Idag besökte vi en saltgruva här i Krakow och det var otroligt häftigt. Vi var som mest 135 meter under marken och det märktes bl.a. Genom att det var kallt nere i gruvan även fast det var ca 30 grader utomhus. Det var en väldigt häftig upplevelse att få vara så långt under marken och se allt som var bevarat från ca 1800 talet. Sedan avslutade vi våran sista kväll här i Polen genom att äta gott och med ett trevligt sällskap! Sedan imorgon bär det hem mot Sverige, ses där!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag har hela dagen bestått av besök i Auschwitz och Birkenau. Det var en otroligt känslomässig, intressant och historisk dag idag. Vi fick se och uppleva många saker som var obehagliga och man kan inte förstå hur människorna som var fångar i de olika lägren måste ha känt. Man blev väldigt berörd under tiden vi gick inne på de två lägren. Under hela dagen har vi haft en guide som har berättat och informerat oss om vad som verkligen hände på Auschwitz och Birkenau. Även fast man var där, var det svårt att föreställa sig hur människorna måste ha mått och hur de måste ha känt. Att x antal personer tar ifrån dig dina mänskliga rättigheter så enkla saker som att sova eller gå på toa är något man inte kan föreställa sig. Detta är något man aldrig helt kommer kunna förstå eller relatera till. Jag kommer ta med mig all information och mina känslor under denna dagen med mig för resten av livet och jag kommer att minnas allt jag upplevde idag för alltid.

Imorgon ska vi besöka en saltgruva här i Polen och det kommer säkert också att bli en intressant dag så vi ses imorgon!

Likes

Comments

Czesc! Vi började första dagen i Polen med att äta en god frukost så att man skulle hålla sig hela dagen!

Efter frukosten började dagen med en rundtur i staden Krakow, där vi hade en guide med oss hela dagen. Vi besökte bl.a. de judiska kvarteren, kungahuset och den enda floden som finns i staden. Guiden vi hade var väldigt duktig och kunde väldigt mycket och berättade väldigt intressanta historier om staden.

När vi besökte de judiska kvarteren fick vi höra om hur judarna bodde här i Krakow under andra världskriget och när Tyskland ockuperade Polen. Vi besökte också olika platser som var med i filmen Schindlers list.

Efter besöket i de judiska kvarteren åt vi en trerätters lunch på en judisk restaurang.

Det sista besöket vi gjorde idag var när vi besökte Oscar Schindlers fabrik och ett tillhörande museum. Där hade vi en guidad tur genom museet och fabriken, det var väldigt intressant och chockerande att få läsa om hur judarna behandlades i Krakow av tyskarna under andra världskriget. Men sammanlagt har det varit en väldigt bra dag, det har varit fint väder och vi har besökt massa olika historiska platser. Vi ses imorgon!

Likes

Comments

Nu sitter vi på flygplatsen påväg till Polen! Planet går om ca en timme, vi är både nervösa och taggade inför resan. Vi är borta i lite mindre än en vecka och vi känner på oss att det kommer bli en känslosam och intressant resa som man kommer komma ihåg resten av livet! Ses i Polen ;)

Likes

Comments