Header

MIN VARDAG

Godmorgon finisar!

Ja nu är äntligen min bror hemma, de kom hem ganska sent igår så vi la oss inte förens efter 12 så jag är lite små trött idag haha. Det är så skönt att han är hemma nu, det blir inte lika tomt nu när han är hemma. Bland det första han sa var att jag skulle klippa honom för han är väldigt långhårig haha, vilket jag kommer få göra ikväll.

Jag är iallafall nu på jobbet och ska köra igång nu så ha en fortsatt bra dag mina hjärtan! 😃

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

SKÖNHET


Vad bör man egentligen tänka på när man väljer hudvårdsprodukter? 

När jag köper nya hudvårdsprodukter ställer jag mig alltid frågan; Vad är det min hud behöver just nu? Känner jag mig torr, fet, har jag mycket orenheter, är jag grå och tist i huden?

Hudens tillstånd kan som bekant ändra sig beroende var i menscyklen vi är samt vilket klimat vi vistas i. Stress och dålig kosthålling kan också påverka hudens tillstånd. Jag får ofta frågan vad man ska göra med en hud som är i obalans. De flesta beskriver också att de testat många olika produkter,men att inget funkar. Min första tanke är då att de inte har tittar på helheten, utan kanske bra koncentrerat sig på att de får mycket finnar på exempelvis hakan.

Är det så att hakan har fullt med finnar och orenheter och övriga huden är okej, behöver man inte använda produkter för fet och oren hud i helan ansiktet, utan bara på hakpartiet. Att använda fel typ av produkter på områden som kräver en helt annan hudvård, kan göra att huden kommer i obalans. Sen kan det så klart hänga samman med andra faktorer också, men fel hudvård på fel plats blir inte bra. Ett av de vanligaste misstagen är att vi använder för “lätta” krämer.

Folk är livrädda för att bli för glansiga. Men det är just det som är problemet. Har du en hud som lätt blir fet under dagen när klimatet är torrt ute och inne, är helt enkelt för uttorkad och du behöver mer fukt och fett. Även om du upplever dig ha en fet akne hud, så behöver du ofta en fetare kräm på höst och vinter.

Känner du dig grå och trist i huden, kan det räcka med att du lägger till en peeling som ökar cirkulationen i och en härligt uppiggande och mjukgörande mask i din hudvårdsrutin. Det behöver inte vara krångligt eller svårt. Det gäller bara att lära dig hudens behov.
Tycker du att det är svårt att veta vad du ska välja. Ta hjälp av ett proffs. Konsultera och beskriv hur du vill att din hud ska vara. Och ge produkterna en chans.

Använd de inte bara i några dagar. Det tar ett tag för huden att vänja sig. Tänk också på att det som funkar för bästa väninnan, kanske inte funkar på dig. Vi är alla olika.😉

Likes

Comments

SKÖNHET

Kontrastfärger är ett ”par” av två färger som är varandras raka motsatt. När man placerar dessa färgerna bredvid varann så framhävs de och ser starkare ut. Detta används ofta! Hos makeup artister, stylister, inredare.. överallt!

Om man vill framhäva sin ögonfärg så är detta knepet a
tt använda! 

För att veta vilken färg som är motsatsen till en annan kan man använda dessa färgjulen (färgen mitt emot är den färgen som kommer att framhäva den andra):Hur framhäver man en färg?
Först och främst måste man välja ut vilken färg du vill framhäva. Är det tex en gul klänning är det snyggt att matcha den med en lila väska. Har du en grön klänning så är det snyggt med röda läppar. Du ska alltså använda kontrastfärgerna bredvid varandra för att få dem att synas ännu mer. Dessa färgerna passar så klart bra med varandra. Något som är riktigt snyggt är att matcha blåa kläder med guld smycken!
Om man har rött hår är det jättesnyggt att använda gröna kläder. Men har du röd hy/röda finnar så bör du undvika grönt då det kan framhäva det.


Hur framhäver man blåa ögon?
När det gäller blåa ögon å ska du undvika blå ögonskugga. En blå ögonskugga kommer att få dina ögon att tappa sin färg då skuggan kommer ta övertaget. (Dock kan du använda en blå kajal på vattenlinjen/blå mascara, de kommer få dina ögon att se blåare ut). Du bör istället satsa på gyllene färger som oranget, orangebrunt, koppar, guld och i vissa fall kan svaga rosa färger framhäva det ljusblåa. Har man en jätte kall hud så ska man vara försiktig med att använda för varma (orangea) färger.
Brun ögonskugga får även dina ögonfärg att sticka ut lite extra (som sagt gärna en orangebrun).


Hur framhäver man gröna ögon?
Gröna ögon blir extra snygga i en lila ögonskugga. Det beror på att gröna ögon oftast har gult i sig (lila och gult framhäver varandra). Men gröna ögon är också snyggt med rött! ..Kanske inte riktigt vad man vill använda som ögonskugga, men röda läppar är ju lättare att bära upp! Jag som har blandade ögon som är blågröna tappar sin blåa färg och ser mer gröna ut om jag använder en lila ögonskugga.

Hur framhäver jag bruna ögon?
Det är många som skriver till mig med bruna ögon som är missnöjda med att de inte kan använda färger för att framhäva dem, men det är inte sant! Bruna ögon är de som faktiskt framhävs mest med hjälp av kontrastfärger. Bruna ögon har alltid olika inslag av olika färger som man måste ta hänsyn till.
Gulbruna ögon (gulbrun färg eller gult närmast pupillen): Passar jättebra i lila! Det beror på att de gula i den bruna färgen framhävs av den lila.
Orangebruna ögon: Är en vanlig brun ögonfärg, bruna ögon upplevs faktiskt ofta orangea i färgen, något man inte tänker på. Därför är det riktigt snyggt att använda blå ögonskugga till dessa orangebruna ögon.
Rödbruna ögon: Om dina bruna ögon ser lite röda ut är det snyggt att ha en grön ögonskugga, grön ögonskugga tycker jag dock är snygg till alla bruna ögon.


Hur framhäver man mörka ögon/svarta ögon?
När man har så pass mörka ögon att de nästan ser svarta ut så använder man alla ljusa färger som vit, beige osv. Svart är ingen färg, och om det inte finns någon antydan på färg i ögonen så kan man inte framhäva dem mer än att använda ljusa färger så att de syns mer,

Mina ögon är blandade, hur gör jag då?
När man har flera färger i ögonen så måste man bestämma VILKEN färg man vill framhäva. Har du tex blågröna ögon så får du välja en av dem! Mina ögon är blandade och har både blått, grönt och grått i sig. Därför passar jag i både lila och blått.

Ett exempel på hur blåa ögon bleknar och orangeburna ögon framhävs av blå/blålila ögonskugga.

Vad är skillnaden på en metallisk, glittrig och skimrig ögonskugga? 
En metallisk ögonskugga ser nästan lite våt ut på locket och är glansig.
En glittrig ögonskugga är oftast en vanlig ögonskugga med små glitterkorn i sig.
En skimrig ögonskugga är varken glittrig eller metallisk, den glänser lite.

Likes

Comments

MIN VARDAG

​Hej mina hjärtan!

Den här dagen har jag längtat efter, idag kommer min bror hem från Canada! Jag ville så gärna följa med pappa och Henke och hämta honom men då skulle vi isåfall vara hemma vid 3 tiden och ja börjar jobbet kl 14 idag. Men för en stund sedan ringde dem och då sa de att han har missat planet hem ifrån London, då kommer de komma hem inatt. 😔

Jag gick upp tidigt i morse och åkte hem till lägenheten för vi sov hos mina föräldrar inatt. När jag kom hem då hade jag lite hårvård och jag har bara tagit det lugnt och fixat allt inför jobbet. 

Likes

Comments

MIN VARDAG

Hej allesammans!

Jag fick en låååång sovmorgon imorse, det var sjukt skönt. När vi väl piggnade till då gjorde jag och älsko oss i ordning och vi åkte iväg till Örebro till Ikea. Jag skulle köpa två lampor och en spegel men den spegeln jag ville ha fanns inte, det var bara en beställningsvara. Då åkte vi till Jula istället och köpte en där. Men när vi väl var på Ikea så kollade jag på ett nytt sminkbord men jag struntade i att ta en sån men när vi gick in i fyndhörnan vad såg vi då? Jo ett sminkbord som jag ville ha och då var det 40% rabatt på den! Vad gjorde jag då? Jo jag köpte den hehe.

Vi kom hem för en stund sedan så ni har jag städat och gjort fint vid mitt sminkbord, nu väntar bara jag på att min pappa ska hjälpa mig art sätta upp spegeln och mina lampor som ska hänga bredvid spegeln. 😊

Jag skulle ha varit iväg och träna pass nu men det passet jag ville gå till var fullt. Tråkigt men jag får träna lite hemma och så får jag köra på torsdag för imorgon kommer min älskade bror hem så då har jag inte tid haha.

Likes

Comments

MIN VARDAG

Hej mina hjärtan!

Vi är nu hemma efter en underbar, lång helg i stugan, det har varit skönt att komma bort lite från den miljön man bor i dagligen. Fast det var riktigt skönt att komma hem nu, borta bra men hemma bäst! 😊

När vi kom hem då började jag packa upp litegrann och städa lite, men nu ligger vi och kollar på tv för vi bägge är nu jätte trötta. Tanken var idag att jag skulle iväg och träna men jag kör imorgon istället. 😊

Imorgon är jag ledig så för mig blev det verkligen en lång helg. Jag hade tänkt att åka till Ikea en snabbis imorgon och handla lite grejer som jag behöver.

Likes

Comments

MIN VARDAG

Hej alla kära lääääsare!

Det är påskdagen idag och vi har inte haft något planerat så vi har bara tagit det lugnt idag. Förut kom min morbror, Sandra och mina små kusiner och hälsade p en sväng och vi fikade men sedan åkte de hem och det gjorde även min syster och Johan.

Vi åker hem imorgon och det gör även alla andra här. Det har varit skönt att vi har varit här i stugan nu när det har varit lite länge helg. Och även att få vara här tillsammans med de människorna som betyder mest för mig. 😊

Vi har nu fått reda på att min bror som bor i Canada ska komma hem nu på onsdag, det ska bli så skönt att han kommer hem. Jag har saknat honom så sjukt mycket och han blivit en sån stark människa och han har varit med om en underbar resa. När han kommer hem på onsdags så kommer jag åka till honom direkt efter att jag slutar jobbet. 😃

Likes

Comments

ALLMÄNT

Inatt ställer vi om klockorna och går in i sommartid. Kvällarna blir ljusare och längre och sommaren som vi längtar efter kommer närmre och närmre. Så glöm inte vrida fram klockorna 😉

Att följa våren och allt som spirar och gror, se fåglarna som bygger bo i träden. Lyssna på deras serenader på morgonen är underbart i alla fall i mina öron. Romantiken blomstrar både bland djur och människor.

Att kunna gå ut på sin balkong med och andas in den friska luften. Planera för sommaren och vad som ska planteras eller köpas in. Längta efter semestern och friheten att rå om sin tid. Sitta på en bänk vid vattnet och dagrömma en stund. Ensam eller tillsammans med min älskade pojkvän och familj. 😊

Likes

Comments

MIN VARDAG

Hej finisar!

Nu på morgonen fick vi allihopa leta efter ett varsit påskägg så de hade ritat en karta så vi fick leta. Haha det var många är sedan vi fick leta men eftersom vi har barn här då fick vi med leta. 😊

Vi ska snart äta påskmat och då blir det traditionellt.

Vad gör ni idag på påskafton? 😃

Likes

Comments

MIN VARDAG

Hej på er.

Det är långfredag idag och det känns verkligen som det för det har känts som att denna dagen har varit jätte lång. Vi har gjort lite påskpyssel så vi har målat ägg och då målade jag en Minion, såg på instagram att någon hade målat sånna så då kände jag att jag med ville testa och de är så söta! 😃

Imorgon är det påsk och då ska vi äta påskmat och gömma påskägg till barnen så de får leta. Så mysigt!

Nu sitter vi allihopa i vardagsrummet och kollar p tvn medans alla barn sover men det dröjer inte förrens vi lägger oss.

Likes

Comments