GÅRDAGENS MIDDAG PÅ L'AVVENTURA

Igår blev de äntligen vår tur att få gå till den omtalande restaurangen l'avventura och fira Sofie's födelsedag. En restaurang vi länge velat besöka och igår fick vi äntligen uppleva den magiska maten och atmosfären där inne.

Vi började alla med att titta igenom menyn och se vad som skulle passa oss i smaken till förrätt och varmrätt. De var svårt val eftersom allting såg så gott ut.

Alltså wow!!!!

Kvällen började med att vi beställde in fyra föräter, deras burrata, ARANCINE ( friterade tryffel & svamprisotto bollar), CREMA DI CARCIOFI (kronärtskockskräm, rostade mandlar och crustini) och MELON & PROSCIUTTO. Allt vi tog in smakade gudomligt. Men burratan var något i himmelriket!!! Den var perfekt och bara smälte i munnen.

Till varmrätt beställde vi in 3 olika rätter att dela på. De blev deras entrecote, roasted cauliflower och truffele pappadelle. Rostade blomkålen och pastan var både en 10 poängare!!! Nej men gud så god pastan var, jag som inte bruka gilla pasta. Tror nästan vi får försöka återskapa tryffel pastan här hemma nån kväll. Ingen provsmak för mig på entrecote, då jag inte äter rött kött.

Kvällen avslutade med att servitören kom in med tomtebloss och en maräng glass tårta, till födelsedagsbarnet. Kombinationen av den italiensk marängen och hallonsorbeten var perfekt. De blev inte så sött, utan mer än frisk härlig känsla i munnen av sorbeten tillsammans med marängen.

Kram/loppan

LouiseEdling

  • Recept

Gillar

Kommentarer