Den 15 januari varje år firar vi Tulpanens Dag. I år fyller Tulpanernas Dag 20 år.

I sex större städer delar då floristelever ut tulpaner till förbipasserande. I år är det i Stockholm, Göteborg, Malmö, Kalmar, Jönköping och Härnösand.

Det finns ca 6000 olika tulpansorter i världen, varav ca 400 sorter odlas i Sverige under säsongen, som varar från januari till april. Andelen av lokalodlade tulpaner ökar varje år.

Vi svenskar är faktiskt "världsmästare" på att köpa tulpaner - ca 120 miljoner tulpaner pryder vi de svenska hemmen med varje år! Finland kommer på andra plats och Danmark på tredje, så det är här i mörka Norden intresset för dessa färgglada glädjespridare är störst.

Men visst ska vi väl glädja oss själva och kanske bästa vännen med en frasig bukett tulpaner? Handlarna kommer säkert att satsa på extra många sorter och färger att välja bland just då!

Hur får man mest glädje av sin bukett?
Skär av ca 1 cm av stjälkarna med en vass kniv när emballaget fortfarande finns runt tulpanerna. De suger lättare upp vatten då. Sätt tulpanerna med sitt emballage i en ren vas som är väl fylld med friskt och kallt vatten och låt dem stå svalt och dra åt sig vattnet i ett par timmar. Ta sedan bort emballaget och arrangera tulpanerna. Efter ett par dagar kan man med fördel snitta om tulpanerna och byta till nytt fräscht vatten i vasen. Fyll på rikligt med kallt vatten.

Tulpanerna håller sig fräscha länge om de placeras svalt. Undvik direkt solljus för längsta möjliga hållbarhet. Tulpanens åldrande påskyndas av den etylengas som frukter utsöndrar. Placera därför inte tulpanerna vid sidan av ett fruktfat.

Så hur många har nu fått en vacker bruket med tulpaner i dag?

Själv kan jag tyvärr ej ha några blommor hemma hos mig pga av min lilla älskling Tusse katt
🐈

Men det e en vacker blomma.

Till våren ska jag o fam åka ner till tulpanernas hemland Holland och gå på blomster paraden som dom har vart år.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

I lördags bar jag och älsklingen min nere i Malmö.

Tanken på besöket var först att vi skulle gå på Titanic utställningen men alla biljetter var slutsålda.
Man tänkte inte att man skulle ha köpt biljetter innan.
En vanlig utställning går man dit och köpet biljetten vid entré.
Men en av minna bästa vänner bor i Malmö så hon och jag hade planerat att ses på kvällen på middag hemma hos henne.

Så när vi enda skulle ner till Malmö och vi viste att några vänner var på Jägersro passade vi på att gå in och säga hej.
För mig var det första gång jag var där inne.
Men vad har man för anledning att gå in om man inte ska spela på hästar
🐴
Jag spelar inget. Men de ba trevligt att ha varit där nu
😜

Likes

Comments

Du är väldigt rak i vad du tycker och tänker och det är nästan alltid bra, men just idag skulle du kanske må bättre av att vara lite mindre ärlig och lite mer diplomatisk. Du och en kollega tenderar att komma på kant med varandra.

Likes

Comments

Sitter o lyssnar på boken om Viktor Frisk om han liv med adhd.
Mycket av det han säger stämmer, stämmer in på mig själv eller på min son.

Jag fick min diagnos när jag var 33 år. Det e väldigt sent i livet. Men efter det så var det som att ett tungt sten från bröstet fall ner o man kände sig hell igen.

Min son fick diagnosen tidigt. Han var 7 år.
Han känner själv till sig adhd o vet om han problem och vet att mycket av det är pga V hans adhd.
Han får hjälp från skolan och kommer alltid kunna få hjälp.
Han e inte stämplad i en kategori att han e dum. Han e bara annorlunda.

Alla med adhd e speciella. Vi e unika på våra speciella sett men tyvärr väldigt impulsiva att vi tänjer inte innan vi gör något.

Tyvärr fick inte jag hjälp i skolan så jag har dåliga betyg och ingen bra framtid.
Men har byggt upp en hyfsat bra framtid utan att veta om min adhd.

Vet ej om man kan säga de e bättre nu. Men jag känner till mina svagheter och arbetar just med dessas.

Jag hoppas att alla kommer att vilja läsa hans bok. Inte bara för att han e en känd person. Utom att just det han skriver om.
Tror många som just har detta problem kommer att känna igen sig i honom. Plus dom som ej har detta problem. Dom kan lära sig och få förstående att vissa e inte som alla andra.

Så till slut.
Sluta aldrig lära dig om dina problem. Det e aldrig ett hinder. Det e en kunskap

Likes

Comments

Den korta versionen: Förmörkelser i ditt eget tecken, en tid för att finna balans i hemmet och med familjen, framåtflöde för nöjen, fertilitet, kreativitet och flirt samt en begynnande 7-årig förändringsprocess i din karriär.


Lejonet 24/7-23/8

Kärlek❤️

Det är en förändringarnas tid i ditt kärleksliv. Ditt sjunde hus, alias kärlekshuset, är inte berört av några större planettransiter. Istället är det två andra typer av händelser som kommer göra att ditt kärleksliv kommer genomgå viktiga förändringar. Den första stora förändringen följer med att din kärleksplanet, Uranus, är på väg att röra på sig. I mitten av maj flyttar Uranus in i Oxens tecken. (Uranus förflyttning in i Oxen och ditt tionde hus kommer också att påverka din karriär. Mer om det nedan. ) Detta signalerar ett helt nytt sätt att se på dina behov i kärlek och vilken typ av partner du söker efter.

Om du de senaste 7 åren varit attraherad av egenföretagare, modigt och snabbt folk så kommer du nu söka mer stabilitet och lugn och ro. Trygghet och förutsägbarhet blir ditt nya mantra i kärlekslivet, istället för snabba kickar och att ”falla pladask”. Eftersom Uranus kommer befinna sig i din karriärzon kommer många Lejon vara de som under de kommande åren träffar kärlekspartners på jobbet eller inleder en relation med en chef eller högt uppsatt person inom sin bransch. Alla former av experter eller äldre personer ingår i din datingscen. Pengar, status och framgång signalerar trygghet och orubbat bo och det är just det du är ute efter nu! Din kärlekspartner kommer också vara hjälpsam för dig i karriären.

Med Uranus högst upp i horoskopet så är kärlek en av dina mest prioriterade områden under 2018. Mycket av ditt sociala liv kommer också präglas av event, kalas och firanden där framgångsrikt folk och ”de som lyckats” rör sig.

Den andra anledningen till att Lejonen kommer se stora förändringar i sina nära relationer under 2018 är att det kommer äga rum två stycken förmörkelser i det sjunde huset. Förmörkelser ger oss en chans att rensa ut bland det som inte fungerat och istället välja om så att endast de relationer som ger energi och kärlek tillbaka, gynnas. Starka relationer kommer överleva testet medan de som redan från början var svaga eller präglade av avsaknad av tillit eller kärlek avslutas.

Datum för dessa förmörkelser är:

15 februari- solförmörkelse/nymåne. Nu startar du om och tar nya tag i ditt kärleksliv

27 juli- månförmörkelse/fullmåne. Det du funderat över det senaste halvåret får en chans att blomma ut i ett resultat. En fullmåne är förknippad med att man avslutar något. Beslut som du tog i ditt kärleksliv i samband med den 15 februari når en transformationspunkt. Exempelvis kan en skilsmässoansökan gå igenom eller en kärleksrelation nå en ny fas genom att man förlovar sig eller liknande.

Tillsammans med det faktum att du under året även har två förmörkelser i ditt första hus, den 31 januari samt den 11 augusti, så osar hela ditt horoskop en ny livseras begynnelse.

Familj och hem 👫🏠

I oktober 2017 flyttade Jupiter, planeten som signalerar välstånd, expansionsmöjligheter, tur och flöde, in i ditt hem- och familjehus. Tiden fram till och med den 8 november 2018 kommer att präglas av möjligheter till ett bättre eller finare boende, antingen det sker genom en fysisk flytt eller renovering och nya möbler. Jupiter är den internationella planeten varför ett utlandsboende eller chansen att vistas utomlands, som om det vore ett andra hem, kan bli möjligt under 2018.

Om du drömt om ett större hem ska du verkligen söka och fortsätta tro på din möjlighet att få det boende du längtar efter. Jupiter älskar allt som är ”större, bättre, ljusare, finare och lyxigare”. Ge dig inte förrän du fått nycklarna till ditt drömhem! Särskilt inte under detta välsignade hem-år. Du har inte haft sådan här tur med bostad sedan oktober 2005-november 2006.

Familjerelationer och familjekretsen tenderar att växa när Jupiter berör den. Nya barn och/eller graviditeter kan komma in i Lejonens sfär. Likaså kan familjekretsen expandera genom att nya partners kommer in vilket gör att Lejonens klan blir fler till antalet. Lejonen som önskar sig en graviditet har en ökad fertilitet under 2018 och även under 2019. Kör i vind om du vill se ett pluss på stickan! Åren december 2014- december 2017 kan ha varit krävande för de som längtat efter en graviditet. Behovet av fler försök och tid kan ha tärt på Lejonets barnhopp. Likaså kan ansvaret för barn ha vägt tungt på Lejonet. Anledningen har varit att Saturnus agerat trist gränssättare under dessa år. Detta är över när 2018 startar och nu ökar fertiliteten och glädjen kring barn istället.

Nu är också en tid då du kan landa emotionellt i ditt hem och ditt familjeliv. Det kommer kännas som en lättnad.

Karriär och ekonomi 👩‍🏫💲

Pluto, din familjeplanet, befinner sig i ditt sjätte hus, alias arbetshuset. Detta antyder att ditt hem kan bli din arbetsplats. Att onlinearbete eller annat arbete från ditt hem är möjligt. Trenden har varit på gång sedan många år tillbaka och kommer fortsatt att gynna dig i många år till- till och med 2023/2024.

Ditt ekonomiska hus har det förhållandevis lugnt under året. Du är troligen nöjd i det du har åstadkommit och fokuserar på annat.

Inkomster hör dock ihop med jobb, oftast i alla fall, och med Uranus på väg in i ditt karriärhus i maj kommer det hända mycket i karriären. År 2018 blir som en försmak på vad som väntar från och med året därefter, år 2019. Under perioden mitten av maj- början av november flyttar Uranus in i karriärzonen och börjar sitt förändringsarbete. Efter en retrogradperiod återkommer Uranus sedan för gott under år 2019. Stora karriärförändringar kommer att äga rum under åren 2019-2026.

Uranus älskar användandet av alla typer av smart teknik, nytänkande, samarbete, sociala medier, onlinebusiness och uppfinningar. Frihet är Uranus ledord så mycket av det du gör i karriären kan tänkas syfta till att du vill leva en friare livsstil och därför är beredd att tänka om i sättet som du arbetar.

Med Uranus i ditt tionde hus, alias statushuset, kommer många förändringar också att ske på ditt företag och/eller i den bransch du arbetar. Teknikens under och behovet av att vara en bransch i konstant förändring för att stå ut i konkurrensen är hela skälet till de kommande årens hastiga förändringar.

Merkurius är Lejonets inkomstplanet. Under 2018 kommer Merkurius att befinna sig retrograd tre gånger. En förbättring i jämförelse med år 2017 då Merkurius backade fyra gånger. Under dessa perioder gör du klokast i att sitta still i båten när det gäller viktiga ekonomiska beslut kring ägande och inkomster. Utvärdera och kontemplera men agera inte förrän Merkurius återvänt i framåtrörelse.

Perioderna då Merkurius befinner sig retrograd under 2018 är:

23 mars- 15 april

26 juli- 19 augusti

17 november- 6 december

Med Uranus, din planet som styr över kärlek men även samarbetspartners, i din karriärzon maj-november 2018 kan en äldre, erfaren person bli din nya parhäst. Möjligheterna att få samarbeta med någon som arbetat upp ett mycket gott rykte och anses stå på toppen av sin karriär kan återkomma till dig under kommande år. Vilket privilegium!

Likes

Comments

🎅julafton 24/12

Börjar dagen med julaftons morgon hemma hos svärföräldrarna md familj. Ätter lite julbord och senare kommer tomten på besök till Thure o Felix.

På eftermiddagen så var vi en liten runda hem till mina föräldrar över en liten julficka och Kalle Ankas jul det e ju nara tradition att se den.

Lite julklappar delades det ut från dom.
Blev lite finna klappar till vårt nya hem

På kvällen var vi i Åstorp hos min kära sambos moster o familj.
Två av hans kusiner får man då träffa. Super trevliga
😁
Blir ju bara över just julen dom ses. Men vem vet. Man kan nog alltid planera in kusin träff
Om mina hade bott närmare hade jag fixat en åt mig o mina kusiner. Men vi e spridda runt Sverige medans hans e runt Helsingborg

Ett litet julklapps spel som avslutar kvällen e ju ett måste.
Det e så roligt. För två år sedan var det då jag var där för första gången o fick spela detta spel. Varför har vi aldrig gjort det
😂😂😂
De roliga e oxå att köpa dess klappar till spelet för man hittar roliga klappar

🎅 Juldagen 25/12

Vi börjar vår dag med att bjuda hem sambos vänner på en liten jullunch.
De har varit han tradition flera år tillbaka som nu e min oxå. Som värdinna tycker ja om att fixa detta
Dom senaste åren har det mera varit typisk julbord. Men i år var det mera bullar och pålägg. De e ju lika gott det. För de trevligaste e ju att man träffas.
Vännerna har ökat med respektive och barn med i bilden. Men så e ju livet. Vi blir ju större.

På kvällen brukar han o några vänner åka ner till ett casino i Köpenhamn o sova över. Men i år blev de att dom stannade hemma och nu fick jag följa med ut

🎅 annandagjul 26/12

Roligt har vi haft,men trött e man.
Lite skönt med att komma tillbaka till vardagen i morgon.
Men det e inte många dagar kvar. För sedan kommer nyår och ett nytt år väntas
Får vara hoppas det bästa

Likes

Comments

I dag har jag fått en julklapp från jobb.
Ett pussel. Delar långe sedan jag la pussel
😜
Men nu ska de bli extra roligt, det e ju en bild över Helsingborgs kärnan

Jag e en pyssel tjej. Tycker om att pyssla.
Håller på med att bygga pärlplattor, måla osv. Ligger lite i min natur. Men sedan e det oxå en skön avkoppling.
Har man adhd behöver man all typ av avkoppling, men just detta kan ju oxå trigga ens irritation och stress. Men för mig e det en träning att inte bli irriterad och fullfölja det man har börjat med till slut.
Oftast när jag gjorde något så blev de halvfärdigt och sedan blev jag arg att jag misslyckades. Men det säger inte att alla kan klara detta.

Likes

Comments

I dag e det tredje advent. Om en hel vecka e det julafton. Tiden går fort.
Har fixat nästan alla julklappar. E bara till mina föräldrar som e kvar. Men vet redan vad jag ska fixa.

I går så firade vi min mor födelsedag.
För ett år sedan var vi i Hamburg och firade hennes 70 år dag. Det blev en trevlig och härlig födelsedag.
Vi var oxå på den tyska julmarknaden som alltid e speciell.
🎅🎅🎅

När man vaknade upp i dag. Vaknade man upp i ett vitt stad. Hade kommit lite snö under natten.
Samtidigt som man vill ha snö, vill man enda inte ha den
❄️❄️❄️

Vi har nu fått upp vår lilla häck och vårt lilla träd. Men till våren så kommer man få se mera hur det kommer se ut. Kommer oxå komma en gräsmatta.
Tar sig sagta fram vårt boende

Likes

Comments

I dag e det lucia. På morgonen kommer hon med levande ljus i håret och sjunger härliga lusse sånger.
Mins när man var liten och gick i lusse tåget. Man var aldrig lucia men tärna var man flera gånger.
Några veckor innan lucia fick man lära sig alla sånger vi skulle sjunga och dagen lucia gick vi för hela skolan. Det var både pirrigt och spännande.
Nu får man nöja med att se på tv.
Inte ens ens son går något lussetåglängre. Sist var på dagis och då var han stjärngosse. Så sött han var.

Bjuds på lussebullar på jobb och pepparkakor. De hör jul och lucia till

Likes

Comments

Nu har vi äntligen fått vår nya lägenhet.
Vi har väntat och väntat på denna finna lägenhet via boklok.
Har tagit ca 1 o ett halv år sedan vi bestämde oss för att flytta.
Minns när vi var på Skanskas kontor och fick info om vart dom skulle bygga och ritningen om hur lägenheterna skulle se ut.

En lördag var vi på Ikea och lämnade in intresset av att vilja ha en lägenhet. Sedan blev det dragning vem som skulle få välja i nummers ordning lägenheterna. Vi fick nr 2. Det innebar att vi fick välja den lägenhet vi ville ha. Så vi hade tur den dag.

Det enda vi visste då var att vi vill ha en 4 och markplan.

Vi åkte ut till det nya området som skulle byggas. Det var bara barr mark då. Så för att ha lite hum vilken vi ville ha så ställde vi oss på platsen och riktade oss in vart ligger solens upp och nergång. Och sedan bestämde vi oss utav ritningen på området.

Kan säga. Vi valde rätt

I Landskrona hade dom byggt samma hus som detta. Fick komma ner ditt på titt på deras hus och en lägenhet var inredd av Ikea för att vissa hur det ser ut.
De var en 3 vi var inne i. Det var inte så stor skillnad mellan 3 o 4 förutom ett rum till. Annars så skulle hela planeringen vara det samma som kök, sovrum o badrum.
Fick ett litet hum om vi ville köpa detta eller inte. Men vi bestämde oss. Vi tar detta
😁

Det längsta väntan har varit att inte få komma in och se hur det ser ut.
Man har bara följt bygget utan på, från när dom röjde marken tills man sitter här inne nu.
Mins enu när man Stig där ute på gräset och tänkte att här kommer man att bo. De kändes overkligt men enda sant.

Det såg oxå litet ut att man trodde att de kommer ej vara stort. Ha vi verkligen valt rätt
Jag har känner länge på mig att vi valde rätt. Men sambon min har känt sig lite osäker. Meta för att man fick ju ej se resultatet hur de ser ut inne. Bara utsidan.
Men den dag vi fick nycklarna så sa han att de bar rätt. Har trivs jag
💕

Så nu e det bara att njuta av denna underbara boendet som vi har.
Man vill tacka Skanska för ett faktaskrift bygge. Boklok och Ikea.

Likes

Comments