Min obehagliga allergiska reaktion i Wellington

Nya Zeeland, Texter/Tankar

Börjar inlägget med två bilder från Nya Zeelands fina huvudstad, Wellington. Jag har massor av bilder därifrån som jag kan visa i ett annat inlägg om ni vill? I detta inlägget kommer jag inte skriva om själva Wellington, utan mer en jobbig händelse som inträffade i Wellington.

Självklart ska något sånt här hända när man inte är hemma i tryggheten? Och självklart ska det hända på Sebastians födelsedag?? Man ba JAAAA. Iallafall, Sebastians födelsedag var väldigt lugn. Det var superbra väder och vi gick upp för ett berg som heter ”Mount Victoria” på förmiddagen. Där uppifrån fick vi vacker utsikt över Wellington. På kvällen bestämde vi oss för att köpa lite gott. Det blev ost, oliver, salami, kex... oooch rödvin. Skulle inte köpt det där sista. Vi börjar äta gott och dricka. Detta är första gången på resan som vi dricker lite mer, så vi blev lite tipsy. Efter kanske 10-15 minuter börjar jag känna mig konstig i munnen och runt munnen. Jag känner igen känslan för jag har blivit lite smått allergisk förut, dock har jag aldrig vetat vad jag är allergisk mot. Denna gången kändes det dock annorlunda och jag tog fram min mobilkamera. Jag ser att jag har en ganska stor blåsa på underläppen som bara blir större och större. Först skrattar jag bara åt det och tycker det är svinkul. Efter ett tag börjar det dock kännas mer obehagligt och det börjar klia i halsen. Jag och Sebastian bestämmer oss för att gå upp till hotellrummet.

Två väldigt vackra bilder, haha. En som jag tog när jag upptäckte blåsan och andra bilden tog Sebastian för att komma ihåg hur vinet såg ut.

På hotellrummet blir det jobbigare och jobbigare att andas. Det kliar i halsen och det känns inte som att det kommer tillräckligt med syre till lungorna, vilket gör att jag får panik. Om jag hade varit hemma i Sverige hade jag inte ens tvekat på att vi skulle ringa ambulans.. meeen här var jag en idiot. Jag tänkte på riktigt att jag hellre dör än att ringa en ambulans, endast för att jag inte hade någon aning om vad det kostar.. Skulle det kosta 100kr? 1000kr? 10.000kr? Skulle min försäkring täcka det? Nej jag låg hellre där i sängen och plågades
helt enkelt. Wow.

Efter kanske 1 timma så blev det äntligen lättare att andas och paniken minskade. Trodde verkligen att jag skulle dö ett tag, det var hemskt. Det är skönt att veta till 100% att det var vinet som skapade den allergiska reaktionen iallafall. Vet inte när jag kommer våga dricka rött vin igen.. Ville dela med mig av detta till er så ni inte tror att allt är så perfekt på en sådan här resa exakt hela tiden. För jobbiga saker händer. Som tur var gick det bra <3

Gillar

Kommentarer

Kimberlly kuld
,
Älskar din blogg, hoppas du mår bättre!! ❤️