Monthly Makers Juli : Saga

Temat för Monthly Makers Juli var Saga, vilket jag känner passar mig perfekt. Det var samma känsla som när jag var med första gången, då temat var Rymd (vilket var julis tema då med). Största delen av min konst är inspirerad av illustrationer från gamla sagor.

Jag fick många idéer men bestämde mig snabbt för vad jag skulle göra. Jag vet inte om det kommit fram på bloggen, men mer än att teckna och måla så älskar jag att skriva. Månadens tema fick mig att skärpa mig och skriva ner några av alla de berättelser som jag har i huvudet, och sedan satte jag ihop dem. Jag har helt enkelt gjort en sagobok!

Omslaget och sidorna gjorde jag på datorn, och för att utmana mig själv bestämde jag mig för att endast använda mig av gratisversionen av picmonkey. Så allt förutom typsnittet på texten är därifrån. Sedan skrev jag ut sidorna och satte fast dem i en bokpärm jag gjort av kartong och tyg, och sedan var det klart!

Boken innehåller fem sagor, Kvinnan och rosen, Den eviga dansösen, Vintra, Kråkpojken och Den sista sången. Här kan ni se tydligare omslagen jag gjorde för varje saga:

​Det här var mitt bidrag, jag lade mycket tid på det, kanske just för att det var ett tema som jag tyckte extra mycket om. Det var tidskrävande men kul, och även om boken inte blev helt perfekt är jag ändå nöjd.

Vad tycker ni?

Gillar

Kommentarer

Anni,
Vilken omfattande och vackert utförd idé! Förstår jag rätt att du inte "bara" gjort boken utan också skrivit sagorna! ?? Och dessutom blivit klar redan! Wow!
Måste kolla in gratisprogrammet du använde.
vardagsnjutning.blogspot.se/2016/07/monthly
louielei
louielei,
Tack så mycket! Jepp, sagorna är även skrivna av mig, de blev dock ganska korta för att jag skulle hinna med allt^^
Ja picmonkey rekommenderar jag verkligen att kolla in!
nouw.com/louielei
Jessica,
ALLTSÅ DETTA ÄR SÅ JÄKLA GRYMT????????????????????????????????????? Är helt blown away. SVINSNYGGT alltihop!!!
jessicaandersdotter.se/blogg
louielei
louielei,
Åh tack så jättemycket!! 😃
nouw.com/louielei
Mikaela,
Men herregud!? VILKEN FANTASTISK BOK! Så sjukt vacker och sagolik och fin! Så himla imponerad!!! Vore kul att få läsa någon saga också? 😃
bympv.blogg.se
louielei
louielei,
Tack så hemskt mycket! 😃
Funderade på ifall jag skulle lägga ut någon av sagorna. Men är så självkritisk mot mitt skrivande så vågade inte riktigt, haha. Men om det är något fler vill så kanske jag borde göra det?:)
nouw.com/louielei
Alicia,
Det har tagit mig några dagar att smälta det här, att du skrev en hel himla sagoantologi! Jag är så imponerad och inspirerad, för att inte säga lycklig över att du gav dig tid att verkligen djupdyka i det här temat och att du kunde fånga in gamla historier som ju riskerar att aldrig riktigt sättas på pränt om en inte blir direkt ombedd, eller utmanad av någon. Dessutom är resultatet så vackert - snyggt och verkligen sagolikt! Dina titlar är också sååå fina och fantasieggande! Jag skulle vilja läsa dem allihop.
aliciasivert.blogspot.com/
louielei
louielei,
Tack så väldigt mycket, blir så glad över alla fina ord! Är också väldigt glad att jag bestämde mig för att faktiskt skriva ner de berättelser jag haft i huvudet så länge^^
Som jag skrev till Mikaela ovanför så om fler vill läsa sagorna så kanske jag ska lägga ut dem på bloggen, får se hur det blir:)
nouw.com/louielei
Anna María,
WOW! Är precis som de andra här ovan så himla IMPONERAD! Så himla fint och stort jobb du gjort. Wow, wow, wow!
annamarialarsson.se/blogg
louielei
louielei,
Tackar tackar! 😃
nouw.com/louielei
Lillemor,
Jättebra gjort av dig - allt! Tänket, teckningarna, formgivningen, genomförandet. Vore allt bra kul att få läsa en saga också.
www.ullemorsverkstad.se
louielei
louielei,
Tack så mycket! Verkar vara en del som vill läsa någon av sagorna, så kommer kanske lägga ut en av dem i ett framtida inlägg:)
nouw.com/louielei
Wilda,
Jag blir helt stum. Vet inte vad jag ska säga för att jag är så imponerad både av ambitionen, beslutsamheten och det vackra innehållet och slutresultatet. Jäklar vilket bidrag! Måste vara bland mina topp 3 favoriter detta år helt klart. Nu ramlade jag nästan av stolen.
reaktionista.wordpress.com
louielei
louielei,
Tusen tusen tack! Vad glad jag blir 😃
nouw.com/louielei