Ni vet såna där filmer som liksom stannar hos er? Ni tittar på den och tänker att det inte var så speciell men sen märker ni att ni inte kan sluta tänka på den. Den biter sig fast och startar ett djupt reflekterande hos er och helt plötsligt växer filmen i dina ögon och du inser hur viktig den var för just dig. Det hände mig med Circle (2015)

Som blivande religionslärare har jag ett djupt rotat intresse för etik och moral. Vad är rätt och fel? Hur ska man värdera saker osv? Jag vill inte spoila filmen utan snarare ge en försmak på om filmen är något för just dig. Filmen tillhör genrerna drama, horror, mystery enligt IMDB. Men jag vill inte påstå att den är speciellt läskig. Denna film bygger på ett dilemma ''Vem förtjänar att leva?''. Filmen är inte blodig och brutal men den sitter på ett mörker. Hur värderar människor när de får välja vem som ska leva och vem som ska dö? Är vi alla lika mycket värda eller är det en vacker illusion som vi intalar oss själva?

Filmen har ett betyg på 6,1/10 och jag anser att det är ett rimligt betyg för filmen. Stundtals känns filmen seg men den är ändå så intressant att man kollar vidare och jag gillade twisten i slutet.

Så har ni lite tid över kan ni ta och titta på Circle och fundera över hur ni själva skulle valt om det var ni som stod i cirkeln.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Här kommer ett väldigt bra tips som självklart gäller andra än studenter också. Men eftersom jag själv är student och har begränsad ekonomi så hjälper detta tips mig otroligt mycket ibland. Detta har jag lärt mig från min mor och det har gjort att jag har sparat många kronor.

Tipset handlar om att frysa in mat! Wow det har ni aldrig hört va? Haha för vissa är detta självklart men för andra så kan detta vara ett revolutionerande tips för att just för att det är så enkelt så har de aldrig tänkt tanken.

Som singel och studerande kan det vara lockande med erbjudanden i butiker ''Ta två för priset av en'' på samma gång som det är irriterande då det blir för mycket mat. Mitt tips handlar om att utnyttja dessa erbjudanden och anpassa dem till min livssituation. Därför köper jag billig mat som jag förbereder och fryser in.

Här ovan har ni exempel på mat som jag köpt billigt, lime, paprika, vitlök och parmesan. Speciellt frukt och grönt har en förmåga att bli förstörda ''snabbt'' om man handlar mycket och tänker ''det där hinner jag äta eller laga något av'' och sen vips så var det förstört för man lät det ligga för länge. Så här kommer jag visa hur jag förbereder maten för att sedan frysa in det jag inte behöver.

När allt var förberett och klart passade jag på att laga lite lördagsmat innan jag frös in det som blev över.

Det blev entrecote med sötpotatis- pommes frites med parmesan och örter tillsammans med en fräsch limesallad.

Parmesan och örtblandningen; parmesan, persilja, gräslök, vitlök, rostad vitlökskrydda, peppar och grillkrydda.

Tillvägagångssätt; Doppa de färdigskurna sötpotatisarna i ägg och rulla sedan i parmesan och örtblandningen och sedan in i ugnen på 200' i ca 20min.


Till sist vill jag visa några andra exempel på mat jag fryst in sedan tidigare. Väldigt smidigt att ha allt färdigskuret och förpackat i förslutningsbara påsar från IKEA. Lätt att fylla på och ta fram rätt mängd grönsaker när man väl lagar. Bra tips är att platta till påsen och fördela grönsakerna/osten/osv väl när man fryser in dem för då fryser de inte ihop lika lätt och de tar mindre plats i frysen.

Hoppas tipset kan hjälpa någon där ute, mig har det hjälpt otroligt mycket. Både bra för ekonomin och naturen då det blir mindre matsvinn. Sen blir det roligare att laga mat när man fyller frysen med bra och smidiga råvaror. <3

Likes

Comments

Här kommer lite bilder tagna i Kväggeshyttan i Värmland för några år sedan men som jag fortfarande är nöjd över. Platsen betyder mycket för mig och jag kan sakna de värmländska skogarna ibland när jag sitter i Göteborg och pluggar.

Likes

Comments

Här kommer lite sminktips och alla produkter är från Makeup Revolution. Ett av mina favoritmärken när det kommer till budgetsmink. Kvalitén är otroligt hög för att vara så billigt som det är. Jag beställer oftast ifrån tambeauty.com men finns även i vissa svenska butiker som exempelvis https://www.nordicfeel.se/search?q=makeup%20revolution.

Jag ÄLSKAR verkligen dessa produkter! Främst rougen är stora favoriter. Ett tips om man vill få ut maximal lyster är att spreja rougeborsten med setting spray eller vatten, borsten ska vara fuktig inte blöt!, och sedan applicera. Rougen får då en slags metall finish, produkterna är verkligen inte glittriga men har väldigt mycket lyster ändå. Påminner om en slags rosa pärlemorglans vilket jag älskar för man ser lätt rosig och fräsch ut. Rougen är väldigt pigmenterade men färgerna är ljusa så det ser väldigt naturligt ut men samtidigt kan man bygga på om man vill ha en starkare effekt.

Likes

Comments


Ja såhär såg det ut för några timmar sen. Äggröra och sallad fick det bli. Har väldigt spontant infört LCHF i mitt liv och idag mår jag bra. Till skillnad från igår och förrgår... Sån huvudvärk, trötthet och rent utav helvetet på jorden iform utav sockersug. Men idag dag tre känner jag mig energifylld, glad, produktiv. Blev tvungen att träna för att få ner energikicken lite. Efter frukosten tog jag mig tid att redigera och greja lite med kreativa saker som jag älskar. Något jag är lite dålig på. Måste verkligen ta mig tid att göra sånt jag tycker är kul för det sätter liksom ribban för hur lycklig jag känner mig i övrigt. För på senaste har mitt liv kretsat kring jobb, plugg och mottagning i skolan och jag har liksom glömt bort att göra de där små sakerna som gör att man blir lycklig. Mer sånt och mer god mat.

Likes

Comments

Kärlek

Så nära men ändå så långt bort. Familjen nära och hjärtat fullt av kärlek men det räcker inte. Letar. Vill ha något mer. En famn, ett hjärta som slår i takt till mitt, ett hem, ögon att drunkna i och en hand som sträcker sig efter min.

Singel, inte ensam, fast kanske lite tom. Sjunger i duschen. Dansar hela natten. Går hem själv. Somnar. Ny dag, nya möjligheter. Kollar facebook, scrollar förbi nyförälskade par, blivande föräldrar och nyköpta hem. Gråter. Funderar på tinder. Ryggar tillbaka på tanken. Ligga? Snygga bröst! Vad har du på dig? JAG ÄR INGET OBJEKT!!! Skriker inombords. Faller samman men reser mig igen. Det måste gå. Kramar om mig själv. Kärlek. Hopp.

Jag älskar mig själv. Jag är otålig men väntan kommer vara värt det. Jag ska bevisa det för mig själv. Styrka. Kämpa. Det vänder snart!

Likes

Comments

Här kommer några bilder på min fantastiska lilla syster. Älskar hennes ögon. Det är så kul att titta tillbaka och bli påmind om att hon varit liten en gång i tiden.

Likes

Comments

Här kommer en fotobomb med lite gamla bilder tagna på Barcelona Zoo. Älskar verkligen att fota djur och detta var en fantastisk dag i mitt liv. Att ensam få strosa runt på Barcelonas gator och med några få klick med kameran föreviga den lyckliga känslan av självständighet och lycka. Även om man kan ha delade åsikter om just djurparker så ger de ändå en möjlighet att studera dem på nära håll. Så det här blev resultatet av min övning.

Likes

Comments

Instagram@louiseemilia95