Så en ny dag och nya shoppingmöjligheter! Måndagen bjöd på en tripp till en avlägsen stad känd för sin tåg-marknad. Här dukar försäljarna upp sina stånd över tågrälsen för att hastigt packa ihop allt igen när tåget dundrar (läs kryper) förbi.

Och därefter begav vi oss till en marknad som använde sig av ett annan transportfordon, nämligen båt. Här skedde försäljningen i båtar, i en kanal, och trafiken i kanalen var tät och kaotisk. Försäljningen omfattade allt från souvenirer till mat och delikatesser som mango med sticky rice, allt tillagat i de små avlånga båtarna.

Nu checkar vi åter in på hotellet, tömda på energi och pengar.

Kram från Bangkok!

Lotta

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Efter en första intensiv dag i Bangkok tänkte vi att vi skulle återhämta oss ordentligt, och bokade in oss på en halvdag spa - med pedikyr, ansiktsbehandling, massage och för Louises del en frisörtid som raderade de mest akuta spåren av resans salt, sol och bad. Lotta, som har en uttalad fobi för fötter, kunde stolt gå från salongen efter att ha låtit en okänd person röra hennes fötter, och hon kunde till och med sträcka sig till att medge att Louises backpacker-åtgångna tånaglar var okej att se på. Före och efterbild visas nedan.

Efter ett par timmars inaktivitet kliade det i våra shoppingfingrar igen och vi ville öva på våra nyvunna prut-kunskaper. Några rundor runt kvarteren resulterade i lite mer materiell lycka, och som grädde på moset lyxade vi till dagen med en av bangkoks finare restauranger på kvällen. Med Bangkok-mått mätt var det galna överpriser men det gav fortfarande en resenär inne på fjärde månaden en tvårätters med cocktail för 300-lappen, så vi kände oss för första gången på resan lite rika.

Eftersom Thailands kung nyligen gått bort är de flesta av templen och de kungliga byggnaderna stängda. Kungen är vi nu ganska bekanta med efter att ha sett hans ansikte i stora guldramar på alla gator och hus, och till och med på små fotografier i Bangkoks tuktuk's. Av en slump råkade vi gå förbi gatan där hans palats står, och blev där frågade om pass, visiterade och såg en polisstyrka större en Göteborgs kår sammanlagt. Vi kände oss därför väldigt säkra, men undvek noga att se för glada ut eller ifrågasätta detta pådrag där vi gick i våra vita klänningar i ett hav av svartklädda sorgemänniskor, efter klokt råd från mamma Louise.

Så efter att ha provat ett nytt sätt att leva i ett land där pengarna räcker längre, känner vi att det nog är läge att åka hem snart innan dessa vanor rotar sig.

Puss hej
Lyx-Lotta

Likes

Comments

Hej alla glada!
Nu har vi transporterat oss till en annan kontinent och är nu i Bangkok! Det hela flöt på mycket bra med en natt på Balis flygplats, som vi fick för knappa 1 000 000 bali-pengar. I detta hotellrum blev vi mest extremt imponerade av duschen, som var granne med sängen, och bara en glasvägg skiljde dem åt, så exponeringen var maximal.

Nu är vi i alla fall på plats i Asien för några dagars lyx innan vi återvänder till fosterlandet. Vi har redan konstaterat att vi inte förstår detta land och att eftersom varje betalning sker efter ett verbalt krig av prissättning (och prutning är inte vad vi vill lägga merparten av dagen på) så känner vi oss lurade konstant. Vi inser dock att "förlusten" vi gjort brukar ligga mellan 5-10 kronor, men våra vinnarskallar hemsöker oss.

Ytterligare exempel på att vi inte förstår hur man gör i landet är när vi dricksar efter vår lunch, var på servitrisen blir extremt förvirrad och kan inte förstå varför vi betala mer. Istället fick försäljaren sänka priset på en tur vi bokade, eftersom vi inte fattade själva att vi skulle pruta och hon förmodligen tyckte synd om oss.

I alla fall, vi har det bra och ska nu sova ikapp några timmar, innan vi laddar för lyxdag imorgon, heja!

L

Likes

Comments

Vi vaknade efter en bra nattsömn i metropolen Yungaburra och for iväg upp mot norr, med målet världens äldsta regnskog (precis vid världens äldsta hav, ehe) som också är den enda plats där regnskogen möter Det Stora Barriärrevet. Först stannade vi dock till vid det 500 år gamla Katedral-fikonträdet och kunde inte låta bli att stanna vid ett otippat mango-vineri. Louise har nämligen gått och blivit förälskad i mango och tänkte eventuellt palla några mangosar, men ett förvirrat butiksbiträde lät henne köpa 1 kg för bara en dollar och då kändes den brottsliga handlingen rätt onödig.

Sedan fortsatte vi upp i tropikerna och kryssade på smala vägar med luftfuktighet max i luften. Ögonen var öppna på krokodilspan, inte minst när vi på färja korsade floden med 80 kända krokodiler, men de var antingen högst blyga eller vi skrämmande för de lös med sin frånvaro. Lotta är klok och förklarade för Louise att vi inte alls vill se en krokodil överhuvudtaget och lärde också ut flyktmannövrar, nämligen att man ska springa ifrån dem i sick-sack, eftersom de bara kan springa rakt fram.

Vår plan var att hänga på stranden och glassa i ett par timmar, men det visade sig vara otänkbart för DET VAR SÅ VARMT. Vi fick visa prov på vår flexibilitet och ändrade denna väldigt spikade dagsplan.

Vi hängde också en del inne i regnskogen, som vi delade med de mest högljudda djuren i världen, av oklart släkte.

Vi letade oss senare ut ur regnskogen och ett antal glassar och kakor senare stannade vi i Port Douglas för en natts god sömn igen.

På morgonen väntade morgondopp, i skydd av det exotiska stinger-nätet som filtrerar bort alla manet-bestar av lillnagel-storlek som simmar runt förrädiskt. Vi klarade oss, och vi har därmed överlevt hajar och maneter i och med att detta var vårt sista bad i havet här i AUS.

Puss och Skjuts
Louise 🌿

Likes

Comments

Som en livskvalitet-spurt de sista dagarna här i Australien hyrde L&L bil. Helst ska ingen nationalpark gå oss osedd förbi, och alla fina vyer vill vi spara i minnet för framtiden. Så med upptäckarlusten på topp gav vi oss ut i vänstertrafiken mot nationalparken och en rad av vattenfall!

Det blev badstopp i vattendrag och kyliga vattenfall, och det var välbehövliga avbrott från de numera nationellt kända svettattackerna i denna tropiska regnskogsvärme. Louises mobil nådde också nya höjder och slog nya rekord, både i form av kamera med kanonbilder och tack vare det faktum att den aldrig lämnade Louises hand, trots att aktiviteterna bestod av bad. En nyupptäckt talang att lägga på Louises meritlista, då mobilen mår bättre än nånsin och slapp varje droppe vatten.

Efter en dag av ständigt blöta badkläder, ett antal åk i den naturliga rutschkanan i Josephine falls, och en rejäl sockerkick från förmiddagens fikastopp stannade vi för natten i Yungaburra, där vi avrundade med lite platypus-letande. Mycket knepigt djur, tycker Lotta, som inte riktigt förstår om de är fisk, fågel eller mittemellan. Dessvärre höll de sig undan, och vi kunde inte reda ut frågan.

Louise förvandlades till Pochahontas och försvann in bakom vattenfallen och fick därmed uppleva en gammal barndomsdröm, medan Lotta stod krokodilvakt vid sidan om. Imorgon rullar vi mot nya äventyr!

Puss hej
Lotta

Likes

Comments

Igår var vi ute på det Stora Barriärrevet och härjade. Dagen bjöd på massa sol och svalkande(!) vindar i hettan.

Vi fick våra nu älskade snorklar och simfötter och begav oss ut på tur över reven, där vi redan sett Herr Sköldpadda roama runt. Lotta spottade snart en haj, och vi granska sjögurkor tillsammans. Anemoner och koraller blev noga inspekterade, lika så kejsarfiskar, paradisfiskar och alla högst okända arter.

Vi snorklade oss även över till en så kallad Desert Island där djupa ord utbyttes.

Sedan var det dags för djupare äventyr och vår dyk-debut!! Efter att blivit 20 kg tyngre med all utrustning sänktes vi ner 2m i vattnet för diverse övningar innan vi släpptes på fri fot djupare. Lotta som överpresterat hitills på resan, med tanke på sin vattenfobi, insåg att panikattacken eventuellt skulle kunna bli ett faktum när man skulle kasta ur sin syreförsörjande slang vind för våg och återvände till ytan.

Louise som numera vill bli en fisk, fortsatte till botten, på 8 meters djup, där man kunde hänga och vi dansade macarena-dansen och gjorde diverse balla tecken till varandra. Extansen var total över att kunna chilla så obekymrat på botten. Sedan hittade Louise även Nemo och alla kunde andas ut! Drömmar om dykarcertifikat finns nu cirkulerande, Louise ska bara vinna på lotto först.

Kärlek från botten
Fisk-Louise

Likes

Comments

Hej alla favoriter.
Igår rullade vi in till Cairns med nattbussen 05.30, och eftersom att vi inte kunde checka in satte vi oss och kollade på soluppgången, så äntligen var Lotta med på denna favoritaktivitet.

Louise sprang sedan iväg på en löprunda, som råkade bli en halvmara, eftersom att hon hamnade i botaniska trädgården, och där fanns något häpnadsväckande bakom varje krök, och då vill man inte sluta!

På vägen tillbaka, på kilometer 21, blev Louise stoppad på gatan av en reporter, som gjorde ett reportage om hur varmt det är i Cairns. Han vill ha någon som illustrerade detta och undrade om Louise med sin svett kunde ställa upp på detta. Reflexskärmar drogs fram för en photo shoot och svettiga poser lockade blickar på esplanaden.

Detta hamnade sedan i dagstidningen och den mycket osmickrande bilden sprids glädjande nog till alla hushåll i Cairns och Louise överväger nu en ny karriär som svettmodell!

Då Louise har haft den tunga rollen som svettansvarig på dansgolven i Sverige, tycker hon att hon axlar rollen bra även over seas!

Kram
Svett-Louise

PS. Cairns är fint!

Likes

Comments

Från båten fick vi också möjlighet att snorkla i whitsundays-regionen. Badmodet här består av sting suites, som skydd mot de genomskinliga, centimeterstora och dödliga maneterna (stingers) som har högsäsong för tillfället. Kapten Steve och hans besättning Chris sysselsatte sig med att kasta fiskmat på oss snorklare från båten så vi kan ärligt säga att vi blev ett med fiskstimmen, och virvlade runt bland de pastellfärgade havsdjuren ett bra tag. Favoritfisken var Georg, art okänd, som var gigantisk (närmare 2 m lång) och klarblå, och det var hans lilla vik som vi besökte.

Dag två avslutades med dyk och volter från båten och sista dagen inleddes med en morgontur med snorkel, för att kolla in nya rev. Dessvärre såg det ganska dött ut och det var mest fiskarna som stod för färgerna, så vi ska göra ett nytt försök till undervattenupplevelser i Cairns innan reven helt är ett minne för världen.

Puss från numera vattenälskande
Lotta

Likes

Comments

Nu är vi tillbaka efter en tredagars segling på en katamaran som tog oss till Whitsundays. Här finns inte fler krav än att bara existera, och det gjorde vi med bravur.
Whitehaven beach, som är ställets kronjuvel, ser aldrig likadan ut då sanden spolas fram och tillbaka och skapar nya mönster och man kan putsa sina ädelmetaller direkt på plats, med sanden! Vi släpar tyvärr inte med oss några nämnvärda mängder guld, och kunde därför inte utnyttja denna tjänsten, så desto mer tid för oss att glassa i paradiset.

Detta stället kändes ganska overkligt, och den reflekterande sanden och dessutom vattnet gjorde solexponeringen total! Detta gjorde att de flesta i vårt resesällskap ändrade hudfärg till kräft-röd, inom kort, (och vissa nationaliteter mer än andra). Vår kapten konstaterade efter detta att svenskar inte ens vet hur det är att bränna sig av sol och alla kom överens om att vi uppe i norr inte förtjänar vårt tacksamma pigment. Konstigt nog var det vi, relativt icke-brända, som tog plats under soltältet på katamaran-taket medan de mest sol-stekta verkade tävla i vem som blev rödast och omfamnade all UV-exponering som fanns. Lotta sprang runt och jagade de andra med sin after sun som dagens hälsoinsats.

Vi roamade runt i skärgården och blev serverade mat ganska konstant. Lotta hade fått betala 12 dollar extra för sin glutenfria mat och tänkte kompensera detta genom att äta ALLT glutenfritt som fanns ombord. Detta resulterade i en matkoma som inte bara är personligt rekord för ovan nämnd dam utan antagligen även världsårsbästa. Båtens vikt har med största sannolikhet därmed lättat påtagligt.

Vi fick minst en till fantastisk solnedgång att bli häpna över och bättre torsdagsunderhållning kunde inte finnas! Vi blev dock glada när solnedgång senare byttes mot dansgolv och vi kunde bjuda på lite dansklassiker vilket fick resten av båten att tro att vi har en karriär inom show business på gång där hemma istället för läkeriet, och vi konstaterar att de borde komma till Hvilla Medici, Göteborg, för lite regelrätt dans.

Nu har vi tagit skydd i skuggan och gömmer oss för solen igen.

Kärlek och love
Louise

Likes

Comments

Throwback till när vi kollade läget nere på sjöbotten med Alex, Victor och Mabs. Här fanns många fula fiskar och en och annan gammelgädda!
Nu drar vi dock ner på havsdjup istället, det ska också vara on-top!

Pussipussipuss
Lewy

Likes

Comments