sommarlov. Inga läxor som tar tid!

(Kommer ett inlägg om hur det är att träna med sin partner)

4 Kom in och prata med de som jobbar på ditt gym:

Deras jobb är att inspirera er till att börja träna. Du kan därför få hjälp att lägga upp ett träningspass i form av en instruktion eller få lite tips och råd hur du ska komma igång.

Detta hjälpte mig sååå mycket, tjejen på gymmet där jag är med L har skrivit 2 hela A4 sidor med tips och riktlinjer för hur jag ska äta!

5 Hitta de tider som passar din träning bäst:

Kanske vill du ha träningen gjord så du har hela dagen framför dig? Träna då på morgonen för att få mer tid över, det ska dessutom ge bättre resultat!

6 Se till att äta ordentligt:

Med regelbundenhet och goda livsmedel under dagen så vi har energi i kroppen när vi tränar. Var även noga med att dricka ordentligt med vatten så minskar du risken för vätskebrist.

(kommer ett inlägg med tipsen jag fick av tjejen på det gymmet jag hänger på!)

7 Ta hand om dig själv:

Även om man känner sig trött och inte har någon motivation till träning brukar man alltid känna sig pigg efter ett träningspass och stolt över att man gjorde det och det. Det viktigaste du har är er kropp ,så ta hand om den! :D

8. Skaffa snygga träningskläder!

Gå och köp dig de där träningstightsen som du tycker är så sjuukt snygga eller linnet/t-shirten du haft cravings för och gå till gymmet. Du kommer känna dig så snygg och motiverad!


Likes

Comments