Så FåR du EN HÅLLBAR GARDEROBEN - mina tips

Varje år köper var och en av oss som människa ca 14 kilo kläder och textiler varje år. Vi slänger nästan 8 kilo kläder varje år som kan användas längre eller ges till behövande. För varje produkt vi köper krävs det stora resurser för att kunna producera just det klädesplagget innan det kan säljas . Information tagen från naturskyddsföreningen

Mina fem bästa tips för en mer hållbar garderob

Bilder tagna från pintrest

1. Köp kläder med bättre kvalité

Jag tror vi alla har köpt en tröja billigt som sedan blir nopprig efter några tvättar, mitt tips är att köpa kläder som är lite dyrare med bättre kvalité. Jag brukar alltid passa på att kika lite extra på rean om jag hittar nåt bra för ett rimligt pris.

2. Satsa på att köpa mer basplagg

Brukar du följa alla trender som pågår under året? Gör inte det.

Satsa mer på basplagg som fungerar att bära året runt. Köp plagg som går att använda till alla tillfällen och inte bara till en viss över/underdel. Ibland kan man vara så att man köper ett klädesplagg just då som används flitigt och några månader senare använder man inte det längre för att trenden är ute. Köp kläder som du kan använda året om och köper för du tycker är snyggt, inte bara för alla dina kompisar har det.

3. Tänk igenom dina köpa

Bara för att plagget är på rea just nu eller för att det är trendigt nu ska du inte bara köpa det för att. Tänk igenom vad du har hemma som matchar med klädesplagget? När kan jag använda den? Den viktigaste frågan till dig själv, behöver jag det här?

Om du är osäker på ditt köp brukar det oftast betyda att man inte ska köpa den.

4. Köp begagnat eller secondhand

Istället för att köpa nya kläder kan du köpa secondhand eller låna av dina kompisar/familj. Tips är att utforska på plick, trader och sellpy först, blir både bättre för miljön och plånboken. Oftast kan man hitta kläder med bra kvalité som inte är allt för dyra på secondhand.

5. Sälj eller ge bort

Släng inte dina kläder sälj dom eller ge bort till behövande. Innan du slänger dom kolla t.ex om din granne vill ha kläderna eller sälj dom. Kläderna som jag inte använder längre brukar jag alltid först försöka sälja innan jag lämnar in dom på röda korset eller stadsmissionen.

LouiseEdling

Gillar

Kommentarer

josephinehedstrom
josephinehedstrom,
tildablanksvard
tildablanksvard,

Så intressant inlägg!

nouw.com/tildablanksvard
hilmak
hilmak,

Superbra tips! Verkligen bra att tänka igenom sina köp och satsa mycket på basplagg! ❤️

nouw.com/hilmak
Tuvaandersen
Tuvaandersen,

Kjempe gode tips!!😍

nouw.com/tuvaandersen
Ingajohansson
Ingajohansson,

Bra och kloka tips

nouw.com/ingajohansson
Soffiaz_85
Soffiaz_85,
seagullcrying
seagullcrying,

Så himla bra tips verkligen 🥰👌🏽

nouw.com/seagullcrying
agnesmathilda
agnesmathilda,

Så viktigt inlägg och väldigt bra tips ❤️ Det är verkligen viktigt att tänka igenom sitt sätt att konsumera på. Hoppas detta inlägg kan väcka tankar hos dina läsare. Som sagt, mycket bra inlägg!! ❤️

nouw.com/agnesmathilda
oliviamalm
oliviamalm ,

Så himla bra inlägg!!!

nouw.com/oliviamalm
amaliev
amaliev,

Så mye gode tips og viktig! Jeg har det siste året virkelig prøvd å slutte å handle så mye, jeg handla mye før fordi det var billig, nå det siste året har jeg heller fokusert mer på å spare til et plagg jeg har lyst på, i best mulig kvalitet! Jeg hadde en renskning i garderoben starten på forrige år, og siden tror jeg at jeg ikke har handlet mer enn 10-15 plagg, det er imponerende for min del! Håper jeg klarer å fortsette og bli enda bedre i år!🤩🤩

nouw.com/amaliev