• Instagram
  • Facebook
  • Snapchat
  • Twitter
  • Nouw
Instagram louiseemilia95Instagram louiseemilia95Instagram louiseemilia95Instagram louiseemilia95Instagram louiseemilia95Instagram louiseemilia95Instagram louiseemilia95

Älska dig själv!

Min favoritlåt just nu när det kommer till ”self love”, kärlek till sig själv och den egna kroppen. När jag är på gymmet så startar jag med denna låt för att tagga till, hamna i rätt sinnesstämning och verkligen fokusera på kärlek till mig själv under träningspasset.

XOXO Emilia

Gillar

Kommentarer

Romantisk weekend & produktiv söndag

Hade en helt fantastisk helg med min kärlek i Borås. Vi firade 6månader ihop och passade på att komma iväg och ladda batterierna för att orka kämpa på innan sommaren. Helgen var så fylld med kärlek, god mat och många skratt. Vi bodde på Quality Hotel Grand Borås. Vi hade ett väldigt lyxigt rum med Jacuzzi i badrummet.


Ställen vi åt på var:

•La Copita

•Café Viskan Knalleland

•Thai silk


Vi provade även på VIP bio och det har så mysigt. Stora fåtöljer som man kunde luta sig tillbaka i och en fotpall att lägga upp fötterna på. Filmen, Captain Marvel, var riktigt bra också så det förhöjde upplevelsen.


Idag, söndag, åkte vi hem ganska tidigt och det var väldigt skönt att komma hem i god tid. Så jag passade på att vara lite produktiv. Fixade en sallad, planerade morgondagen, städade badrummet, rensade ur smink jag inte längre använder, och har kollat på inspirerande youtube klipp. En underbar helg och en lagomt produktiv söndag. Nu ser jag fram emot veckan som kommer.

XOXO Emilia

Gillar

Kommentarer

Träning (min historia)

Dålig relation till mat

Idag kan jag ärligt säga att jag har kommit igång med träningen! Men det har varit en lång resa hit. Så många gånger jag har startat på nytt tänkt att ”nu är det dags”. Jag drar igång med högsta växeln och efter någon vecka gett upp eller låtit de dåliga vanorna sakta men säkert krypa tillbaka in i mitt liv.


Jag har varit en människa som har försökt att trycka ner mig själv, fat shame-a mig själv för att trycka ner mig själv såpass mycket att jag rör på mig. Det är inte många som vet men jag var på gränsen till anorexia när jag gick på högstadiet. Men jag tog mig ur det.... nej.... Det här är den största lögnen jag dragit för mig själv. Att jag hade en störning när det kom till mat och att jag tog mig ur den. Det gjorde jag inte. Jag har haft ett dåligt förhållande till mat ända sen högstadiet. Jag har trott att mat är farligt, onyttigt, kalorier är farliga och om jag bara äter rätt och väldigt lite så kommer allt att lösa sig.

Men det gjorde det aldrig. Jag gick upp mer och mer, kände mig trött och arg när jag tränade. Sa till mig själv ”rör på dig tjockis”. Jag åt mindre. Kände sötsug hela tiden och ibland vräkte jag i mig socker och kompenserade det med att inte äta mat. Jag målade upp ett perfekt ideal som var så långt i från min verklighet. Allt kändes hopplöst.Vändningen

Tillslut sökte jag hjälp i samband med att jag kände mig fysiskt sjuk. Gick till min vårdcentral och förklarade min viktuppgång, humörsvängningar, trötthet och håravfall. Fick till svar att jag var frisk men troligtvis äter för mycket och rör på mig för lite...


Vissa läkare förstår inte vilken skada de kan ställa till med. Detta sårade mig djupt spädde på mitt dåliga förhållande till mat. Men någonstans började en irritation växa. Hur kunde läkaren ”veta” att det var fallet? Utan en kostdagbok så kunde ju läkaren omöjligt veta att jag långsamt svultit mig själv i flera år utan att själv tänka på det.


Lösningen blev för mig att kasta p-pillerna som orsakade humörsvängningar och huvudvärk. Startade en process där jag sakta men säkert lärde mig själv att mat inte är farlig. Genom Youtube fann jag influensers som lärde mig att mat är bra och något som är viktigt inom träning och hälsa. Ämnesomsättningen bör ses som en eld, utan bränsle (mat), kan den inte brinna.


Bättre sent än aldrig. Flera månader in i min process så har jag lärt mig att äta. Jag använder appen Lifesum för att logga min mat och lära mig att äta den mängd mat som krävs för att hålla min eld brinnande. Jag mår bättre än någonsin för nu med rätt mängd energi i min kropp så känner jag mig pigg, glad och stark. Idag orkar jag träna och jag har funnit en motivation i träningen. Jag ska i ett senare inlägg presentera en inställning till träning som har gjort träningen så himla rolig.

XOXO Emilia

Gillar

Kommentarer