Temat för Monthly Makers Juli var Saga, vilket jag känner passar mig perfekt. Det var samma känsla som när jag var med första gången, då temat var Rymd (vilket var julis tema då med). Största delen av min konst är inspirerad av illustrationer från gamla sagor.

Jag fick många idéer men bestämde mig snabbt för vad jag skulle göra. Jag vet inte om det kommit fram på bloggen, men mer än att teckna och måla så älskar jag att skriva. Månadens tema fick mig att skärpa mig och skriva ner några av alla de berättelser som jag har i huvudet, och sedan satte jag ihop dem. Jag har helt enkelt gjort en sagobok!

Omslaget och sidorna gjorde jag på datorn, och för att utmana mig själv bestämde jag mig för att endast använda mig av gratisversionen av picmonkey. Så allt förutom typsnittet på texten är därifrån. Sedan skrev jag ut sidorna och satte fast dem i en bokpärm jag gjort av kartong och tyg, och sedan var det klart!

Boken innehåller fem sagor, Kvinnan och rosen, Den eviga dansösen, Vintra, Kråkpojken och Den sista sången. Här kan ni se tydligare omslagen jag gjorde för varje saga:

​Det här var mitt bidrag, jag lade mycket tid på det, kanske just för att det var ett tema som jag tyckte extra mycket om. Det var tidskrävande men kul, och även om boken inte blev helt perfekt är jag ändå nöjd.

Vad tycker ni?

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments