VI MÅSTE TA ANSVAR

Vi har levt i en pandemi dom senaste 14 månaderna och idag för exakt ett år sedan inkom det första dödsfallet från någon som fått covid -19. Jag vill leva normalt!!! Kunna gå i skolan, strosa runt i stan, resa och krama mina mor och farföräldrar. Det som står högst upp på listan just nu är att få en vanlig j'vla student:( Vilket inte ser så ljust ut med tanke på att vi just nu befinner oss i en tredje våg. Vi behöver ta ansvar och följa de restriktioner som finns för att minska smittspridningen.

I Sverige har vi över en halv miljon smittade och närmare 7000 döda. Helt sjukt hur många liv denna sjukdom har tagit. Om vi inte börjar agera kommer ännu fler bli smittade och en del kan komma lämna oss. Vårdpersonalen har haft högt tryck på intensivvårdsavdelningar sen corona bröt ut, det finns för få vårdplatser för så många som behöver vård.

Det ska inte behöva vara så att personal slutar för utmattningssyndrom eller inte får någon semester. NEJ! Dom ända som kan göra skillnad för vårdpersonalen är vi människor som lever i samhället eller regeringen som styr. Vi kan hjälpa dom på ett sätt och det är att följa det restriktioner som finns. När jag åker buss nu till praktiken är det bara några få som bär munskydd, något som gör mig väldigt irriterad. Varför använder man inte munskydd trots att regeringen rekommendera det? Om vi följer restriktioner så gott det går, kan vi snabbare återgå till ett mer normalt samhälle.

Alla har ett eget ansvar att följa restriktionerna så gott det går och förhindra smittspridningen. Det viktiga är att vi gör vårt bästa för att skydda samhället. Gör ingenting som inte är nödvändigt om du inte måste. Idag kan vi göra det mesta via nätet, beställa medicin, mat och massa annat. Beställ tröjan på nätet istället för att gå i butik om du kan.

Du som har antikroppar kan fortfarande vara smittbärare. Det betyder att du inte ska leva fullt normalt utan att du ska följa restriktionerna som alla andra. Dagligen i skolan pratas det om viruset och nu inför praktiken har det pratats extra mycket om det. Jag försöker följa restriktionerna så gott jag kan, om jag träffar folk försöker jag alltid göra det ute på ett säkert sätt med avstånd. Men ibland kan inte alltid jag bestämma hur det ska vara utan får bara haka på. När pandemi är över vill jag kunna blicka tillbaka och vara nöjd över min insats. Jag vill känna att jag bidrog till att skydda våra äldre och inte överbelasta vården genom att följa råden.

HÅLL UT!

Snart får vi vaccin och kan förhoppningsvis återgå till mer normala omständigheter.


Hur kan vi ta ansvar och minska smittspridningen?

Genom att......

- Hålla avstånd

- Handla ensam

- Undvika kollektivtrafik om vi inte måste

- Undvika stora folksamlingar

- Träffa en liten krets människor, helst bara familjen

- Inte ingå fysiskkontakt med dom utanför hemmet

Kom ihåg det är bättre att göra något lite än ingenting alls.

Ta hand om er <3

#bestofnouw #staysafe

LouiseEdling

  • Vardag

Gillar

Kommentarer

Sofiealkerud
Sofiealkerud,

Väldigt bra inlägg, riktigt bra skrivet

nouw.com/sofiealkerud
LouiseEdling
LouiseEdling,
paamcakees
paamcakees,

Jag håller verkligen med! Vi har hållt oss hemma och undvikit folk i 14 månader. Det är så sjukt tråkigt att vara den som tar ansvar medan andra åker runt som om livet vore som vanligt. Vi handlar online, vi umgås endast utomhus med vänner, inomhus träffar vi endast våra egna föräldrar, vi har munskydd när vi måste gå in i fysisk butik till exempel. Jag önskar att alla kunde ta lika stort ansvar så detta går över snart!


nouw.com/paamcakees
LouiseEdling
LouiseEdling,

Ni är grymma! Tyvärr ser jag alla detta på olika sätt, jag försöker alltid tänka igenom och göra mitt bästa för att följa riktlinjerna.

nouw.com/louiseedling
agnesmathilda
agnesmathilda,

SÅ viktigt!! ❤️ Jag förstår inte hur folk kan ursäkta att leva sina liv som vanligt - shoppa, gå på restaurang, träffa massor olika kompisar, resa... Tycker det är så otroligt själviskt! Jag tycker inte det är roligt att sitta mer eller mindre isolerad, men det känns som min skyldighet när situationen ser ut som den gör?! Tänk om alla bara kunde ta ansvar, så kunde det här vara över snart ❤️

nouw.com/agnesmathilda
LouiseEdling
LouiseEdling,
matildakz
matildakz,

Så så viktigt! Grymt inlägg ❤️ Så många som ursäktar sig hit och dit och tar verkligen noll ansvar..

nouw.com/matildakz
LouiseEdling
LouiseEdling,

TACK! Ja, det finns inget att ursäkta?

nouw.com/louiseedling
Johannna
Johannna,

Så jäkla bra skrivet och du har så rätt <3

nouw.com/johannna
LouiseEdling
LouiseEdling,
tildablanksvard
tildablanksvard,

Otroligt bra skrivet och så viktigt att prata mer om!

nouw.com/tildablanksvard
LouiseEdling
LouiseEdling,
corneliaeri
corneliaeri,

Viktigaste inlägget jag läst på länge!! JA JA JA instämmer till 100%! Blir så ledsen av alla som lever på som om ingenting, umgås hur som helst, åker på resor, går i affärer och ja... Bara gör allt precis som vanligt. Det spelar ingen roll att det är tråkigt, det är bara att gilla lägget, hålla ut och hålla ihop. <3

nouw.com/corneliaeri
LouiseEdling
LouiseEdling,

Åh tusen tack <3 Håller med!! Jag vill blicka tillbaka och se att jag gjorde mitt bästa för att skydda mig och samhället från smittan!

nouw.com/louiseedling
josephinehedstrom
josephinehedstrom,

Jag brukar inte gilla att diskutera pandemin, jag har inte helt samma åsikter som de flesta haha 😅

nouw.com/josephinehedstrom
santonia
santonia,

Heja dig! Otroligt viktigt och det är rena självklarheter för oss i vår familj just nu. Kram på dig!

nouw.com/santonia
LouiseEdling
LouiseEdling,
lifeofkile
lifeofkile,

Yes yes yes! Precis så!💛

nouw.com/lifeofkile