Header

- Om du känner sug efter: Choklad
- Då behöver din kropp egentligen/har brist på: Magnesium
Det ämnet hittar du i nyttigare alternativ, som finns i bl a: Nötter, frukt, potatis, räkor m.m.

- Om du känner sug efter: Godis/sötsaker
-
Då behöver din kropp egentligen/har brist på: Krom
-
Det ämnet hittar du i nyttigare alternativ, som finns i bl a: Broccoli, vindruvor, ost, kyckling m.m

- Då behöver din kropp egentligen/har brist på: Kol
- Det ämnet hittar du i nyttigare alternativ, som finns i bl a: Färska frukter m.m.

- Då behöver din kropp egentligen/har brist på: Fosfor
- Det ämnet hittar du i nyttigare alternativ, som finns i bl a: Kyckling, nötkött, lever, fisk, ägg, mejeriprodukter m.m.

- Då behöver din kropp egentligen/har brist på: Svavel
- Det ämnet hittar du i nyttigare alternativ, som finns i bl a: Tranbär, grönsaker, grönkål, spannmål m.m.

- Då behöver din kropp egentligen/har brist på: Tryptofan
- Det ämnet hittar du i nyttigare alternativ, som finns i bl a: Ost, lever, lammkött, russin, sötpotatis, spenat m.m.


- Om du känner sug efter: Vitt bröd
- Då behöver din kropp egentligen/har brist på: Kväve
- Det ämnet hittar du i nyttigare alternativ, som finns i bl a: Proteinrik mat (Fisk, kött, nötter, bönor m.m.)

- Om du känner sug efter: Fettiga snacks, fettig mat och/eller läsk
- Då behöver din kropp egentligen/har brist på: Kalcium
- Det ämnet hittar du i nyttigare alternativ, som finns i bl a: Senap, rovor, broccoli, ost, sesamfrön, mjölk m.m.

- Om du känner sug efter: Salt livsmedel
- Då behöver din kropp egentligen/har brist på: Klorid
- Det ämnet hittar du i nyttigare alternativ, som finns i bl a: Fisk m.m.

- Om du känner ständiga sug efter något dagarna innan lingonveckan
- Då behöver din kropp egentligen/har brist på: Zink
- Det ämnet hittar du i nyttigare alternativ, som finns i bl a: Rött kött, skaldjur, rotfrukter m.m.

- Om du känner att du äter för mycket mat än det du egentligen behöver
- Då behöver din kropp egentligen/har brist på: Kisel
- Det ämnet hittar du i nyttigare alternativ, som finns i bl a: Nötter, sädesslag, rödbetor, paprika, gurka, äpplen, apelsiner m.m.

- Då behöver din kropp egentligen/har brist på: Tyrosin
- Det ämnet hittar du i nyttigare alternativ, som finns i bl a: C-vitaminrik kost (apelsin, paprika), gröna och röda grönsaker m.m.

- Om du känner att du saknar aptit
- Då behöver din kropp egentligen/har brist på: Vitamin b1 (tiamin)
- Det ämnet hittar du i nyttigare alternativ, som finns i bl a: Havregryn, lever, bruna bönor, gröna bönor m.m.

- Då behöver din kropp egentligen/har brist på: Vitamin b3 (niacin)
- Det ämnet hittar du i nyttigare alternativ, som finns i bl a: Kött, fisk, fågel, skaldjur, mjölk/fil/yoghurt m.m.

- Då behöver din kropp egentligen/har brist på: Mangan
- Det ämnet hittar du i nyttigare alternativ, som finns i bl a: Nötter, skaldjur, fisk, spenat m.m.Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej kära ni! Det blev ett litet uppehåll från bloggen där, och det är för att jag gett järnet på jobbet för att komma in i det så gott som möjligt. Tycker dessutom att det är svårt att hitta tid till att blogga när man jobbar, hur gör alla andra liksom? Känns fult om jag bara skulle ge er tid under helger då jag (troligtvis) är ledig liksom. Har alltid älskat att blogga, men när man är upptagen hela dagarna så känns det jobbigt att ha det över sig att man måste uppdatera när man inte har tid, så jag vet inte hur länge till jag kommer kunna hålla detta uppe då tiden inte riktigt finns längre...

Och det här med att tidsinställa inlägg så att det strös ut under dagarna när man är upptagen är inte heller min grej, tycker det är svårt att sitta och mata ut inlägg bara så där. Jag har annars alltid bloggat om jag haft tid eller om det hänt något speciellt, har svårt att hitta på speciella ämnen då jag tycker att alla bloggare ändå skriver om samma saker ändå. Vill inte vara mainstream likzam. Vill ha en "egen" blogg, men finner ingen inspiration till något annat än att skriva om min vardag och lite skönhet i princip. 

Någon av er kanske känner igen er men vet hur man kan göra ett bra upplägg för detta dilemma, ge mig då era tips! Eller är det helt enkelt så att de som håller upp bloggen ordentligt är de som inte har något annat att göra om dagarna? NEJ. Jag vet att vissa fixar mulitasking och planering (vilket är min svagaste sida). Så ge mig tips på ett bra upplägg om ni har något! Jag tycker ju att det är roligt att blogga och har gjort det i flera år, dessutom vet jag att många skulle bli besviken om jag bara la av helt och det vore ju synd! Speciellt nu när jag egentligen har som mest att skriva om någonsin. 

Likes

Comments

Ikväll blev vi så otroligt sugna på kräftor till middag så vi gick till affären för att köpa det! I vanliga fall brukar vi handla på willys eller hemköp men ingen utav dessa hade kräftor så därför gick vi på ica för första gången här i Liljeholmen, och vi blev helt frälst (haha för en matbutik liksom...) för att det var ett mycket, mycket större utbud på allting och det fanns verkligen allt där. Så nu mer så är det butiken vi kommer handla i, och så har de ju massa skönhetsartiklar så där kan ju jag stanna en halv dag hehe! Känns i alla fall väldigt skönt att ha allting bara ett stenkast bort, eftersom det är så jag är uppväxt också. 

Middagen blev utsökt, och det var mycket godare än vad jag faktiskt mindes det! Så nu är vi mätta och ska varva ned innan läggdags. Minuset med denna rätt är ju att fingrarna aldrig slutar lukta kräfta, hur mycket man än tvättar dem. Kul för mig imorgon då jag ska vara uppe i kunders ansikte (i två timmar each dessutom) och bara "Nä, men det är kräftor och inte något annat... Hehe....

Likes

Comments

Nu har vi nyligen vaknat här hemma, en redig sovmorgon som  vanligt hehe. Men på måndag är det slut med det, då jag ska provjobba en vecka på en salong för att komma in i deras rutiner och det sätt de arbetar på. Ska vara där veckan ut och testa, känns otroligt bra! Sedan får jag se helt enkelt hur det blir, men det ser ljust ut. Så då får jag äntligen riktiga rutiner igen, har faktiskt varit psykiskt påfrestande utan dem kan jag säga. Så nu ser jag fram emot en vecka med jobb! Kommer dock inte nämna salongens namn förrän jag är bombsäker på att jag fått anställning där. 

Nu först och främst tänkte vi äta lite och sedan ska jag bara duscha och fixa mig lite snabbt tills vi ska till Liljeholmen C.

Likes

Comments

Åh alltså har ni sett filmen a thousand words?? Har ni inte det så tycker jag att ni borde göra det! Har sett den förut men har länge tänkt på att se den igen då det verkligen är min typ av film (gillar filmer med ett visst budskap, och gärna om man blir lite "moved" av dem). Såg att den var på tv för någon dag sen, men missade den såklart då, så därför såg jag den nu på datorn istället. Och ja, jag grät som ett barn mot slutet haha!

Ett starkt filmtips från mig, ni kan kolla på trailern här!

Likes

Comments

Haha nu har jag och S varit ute och promenerat i 6 timmar, med ett stopp för lite energi i form av mat på texas. Så nu är vi duktigt trötta i benen, men känns skönt att vi haft en riktig "friluftsdag" om man kan säga så. 

Nu tänkte vi varva ned och kika på en film, och därefter ska vi kolla på lite lägenheter. Vi diskuterar nämligen ofta hur vi vill att framtiden ska se ut och idag har vi pratat väldigt mycket angående att längre fram köpa en lägenhet och lite kring det. Vårt mål är att ha köpt en lägenhet inom loppet av två år, så det är en bit kvar men det är lika bra att börja tänka på hur vi ska gå till väga och planera lite tills dess. 

Från ett till annat så köpte vi "froosh" på vägen hem också, har aldrig uppfattat riktigt hur fräscha och goda de egentligen är. Ett friskt tips om man är ute och behöver en snabb energikick!

Likes

Comments

Nu är en hemmagjord kycklingsallad intagen och nu ska vi ut på lite äventyr. Det är halvfint väder idag så man vill ju passa på att vara ute så mycket som möjligt. Sov till halv ett idag (?!) men har sovit så himla bra och känner mig verkligen utvilad nu. 

Likes

Comments

Likes

Comments

Hej och glad midsommar på er!

Även fast det är väldigt grått och trist idag så vill jag försöka göra något bra av denna dag ändå. Vill inte sitta hemma, men har ändå inga idéer på vad man kan göra. I alla år har man spenderat denna helg med familjen och det har känts verkligen som att det varit midsommar, mestadels för att vi många gånger varit ute i det gröna och inte i en storstad liksom. Därför känns det underligt i år, då det bara är jag och Sinan. Är såklart jätteglad att jag får tillbringa dagen med honom, men inspirationen brister lite och speciellt när vädret inte tillåter lockande aktiviteter. Men vi kommer väl på något, kanske äta middag ute eller liknande. Vi får se. 

Tänkte i alla fall duscha och fixa mig lite smått nu och sedan får jag smida lite planer med mannen. Hoppas ni får en mysig midsommarhelg! Kjam!

Likes

Comments

Jag tycker att man alltid ska vara stolt över det man åstadkommit, små som stora prestationer och uppnåenden. Det kan vara allt från att man lyckades uppnå något man länge siktat mot, eller något så litet som att man tog tag i något man tyckt känts jobbigt, som att städa exempelvis. Jag tror att det är bra om man berömmer sig själv i tankarna efter varje liten sådan sak man lyckats med, för då kan det möjligen sporra en till att utmana sig själv att uppnå andra saker också. 

Men, det jag tänkte komma till, är att jag tycker inte man ska nöja sig allt för enkelt. Visst, var glad för din skull för det du åstadkommit, men vet du med dig att du kan så mycket mer så sluta inte där bara för att det råkar vara bekvämt. Jag tror nämligen att det är en livsinvestering i sig själv när man försöker hela tiden sträva framåt, istället för att bara fastna i någonstans i livet just för att det är din trygga punkt och för att du slipper ta eventuella risker. 

Jag kan ta ett exempel: Du har fått ett jobb och du är stolt över dig själv för att du fått det (med all rätt i världen!), och du jobbar där i flera år. Du kanske inte trivs jättebra och känner heller inte att du blir stimulerad eller att du utvecklas på ditt jobb. Du kanske också känner att det egentligen inte är det här du vill jobba med - men det är jäkligt bekvämt, du har kommit in i jobbet och behöver aldrig någonsin känna att du måste krydda på prestationen, utan allt är bara så otroligt lättsamt för dig. Du kanske tänker någon gång att "undra hur det skulle vara om jag jobbade med det där jag verkligen ville" men det skulle kräva alldeles för mycket tid och energi i din vardag att ens söka det där jobbet, och du kanske till och med tycker det är obehagligt att ge dig in i något där du inte har full kontroll, eftersom det råkar vara utanför din comfort-zone. 

Det jag menar är, vill man ha det så? Visst, jäkligt skönt att aldrig behöva känna att ens tillvaro är lite obehaglig för att det sker något nytt, man är inte bekväm i situationen MEN man vet att även om dessa känslor uppstår just i den stunden så vet man att när allt detta är över, så kanske man har uppnått något man aldrig trodde innan. Det har varit en pina för att man gått igenom ångestkänslor, svett och tårar. Men man har äntligen kommit dit man ville, och då har du hittat hem. Jag kan i alla fall tänka mig att den känslan kan vara den största tillfredsställelsen man kan känna. Att man kämpat riktigt hårt, att det kanske varit läskigt, men tillslut har man kommit fram. 

Sedan kan det givetvis vara så att man, som på exemplet, har ett jobb som är himla bekvämt. Man vet att man kan nå högre, men man är inte intresserad av det för att man verkligen trivs med sitt jobb som det är, och vet att man inte skulle trivas lika bra även fast det har krävts mer prestation från dig. Då ska man bara vara glad att man hittat hem så lätt. 

Nu tänker jag inte bara arbetsmässigt då jag endast tog det som ett enkelt exempel, utan jag tänker på allt man på något sätt kan utvecklas i. Låt inte rädslan för att misslyckas eller rädslan för att det kan bli kämpigt stå framför dina framgångar. Jag säger det här för att jag har haft det otroligt kämpigt och har tillbringat många dagar i total misär och tänkt att det fasen inte går längre. Men sen har man uppnått det man ville och då känns det som man står på toppen av allt. Då ska man skita fullständigt vad andra uppnått, för deras mål är inte mina. Jag har uppnått något jag tyckt känts jäkligt långt ifrån, men jag klarade det tillslut. 

Så, även om din tillvaro känns så bekväm för dig men du kanske inte är där du egentligen vill vara, så gör något åt det. Nöj dig inte där du är bara för att du känner dig trygg just där, ge dig ut och testa dina vingar. Var nöjd med allt du åstadkommit i ditt liv, men kan du sikta högre så var inte rädd för att testa det. Som man brukar säga, siktar du mot stjärnorna kanske du når trädtopparna!

Likes

Comments