ÄppleKaka...


Vet inte hur det är hos er men hos oss har äpplena en förmåga att vilja gömma sig och bli så där så dom inte är goda att äta längre men ändå passa bra att göra en äpplekaka eller paj av.

I går blev det en äpplekaka och jag kom på ett jättesmart sätt att stoppa äpplebitarna i smeten utan att bli kladdig om fingrarna, nu är inte jag rädd för lite kladd men detta var så mycket smartare i alla fall, så på detta viset kommer jag fortsätta göra & inte bara att det inte blev kladd, äpplebitarna blev liksom i hela kakan, annars är det så lätt tycker jag att bitarna hamnar i mitten och uppåt. Men nu är det slut på det.

Jag använde mig av "Fin Sockerkaka" i sju sorters kakor.


Äpplekaka

150 gram smör.
3 ägg.
2 1/2 dl strösocker.
3 1/2 dl vetemjöl.
1 tsk bakpulver.
2 tsk vaniljsocker.
4-5 äpplen i kuber.

Jag bakade i en rund springform som smörjes och bröas.


Smält smör och låt det svalna. Vispa ägg och socker poröst.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
Rör ner blandningen i äggsmeten. Tillsätt smöret och rör om till allt är väl blandat.
Det är nu vi kommer till det smarta: Innan ni heller smeten i formen så öser ni i alla äpplekuber och rör försiktigt om så öpplena blir bra blandade med smeten.
Ner med äpplesmeten i formen och grädda på näst nedersta falsen i 175 grader ca 40-45 minuter.

Vi åt marsansås till men tror det är precis lika gott med vaniljglass eller grädde.

 Vi hörs snart igen
/Lotta

Gillar

Kommentarer

Nattis
Nattis,
Åh vad sugen jag blir!!
nouw.com/nattis
lottashullerombuller
lottashullerombuller,
Du får komma o ta en fika med oss 😘
nouw.com/lottashullerombuller
Mirre - Sweetwords,
Ohh så gott
sweetwords.se
lottashullerombuller
lottashullerombuller,
Cajaba
Cajaba,
Så gott det lät😁
nouw.com/cajaba
lottashullerombuller
lottashullerombuller,