Kom hem till en tom kyl utan matlådor! 😱

Meeen jag var fullt beredd på det, jag hade redan hunnit komma på att jag har till min vegetariska färs med bönpasta.. såhär kommer ett recept:

1 dl okokta belugalinser
1 gul lök
500 g krossade tomater
2 nävar babyspenat
1 msk lantbuljong

70 g okokt bönpasta

Du kokar upp linser enligt beskrivning med löken och lantbuljong på svag värme med lock. När vatten har avdunstat så häller du i krossade tomaterna och två nävar spenat i kastrullen, mixa ihop allt till en röra. Smaksätt med salt och basilika.
Koka bönpastan till och voilà!

Hittade receptet hos ”Food Pharmacy”

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Godaste och mycket mer hälsosamma kanelbullen!
Den ser absolut inte ut som den vanliga vi är vana vid, smakerna finns där och är riktigt bra som fika.

Ingredienser, 8 st:
Deg
2 ägg
40 gram kokosolja
1 dl mandelmjöl
1 dl bovetemjöl
1 msk rågmjöl
2 msk sötning
1 tsk kardemumma
1 krm vaniljpulver
1 tsk bakpulver

Fyllning
200 gram torkade fikon (jag tog dadlar)
1 tsk kanel
1 dl vatten (cirka)

Sätt ugnen på 175 grader. Smält kokosoljan och ställ åt sidan. Vispa ägget pösigt med sötningen. Rör ner alla torra ingredienser i äggvispen. Vispa även ner kokosoljan och låt stå några minuter. (Om smeten blir alldeles för lös, ta lite extra mjöl för degen ska vara lite kletig och fast) Ta fram en muffinsform i plåt och lägg en klick smet i varje pappersform. Tryck ut en liten grop i varje muffins.
Ta fram en hushållsassistent och mixa fikon med kanel och lite vatten. Ta lite vatten i taget tills du får önskad konsistens. Toppa alla muffins med röran. Ställ in ugnen i ca 20 min. När bullarna fått lite färg och upplevs som fasta så är de klara!

Recept taget från: @kostvetarn på Instagram

Likes

Comments

Dessa browniesar är sjukt klibbiga och riktigt goa!
Går inte att undvika smaka dessa..

Glutenfria, sockerfria och underbara.

Ingredienser, 12 st bitar:
Botten
1 ägg
1 dl Sukrin gold
100 g mörk choklad 70%
75 g smör
1/2 dl mandelmjöl
1 msk kakao
En nypa salt

50 g riven vit choklad

Cookietopping
75 g rumsvarmt smör
1 dl Sukrin
1 ägg
1 dl maizena majsstärkelse
1/2 dl majsmjöl
1 dl pekannötter
1/2 dl granola

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och sukrin till botten fluffigt. Smält choklad och smör i ett vattenbad.
Rör ner chokladblandningen i bunken tillsammans med mandelmjöl, kakao och salt. Ställ åt sidan.
2. Vispa ihop smör, sukrin och ägg till toppingen i en bunke och vispa ihop till en slät smet. Grovhacka pekannötterna och vänd ner i smeten.
3. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en fyrkantig springform ca 20x20 cm i diameter, bred ut browniesmeten jämt i formen. Sprit ut den vita chokladen i ett jämt lager ovanpå.
4. Bred ut toppingen ovanpå, strö över granola och grädda mitt i ugnen i ca 20 min. Kakan ska vara lite kladdig inuti.

Recept urtager ur: ”Baka glutenfritt med Ulrika Davidsson”

Likes

Comments

Jag har en tid nu när jag äter mycket och bra mat (den tiden är ju alltid) och gärna i det mål jag försöker behaga.

Jag har ju ett litet mål att kunna lyfta 140 kg i marklyft, igår kom jag närmare det målet än jag någonsin kunnat!
3 gånger i veckan kör jag marklyft, känns skönt att kunna få lite valuta för det slitet!

Marklyft: uppvärmning cykel 5 min
100 kg utan bälte x 10
120 kg x 4 PB
132,5 kg x 1 (hade mer att ge)
137,5 kg x 1 PB
120 kg x 3


JAA! Vad glad jag blir att jag orkar!
Helt otroligt att jag orkar lyfta så tungt, och köra 2 konditionspass i veckan samt träna styrka 5 dagar i veckan SAMT köra yin yoga 2 gånger i veckan 😱

Det är maten som ger energi, och jag kör ingen svältkost för det ger ingen valuta för arbetet man gör. Det ger inga snygga kurvor. I’m done with that

Likes

Comments

Igår köttade jag igenom benen och det känns av idag, det är precis som det ska vara. Jag testade även ett nytt gym igår, och jag blir alltid så förvirrad när jag gör det då jag inte hittar alla vikter.

Men jag testade på 80 kg djupa knäböj x2 reps, det gick hela vägen och jag är sjukt nöjd med det! Firade med tacos, glass, barebells & protein cookie dough bollar som jag bakat till kvällen. Till det hade jag ett par underbara vänner 💖

Är det någon mer än jag som är världens morgonmänniska?

Oavsett vad jag har gjort dagen innan så vaknar jag alltid innan 7, OAVSETT och det känns sjukt konstigt men jag tycker inte heller det är något dåligt.

Jag blir bara en plåga för alla andra haha, men det spelar ingen roll. Jag är bara så sjukt hungrig på morgonen också.

Likes

Comments

Ska dela med mig av ett recept jag hittade från @tastyhealth’s instagram

Ett recept på proteinbars man gör själv, som är perfekta som mellis med en frukt till kanske 🙌🏼

Ingredienser, 4 st:
80 g havremjöl
35 g casein kanelbulle eller vanilj (jag hade bara chokladcasein)
30 g vaniljproteinpulver
1 msk jordnötssmör
2 msk pepparkaksmix
1-2 msk sötströ
6-7 msk valfri mjölk
25 g sockerfri mörk choklad

How to do:
Mixa alltsammans med händerna, det kommer verka för torrt men det är bara att fortsätta. Forma till 4 bars. Smält chokladen och häll över barsen. Lägg runt lite plast eller liknande över varsin bar för att håll formen.
Lägg in i frysen och ta ut när du behöver

Näringsvärde, per bar:
191 kcal
16 g protein
17 g kolhydrater
6,5 g fett

Likes

Comments

.. då har du kommit en bra bit på vägen

I början är det bara du som måste skapa motivationen,
men när träningen blir till din vardag och du har vanan inne då övergår motivationen på kroppens utveckling tillslut.

Du märker själv hur sakerna börjar falla på plats; du kanske känner dig klarare i huvudet och mer piggare. Hungrig efter vad nästa steg är.


Snart 1 år sedan jag började träna seriöst, och idag märker jag av mina lårmuskler på ett helt annat sätt.

Likes

Comments

Jag började min dag på jobbet, och direkt åkte jag för lite LPG behandling i ansiktet för att förhoppningsvis jobba bort mina ärrbildningar efter acne jag har haft/har

Samma hus där LPG’n ligger finns ett gym där jag kan gymma på, så jag tänkte varför inte?

Mycket bättre ljus, mycket bättre stänger och bättre vikter. Älskar att byta miljö! Testa!

Det var dags för marklyft, och jag ville köra tyngre denna vecka. Efteråt körde jag igenom axlarna och triccarna.

Värmde upp cykel 5 min tung motstånd
Marklyft
60 kg x 15 utan bälte
100 kg x 10 utan bälte
110 kg x 6
120 kg x 3
130 kg x 2 PB i reps 😱

Militärpress 4x8-10
Utsvingande axellyft 4x8-10
Pec-dec 4x10 med 1 drop med 3-5 reps på varje set
Stående arnold 3x15

Triceps skulldowns 3x10 ss triceps press x6-7
Triceps pushdowns 3x10
Triceps extensions 3x10

Marklyften är något jag prioriterar 3 gånger per vecka, och wow, 130 kg kändes lätt idag men inte minst ett till lyft.

Jag gick med inställningen ”Jag ska investera i starten” för då vet jag om jag orkar lyfta 130 kg eller inte.

Likes

Comments

Varje måndag är alltid cardio för mig, och hinner jag så går jag gärna på yoga också för att mjuka upp lederna.

Idag vart det egenträning (alltså, inte ett pass)

Jag började med att springa intervaller

Uppvärmning 10 min , 7 i hastighet
Spring 15 sek x 8 , vila 45 sek
Spring 30 sek x 2 , vila 30 sek (för att springa ur det sista)
Powerwalk 25 min lutning 5% , 7 i hastighet

Svettfest är det!

Ban Pw:ar på löpband och har Netflix eller något roligt, sätt på din favoritserie och kolla på ett avsnitt eller två för att tiden ska verka snabbare

Likes

Comments