ETT NYTT KAPITEL

Hej!

Hur mår ni? Har ni fått en bra start på veckan? Vi är hemma från Italien och nu är det tilllbaka till rutiner. Denna vecka har jag även fått äran att vara veckans blogg här på nouw, väldigt roligt! Som många av er nog läst har jag flyttat från Sverige och idag ska jag dela med mig mer av som komma skall.

För snart två veckor sedan påbörjade jag ett nytt kapitel i mitt liv. Jag bor numera i Schweiz hos en svensk/norsk familj ca 15 minuter från Geneve. Faktiskt första gången för mig att besöka Schweiz har endast varit på på dom två flygplatserna här innan. Känner att jag har blivit väl omhändertagen av min familj sen min ankomst, alla är väldigt snälla och omtänksamma! Väldigt glad att jag bor i en svensk familj och inte fransk/engelsk tror det hade blivit jobbigare då. Byn jag har flyttat till är så otrolig mysig, så olikt från hemma. Vi bor bara några hundra meter från Geneve sjön dessutom! Påminner mycket om Frankrike och det är ett land som ligger mig varmt om hjärtat ❤️Men nu är jag alltså bosatt här för att vara aupair i ett år, vilket ska bli väldigt spännande. Förutom det så kommer jag även börja plugga franska om några veckor, vilket jag ser fram emot. När jag gick i högstadiet läste jag franska fyra år, något som jag tyckte var väldigt roligt. Franska är ett så fint språk tycker jag, både min mormor och mamma kan flytande franska. Målet med franskan är att kunna tala, uttrycka mig och göra mig/någon annan förstådd.

Jag får ofta frågan av många vad ska jag göra på dagarna/här?

Mitt "nya" liv ser ut så på morgonen äter vi frukost hela familjen runt 7, jag hjälper till att fixa frukost samt se till att barnen har allt till skolan när dom går. Hela dagarna fram till runt 15.30 är jag fri och kan göra vad jag vill på dagen. Än så länge har jag inte hunnit upptäcka så mycket/träffat några andra aupairer. Men under veckan har jag planer på att göra det. Längre fram kommer jag även börja med franska lektioner som sagt. Första dagarna har jag känt mig lite ensam men jag börjar mer och mer komma in mina nya '"rutiner" . Iallafall på eftermiddagen hämtar jag barnen och skjutsar dom till deras olika aktiviter. Om inte det är några aktiviteter på schemat gör vi läxor eller leker här hemma. Lite senare på kvällen gör någon av oss vuxna middag och sedan äter vi alla fem tillsammans. Jag har ansvar för 1/2 middagar i veckan och då blir det vegetariskt:)

Ifall ni har några andra frågor om mitt nya liv, så kommentera dom nedan så svarar jag på dom i ett senare inlägg!

LouiseEdling

  • Vardag

Gillar

Kommentarer