Rostad Sötpotatissallad & Lite Till...


Hade hoppats igår att vi skulle kunna sitta ute och grilla korven och sedan äta den tillsammans med sötpotatissalladen utomhus men det mulnade på och blåste kallt så vi bestämde att vi äter inne. Kjell grillade korven ute men sedan åt vi inne.

Jag delar med mig av receptet på salladen som jag hittade på nätet, den var riktigt god.


Rostad sötpotatissallad.

1 kg sötpotatis * 2 klyftor vitlök * 1 msk olivolja * 1 krm salt * 1 krm svartpeppar
* 150 gram salladsmix * 1 granatäpple * 1 msk olivolja * 1/2 msk vit balsamvinäger
* 0.5 kruka färsk basilika.

Värm ugnen till 200 grader.

Skala och tärna sötpotatisen, skala och riv vitlöken.
Blanda samman sötpotatis, vitlök och olja på en plåt. Krydda med salt och peppar efter smak.
Rosta i ugnen ca 30 minuter.

Lägg upp salladen på ett fat. Dela granatäpplet och pilla ut kärnorna.

Ringla olja och balsamvinäger över salladen, toppa med den rostade sötpotatisen, granatäpplekärnorna och basilikablad.Det här var igår, det är så kul när barnen kommer men i fortsättning kommer jag mest åka till dom.
I alla fall till Mikaela, Daniel & Julia, det är annat när vi är med Angelica, med Angelica känns Kjell med bekväm men dom har ju också lärt känna varandra på ett annat sätt då vi tre bott tillsammans.


Är Kjell inte hemma så går det att dom kommer men är han hemma då funkar det inte, jag kan inte slappna av, han drar sig undan och ja... jag har svårt att förklara men jag skäms över han... Felet är inte vad han gör utan vad han inte gör... jag vill att han ska vara mer delaktig... men han han har ju knappt kontakt med sina egna barn och barnbarn så jag kan väl inte begära så mycket... Jag mår i alla fall jättedåligt av det här så jag bestämde att vi träffas mest hos Mikaela, Daniel och Julia och då kommer jag komma mest själv utan Kjell.

Jag måste någon gång få må bra, i alla fall då jag är med ungdomarna och mitt älskade lilla hjärta <3


Julia smaka av ärtskotten igår, jag frågade om Mikaela ville smaka men hon var inte sugen. Julia sa hon ville smaka och det är klart hon fick de. Synd jag missade grimaschen hon gjorde när hon smakade :) Nej den var inte god tyckte hon

 Vi hörs snart igen
/Lotta

Gillar

Kommentarer