Monthly Makers Januari: Kontrast

Första temat för året var kontrast! Jag hade många idéer och började på mitt bidrag tidigt. Tanken var att leta upp en gammal teckning från när jag var liten och teckna om samma motiv igen, för att se skillnaden. Sedan kom studier i vägen och det förblev ofärdigt, så jag bestämde mig för att skippa denna gången. Men så ikväll fick jag ett ryck och började på ett nytt bidrag som jag tänkt på hela månaden. Det var verkligen i sista sekunden. Även detta bidrag har kontrasten gammalt/nytt.

Här är mitt bidrag:

Det är inte något stort, men det har stor betydelse, iallafall för mig. Mannen till vänster är min farfar, bredvid honom springer schäfern Tinka och det lilla barnet framför honom är jag. Tjejen till höger är också jag.

Här är originalbilden:

Mina photoshop-kunskaper är inte dem bästa, men jag är nöjd ändå. Det var bra träning och jag ska försöka göra fler i framtiden.

Jag inspirerades av en serie foton av en kvinna vars namn jag glömt bort, där hon gjorde liknande. Hon tog fotografier på sig själv på platser hon besökt som barn, och satte ihop bilderna så hon och hennes yngre jag var i samma fotografi. Jag har sedan dess velat göra något liknande, och nu har jag det!

Kontrasten i bilden är ju då gammalt/nytt, dåtid/nutid, och min tanke var väl att jag ser tillbaka till gamla minnen. Det är lite svårt att förklara. Önskar kanske att jag fortfarande var där, med dem.

Detta bidraget tillägnar jag min farfar och Tinka


Gillar

Kommentarer

Wilda,
Åh vilket himla vemodigt och starkt bidrag. Tycker att känslan blir så oerhört stark när en gör den här typen av bilder och jag har själv varit sugen på samma grej. Tack för inspirationen och för en känslomässig upplevelse. Förstår att det finns mycket bakom den här bilden som inte ord kan säga.
reaktionista.se
louielei
louielei,
Tack så mycket för de fina orden!! 😊
nouw.com/louielei
ellenlundis,
louielei
louielei,
Julia,
Men va fint! Är imponerad över hur välgjort och stämningsfullt resultatet blev trots att du sa att du inte var så van vid photoshop! Grymt!
www.gornagotnu.blogg.se
louielei
louielei,
Tack så jättemycket!!
nouw.com/louielei
Anki,
Häftigt det blev! Känns "starkt" på något vis att få se bilden, förstår att den betyder mycket för dig. Som sagt härligt och lite annorlunda, jag gillart mycket! Fint!
litevirkning.se
louielei
louielei,
Åh tack tack!! 😊
nouw.com/louielei
Alicia,
Vilken fin tolkning, och bra genomfört! När jag såg första bilden förstod jag verkligen inte vad du gjort, för nutidsdu smälte så bra in i resten av fotot!
aliciasivert.blogspot.se/
louielei
louielei,
Tack så mycket!! 😊
nouw.com/louielei
Johanna,
vilken fin och nostalgisk tolkning av temat! Blev verkligen berörd, och får mig att tänka på mina morföräldrar.
johannamontell.homespo.se
louielei
louielei,