DAGENS UNGDOMAR

I det här inlägget hade jag tänkt att prata lite om dagens samhälle. Vi ungdomar påverkas mycket av sociala medier som Snapchat, Instagram och Facebook. Vi påverkas av de på sätt att vi börjar jämföra oss med andra, trycker ner oss själva för att vi inte ser tillräckligt bra ut. Vi börjar tänka mer på vår kroppsform. Många påverkas av sociala medier,de finns fler som har större vänskapskretsar än andra,. Vilket leder till att dom får fler komplimanger på sina bilder på Instagram än vad andra får, vilket gör att andra påverkas av det. Dom blir mer osäkra på sig själva och vad dom lägger upp på sina sociala medier.

Jag själv påverkas mycket av vad andra tycker och tänker men jag har börjat acceptera de, hur mitt liv ser ut jämfört med andra. Det är egentligen sjukt hur vi påverkas av vad andra människor tycker och tänker i samhället. När man var mindre och gick på lågstadiet brydde man sig inte så mycket vad andra hade på sig och hur man såg ut. Allting började när man kom in i puberteten, man började trycka ner sig själv och sminkade sig för att folk in skulle tycka att man var ful. Det började bildas grupperingar i klassen, vilket gjorde att alla hade ett gäng dom alltid hängde med. När man var yngre kunde man in princip hänga med vem som helst nu, vågar man inte riktigt de. Man vågar inte sätta sig ner med några andra än vad man brukar sitta med, för att man är rädd vad dom ska tycka och tänka om en.

Det finns även många som är självsäkra, vilket gör att dom kan stå upp för sig själva. Dom bryr sig inte vad andra tycker och tänker om dom. Dom kan gå utan smink till skolan utan att känna sig osäkra på sig själva eller bry sig om andra. Jag själv önskar att jag kunde gå utan smink, och inte bry mig vad andra tycker. Allt handlar om ens självkänsla och förtroende till sig själv.

Du måste tro på dig själv och hitta din självkänsla.

Tack för att ni läste!!!

Kram Lousie

LouiseEdling

Gillar

Kommentarer