INTERVJU MED JOHANNA

Hej allihopa finisar! Just nu så kommer det varje vecka komma upp två stycken intervjuer och nu har jag fått äran att intervjua Johanna som är först ut denna veckan. Ni hittar intervjun nedanför och även hennes blogg.

http://lifeandkids.se


1.Hur gammal är du?
Jag är 31 år gammal

2. Hur många barn har du, och har du planer på att skaffa fler?
Jag har 3 barn, och vi sa att det skulle vara sista men det är svårt att stänga den boken! 😂 Så ja jag/vi funderar på att skaffa fler

3. Vad älskar du att göra med ditt/dina barn?
Att få läsa en bok tillsammans på kvällen är helt fantastiskt! Att få göra kreativa saker tillsammans älskar jag! Man blir som barn på nytt själv när man sitter där med sin play doh lera och bygger figurer!

4. Hur har ditt liv förändrats sedan du fick barn?
Sen jag fick barn har livet förändrats på lite olika vis.. Idag har man mer struktur på sin vardag, framför allt med saker som tex maten. Det är ganska fasta tider varje dag och framför allt så äter man oftast alla det där målen man ska äta men inte gör när man är själv.. Jag har vuxit mycket i mig själv och insett att med barn måste man vara flexibel.. Man kan absolut planera med tre barn men sedan de kom blir det väldigt sällan som man har planerat. Man sätter inte längre sig själv i första rummet utan barnen går alltid först. Det där med egentid i form av en spabehandling finns oftast inte på kartan - här är egentid när man får sitta ensam på toaletten i 2 minuter! Många säger att man går miste om så mycket när man skaffar barn, att man blir låst.. Det är precis tvärtom!! Jag kan fortfarande resa, umgås, sova, få min tid och allt det där - men vet ni vad? Det betyder ingenting när man har fått barn! För då älskar tillvaron med barnen! Självklart ser mitt liv annorlunda ut med lite andra vänner då några stannade kvar och några inte när man fick barn. Nu har jag antingen 1 eller 3 barn med mig när jag åker iväg till skillnad från innan när man åkte ensam. Självklart är vissa stunder lite tuffare i livet när man har tre små andra att tänka på nu men jag skulle inte vilja byta bort der mot något!

5. Det bästa som finns med att vara mamma?
Att man blir överröst med så otroligt mycket kärlek!! Man känner en stolthet över att man har fått vara med och skapa något så otroligt i livet!

6. Kan du slutligen ge något klokt råd till någon nybliven mamma där ute?
Lyssna på dig själv, gå på din magkänsla - du som mamma (och pappa) känner alltid ditt barn bäst! Lyssna på kloka råd från vänner och familj men tänk på att det som funkar i en familj fungerar inte alltid i en annan så känn alltid efter själv - vad som är bäst för dig och ditt barn! Du har en fantastisk tid framför dig med så otroligt mycket kärlek och fina minnen. Tiden går fort - fortare än du någonsin kan ana innan du sitter där med ditt lilla barn så ta vara på varenda minut! Och varje tid har sin charm glöm aldrig det.

Gillar

Kommentarer

elinawase
elinawase,