När jag början trean på gymnasiet hösten 2015 så började redan den skräckblandade förtjusningen med att ta studenten, att avsluta skollivet efter alla år. Alla taggar ju studenten och balen det är väl självklart(?), man planerar i tid, kollar upp kläder och skor till både bal och student trots att man nyss har bara börjat sista året.

Men ju närmare jag kom student så fick jag en allt större oroskänsla, vad händer efter studenten? Hur kommer min vardag se ut? Ska jag plugga? Ska jag flytta? Kommer jag vara arbetslös?

Det var så mycket som snurrade angående vad som skulle hända samtidigt som man skulle tänka på att hitta den där perfekta klänningen på balen eller hur man skulle sminka sig på studenten. Allt blev bara som en soppa till slut och man orka inte riktigt tänka på vad som skulle hända efter man klev ut genom skolans dörrar för sista gången.

Men då och då kom tankarna om vad som egentligen händer efter studenten och hur kommer mitt liv se ut?

Detta är just vad jag vill dela med mig om här på denna blogg, min resa och liv efter studenten. Kommer jag rusa in i något vuxen liv eller kommer jag slöa ett år?

Jag heter Louise Annala och jag tog studenten den 10 juni 2016.

Detta är mitt liv efter studenten.


Likes

Comments