Så temat för Februari var Loppis, ett ganska svårt tema, iallafall för mig. Jag går inte så mycket på loppis eller second hand, har prövat men hittar aldrig de där fantastiska fynden alla pratar om. Jo, någon gång har det hänt. Hittade ett par byxor en gång, och en skrivmaskin för 20 kronor! Men inte så mycket mer än så. Är ingen loppis-människa helt enkelt.

Men min pappa är det däremot! Han hittar massor av intressanta saker, allt från biblar, mynt, medaljer, ja allt möjligt! Och ibland hittar han någon fin tavelram som han sedan ger till mig :)

Så min tanke var att teckna en bild till en av ramarna jag fått av honom. Men när jag väl tog bort bakstycket på ramen upptäckte jag att där gömde sig ett gammalt fotografi. Så jag ändrade mina planer och valde att måla på det istället! Jag har ingen aning om vem kvinnan på fotografiet är, och jag var kluven ett tag ifall jag verkligen skulle måla på det. Det kändes lite respektlöst liksom. Men jag gjorde det ändå tillslut, och valde att måla dit några av de finaste sakerna jag vet. Jag gav henne lite blommor i håret, några fjärilar som sällskap samt ett tredje öga. Några moln också och tre svarta tårar under ena ögat.


Förresten, min pappa har ett instagramkonto (dock så sköter jag det) där han lägger upp bilder på sina fynd. Mest gamla biblar, vaser och prydnader:

@ronsatiques

Vad tycker ni? Blev det fint eller förstörde jag fotot? Var det respektlöst eller är det jag som överanalyserar?


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments