STARTA MORGONEN PÅ BÄSTA SÄTT

Hur brukar du börja morgonen för att starta dagen på bästa sätt? För mig gäller det att få en bra start på morgonen för att dagen ska bli den bästa. Hur dagen utformar sig brukar oftast bero på hur morgonen är, därför är det viktigt att få till en bra start på dagen. Det är morgonhumöret som bestämmer om det blir en bra eller dålig dag.. Gäller därför att man har en bra morgonrutin som fungerar, här är mina bästa tips för att starta morgonen på bästa sätt.

1. Sätt väckarklocka

Genom att sätta väckarklockan samma tid varje morgon kan vi skapa oss en typ av rutin. Det är svårt att kanske skapa sig en rutin när man bara är hemma men genom att sätta väckarklockan skapar vi oss en slags rutin.

2. Drick ett stort glas vatten

Jag älskar att börja morgonen med ett stort glas vatten. Det känns på nåt sätt både fräsch och uppiggande för kroppen att dricka ett stort glas vatten direkt när man vaknar.

Fördelar med att börja morgonen med ett stort glas vatten;

- Rensar kroppen på gifter

- Förbättrar matsmältningen

- Huden får ett "glow"

3. Ta tid på morgonen och gör din hudvårds rutin

Ta dig tid på morgonen och gör din hudvårds rutin. Förut slarvade jag med att tvätta ansiktet men nu ser jag verkligen till att prioritera det på morgonen, man känner sig så mycket piggare och fräschare. Nu när jag är hemma hela dagarna och går osminkad känns det extra viktigt att ge huden kärlek och ta hand om den.

4. Meditera

Nuförtiden mediterar jag även 10 - 15 minuter varje morgon sedan några veckor tillbaka, Känns så skönt att bara fokusera på vad som händer i kroppen och andas en stund.

5. Bädda sängen och plocka undan i rummet

Att bädda sängen och städa i rummet har varit något som jag verkligen prioriterat senaste månaderna.. Bara att bädda sängen gör så mycket i rummet, det ser mycket mer ordning och reda ut då. Speciellt nu när man är hemma så mycket har det blivit extra viktigt för mig att ha ordning runt omkring mig, annars hamnar fokuset på lektionerna att det är stökigt runt omkring. Gillar ni att ha det städat runt omkring er?

6. Ät en ordentlig frukost

Alla måltider vi äter under dagen är viktiga men frukosten är den absolut viktigaste.. Varför? Frukosten lägger grunden för hur dagen ska bli, Utan frukost finns det risk att för att din hjärna och dina muskler fungerar sämre eftersom kroppen har låg energinivå. Därför är det viktigt att man äter frukost.

7. Gör en to do-list

Jag tror vi alla har hört talas om to do lists, ända sen jag började skriva ner alla saker jag behövde/ville göra under en dag har jag fått så mycket mer gjort. Man blir mer motiverad till att göra sakerna och kryssa av dom från listan..

8. Ta en promenad

Det är viktigt att få lite frisk luft, speciellt när dom flesta av oss sitter inne hela dagarna. Spelar ingen roll om promenaden är 10 minuter eller en timme lång, det viktiga är vi rör på oss..Träning har många bra fördelar t.ex förhöjd koncentrationsförmåga och minskar stress, Nu krävs det extra mycket från en i skolan att hänga med på lektionerna och ha disciplin till att göra uppgifterna själv. Därför är det extra viktigt att vi rör på oss för att orka med att sitta hemma hela dagarna.

LouiseEdling

  • Hälsa

Gillar

Kommentarer

Blondina
Blondina ,

Tränar och kaffe såklart 😃 Finns inget bättre

nouw.com/blondina
carroat
carroat,

Underbara tips! ❤️

nouw.com/carroat
JossusTravelPics
JossusTravelPics,

Jag slarvade också med hudvården på morgonen. Men numera älskar jag att rengöra, smörja in och känna hur återfuktad den känns.

nouw.com/jossustravelpics
Marie,

Ohh massa bra tips

sweetwordsbymirre.com
johnssons
johnssons,

Åh så bra tips<3

nouw.com/johnssons
beattriicee
beattriicee,

Älskar verkligen dina tips för det behövs verkligen plus att man kan glömma bort att dricka vatten 😅❤️

nouw.com/beattriicee
ebbaalexandraa
ebbaalexandraa,

Jättebra tips! Jag ser alltid till att skippa snooza och kollar inte på telefonen förrns jag är uppe från sängen haha.

nouw.com/ebbaalexandraa
Desireekujala
Desireekujala,

Så bra tips! Jag bruker också försöka dricka ett glas vatten direkt på morgonen! <3

nouw.com/desireekujala
Beccassida
Beccassida,

Bra grejer🥰

nouw.com/beccassida
agnesmathilda
agnesmathilda,

Åh vilket mysigt och fint inlägg! Så himla bra tips!! ❤️ Jag borde verkligen bli bättre på att dricka vatten!

nouw.com/agnesmathilda