Som sagt, jag har mer och mer insett att LSS och psykiatri är något för mig :-) Har just nu två timvikariat (PA och undersköterska) och sedan nyligen en tillsvidare tjänst inom LSS 😀

Som undersköterska inom LSS är min nya titel "Vårdare". Så jag passade på att beställa en ny bricka från www.skyltmax.se 

Beställde en dubbelt så dyr på en annan hemsida för inte så länge sedan.. 😑 Surt..

Såhär ser den nya från Skyltmax.se ut iallafall!


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Kan gladligen meddela er om att jag har börjat studera på högskola nu. Jag läser handikapp och rehabiliteringsvetenskap.

Jag har kommit in i pluggandet nu och det är så skönt att aktivera hjärnan ordentligt med nya resonemang, aspekter och kunskaper! Jag trivs så bra! Det är dock en STOR skillnad mellan studier på gymnasienivå och högskole/universitetsnivå. Stor! Många hemtentor, mycket forskande, läsa flera faktaböcker i veckan. Än så länge så flyter det på bra. Jag har skrivit upp ett eget plugg-schema så att jag hinner göra allting i tid och slipper få panik veckan innan tentan liksom.

Nu måste jag träna på crosstrainern och därefter promenera 1000 steg så att jag kommer upp i mina 10 000 som är mitt dagliga mål :) Planen är att jag ska köra på med 10 000 steg om dagen, varje dag fram tills våren. Vill såklart fortsätta efter det, men våren är mitt första delmål.. Jag är fortfarande vegan och kommer aldrig gå tillbaka till köttätare. Det har dock blivit en hel del falafel och pommes den senaste tiden men nu ska jag vara aktiv och äta rent istället för skräp :)

Jag kommer inte blogga så mycket framöver, hoppar in då och då och säger hej med en liten update. Inget seriöst bloggande dock, dom som vill läsa får läsa. Jag gör det mest för min egen skull så att jag kan blicka tillbaka i framtiden och minnas tillbaka :)

Kram

Likes

Comments

Klockan är 05.30 och jag har ännu inte somnat. Vid sånna här situationer känner jag för att ringa min läkare och be henne skriva ut zopiklon eller imovane asap. Men nej, jag ska hålla ut och lita på min egen förmåga.

Det var jag själv som sa åt läkaren att sluta skriva ut benzodiapiner åt mig. Jag var rädd för att bli beroende, läkemedel är allt annat än bra för någon som mig. Läkemedel är nästan aldrig bra om det inte kommer till livshotande situationer, infektioner, inflammationer etc.

Det tråkiga är att människor tror att piller är lösningen på allting. Vad hände med träning, andningsteknik, meditation, yoga, akupunktur och näringsrik mat? Jag vill att min mat och livsstil ska vara min medicin. Åh, varför kan jag inte bara leva som jag lär? Den senaste veckan har jag ätit så sjukt onyttigt och knappt rört på mig alls. Har varit deppig och hemmavarande med mina sjuka barn.

Det verkar som att jag ska börja plugga på högskola i februari (är reserv på tre olika utbildningar). Planen är att bygga på min undersköterskeutbildning. Stödpedagog eller socialpedagog vill jag bli. Jag vill jobba med tjejer och unga kvinnor som lider av psykisk ohälsa och som lever med destruktiva beteenden.

Jag är intresserad av flera områden om jag ska vara ärlig, jag älskar äldrevården och LSS likaså. Jag har även utbildat mig till "mental"skötare.

Att jobba med människor är ett måste för mig. Har redan jobbat en del som undersköterska, personlig assistent och skötare men jag känner att jag måste plugga mer. Jag har mer att lära och jag är rädd att fastna på ett ställe och sedan ångra att jag inte uppfyllde mina drömmar.

Nu ska jag försöka sova.

Likes

Comments

Varför valde jag att bli vegan?

Jag har varit vegetarian i flera perioder. Jag föll varje gång i kött-träsket igen. Jag orkade inte läsa på, jag var fortfarande i min bubbla och ville tro på allting som min mamma, pappa, familj och samhället ville få mig att tro på. Att kött var bra.

I november 2016 tittade jag på flera dokumentärer (bland annat cowspareacy, Food choises, Food matters och Fat sick and nearly dead). Jag läste på massor i olika ställen och bestämde mig för att vara källkritisk. Hur mycket jag än läste på så lutade det åt samma sak: Människan är inte gjord för att äta kött. Köttkonsumtion förstör vår miljö. Köttkonsumtion leder till en massor av sjukdomar. Det finns en hel industri och miljoner företag som tjänar mer än biljarder på att hjärntvätta oss att tro att kött, mjölk, ägg och päls är acceptabelt!

Jag har tjafsat massor med människor i min närhet och i olika Facebook grupper om detta. Jag vet inte om jag orkar gå igenom allting just nu (barnen bråkar massor då dom är kinkiga, rastlösa och fulla av kliande (förjävliga!) vattkoppor).

Längre fram kommer jag nog ha orken ☺ Min hjärna är bara gröt just nu.

Kom alltid ihåg att vara källkritiska. Stör ni er på veganernas tjat? Läs på vad det är som gör dom så tjatiga. Sluta blunda för verkligheten och STUDERA kring hur djuren blir behandlade. Kor, grisar, höns, tuppar, kor, kalvar, djur som används till pälsindustrin... Herregud, hur kan vi människor vara så onda? Snälla läs på. Läs på vad detta gör mot vår miljö. Läs på vad detta gör mot din hälsa.

Om du avskyr veganer så, läs på så att du har ett BRA argument när en vegan berättar sanningen för dig. Inte bara "kött är gott". Seriöst, kör på FAKTA inte bara hörsägen eller något patetiskt du har fått för dig utan källa på det.

Jag slutade äta fisk redan som femåring. Varför? Enligt min mamma var det tackvare Disneyfilmen Den lilla sjöjungfrun. Kanske, det var så hemskt när kocken försökte hugga ihjäl krabban (eller kräftan?) Sebastian. Rädda Willy var även en stor favorit. Willy var en späckhuggare, en STOR fisk med massor av liv och känslor.
Det jag minns mest är när jag såg dom frusna fiskarna i köttdisken på mataffären. Dom hade ett par ögon, en mun, en kropp. Dom såg livlösa ut men jag undrade hur de hade det när dom levde och simmade runt.
Även Spanien påverkade mig mycket. De sålde levande kräftor, krabbor och sniglar. I mataffärerna fanns det ofta ett helt grislår eller kolår hängande vid avdelningen där det fanns torrt kött.

DÄRFÖR klarade jag aldrig av att äta varken fisk, skaldjur eller torkat kött.

Det fick mig att tänka efter... Varför ville jag inte tänka tanken på att fläskköttet i min tallrik en gång varit en fullt levande gris? Att nötköttet i min hamburgare en gång varit en fullt levande ko? Att mjölken jag drack kom från en kossa som blivit fråntagen sin unge direkt efter födseln, för att sen stå upp halva sitt liv med maskiner och pumpa mjölk för oss människor?! Att äggen jag åt kom från en stackars höna som besprutades och värpte ägg efter ägg i en sketen bur, eller i "bästa" fall någon annanstans där hennes enda jobb var att värpa så många ägg som möjligt för OSS. Och när hon inte värpte tillräckligt med ägg blev hon slaktad som tack?!

Allting äcklade mig, och ju mer jag läste på om det desto mer äcklad blev jag. Snälla läs på ni med. Vem ni än är som läser detta.

Likes

Comments

Okej mina vänner. Its official, jag är vegan och jag kommer aldrig att gå tillbaka till att förbruka kött, ägg, mjölk och honung.

Jag har även funderat på att bli djurrättsaktivist men det kommer att bli min privata sak.

Barnen äter veganskt och ibland ovo-vegetariskt hemma. I skolan/dagis äter dom blandat och ibland kött. Planen är att dom ska ta det i sin egen takt. Helst ska dom vara 100% ovo-vegetarianer runt sommar 😀🙏 Med ovo-vegetarianer så menar jag att dom inte äter bland annat kött, mjölk, ost. Ägg kommer jag att köpa till dom i den lokala gårdsbutiken som endast har ett visst antal frigående höns och svindyra ägg hehe. Själv så kan jag aldrig tänka mig att äta ägg igen men jag är rädd att barnen inte kommer att få i sig proteinet de behöver, då de är så kräsna ibland. Vitamintillskott som "mitt val vegetarian", vitamin d och vitamin b12 får dom varje dag nerblandat i sin havremjölk.

Något som jag har hört flera gånger är att veganer endast lever på sallad och vatten. Här får ni se några bilder på det vi äter 😍👌 Alla rätterna är lagade av mig 🙌

Likes

Comments

Hej! Inatt fick jag ingen sömn alls. Inte i förrigår heller. Har haft ångest hela dagen och natten trots akupunktur och träning på gymmet.

Jag har hamnat i den punkten när man har fått nog av allt som händer runt omkring en.

Julen är snart här. Vi är klara med alla julklappar, det har inte varit jobbigt alls MEN mina barn ger mig sån ångest. Dom frågar efter presenter, pekar på allt dom vill ha av tomten, drömmer om materiella ting som egentligen inte är värt ett skit. Dom har så sinnessjukt mycket leksaker som dom aldrig ens leker med. Alltså det är äckligt. Dom vill bara ha och ha. Vad har jag gjort? Är det detta jag har lärt mina barn, att saker är viktigare än allt annat? Jag skäms över mig själv.

Jag har försökt köpa kläder till mig själv + leksaker till barnen på loppis. Men det är så svårt att säga nej till dom när dom vill ha något nytt. Jag har konsumerat som en idiot och nu står jag som ett frågetecken och undrar hur i helvete detta gick till.

Dottern har leksaker som 30 barn i Syrien hade uppskattat så mycket. Dom sitter orörda på hennes bokhylla. Barn som förlorat allt de har, som bara vill ha en nalle eller docka att krama om när allting känns hopplöst. Är det för mycket begärt? Vad är det som får oss att vara så äckligt egoistiska och skamlösa? Har vi blivit manipulerade att tro att våra liv mer värda än deras? Jag gråter när jag ser bilder och klipp på desperata barn som förlorat sina föräldrar! Jag tänker att dom barnen lika gärna hade kunnat vara mina barn! Vi har bara haft turen att hamna just på denna platsen på jorden. Men kommer vi att ha lika tur i nästa liv? Hur vill vi behandlade då, isåfall? TÄNK på alla fabrikerna i bland annat Kambodja där människor sliter ihjäl sig och riskerar sina liv för några enstaka kronor. Varför? För att vi konsumerar som idioter och skiter fullständigt i vem som sytt våra kläder/ gjort våra leksaker.

Jag och min man är överens. Nästa år drar vi utomlands eller i värsta fall på en weekendresa under juldagarna. Vi kommer köpa julklappar till alla andra som vanligt, men vi kommer att tacka nej till julklapparna som erbjuds till oss. Insisterar någon så är det bara presentkort på upplevelser (lekland, badhus etc) eller rädda barnen/ Unicef gåvor som vi kommer att ta emot. Vi kommer att ägna oss åt välgörenhet på jularna istället. Och jag ska visa mina barn att man får ett härligare lyckorus av det än att öppna några sketna julklappar.

Likes

Comments

En lista, 100 frågor.
SENASTE:
1. Dryck: Vatten.
2. Telefonsamtalet: Mamma.
3. SMS: Maken.
4. Sång du lyssnade på: LöstFolk - Rör dig sådär

HAR DU NÅGONSIN:
6. Dejtat någon två gånger: Ja.
7. Har någon varit otrogen mot dig: Ja.
8. Varit kär: Ja.
9. Förlorat någon speciell person: Ja.
10. Varit deprimerad: Ja.
11. Varit så trött att du somnat sittandes: Japp faktiskt!

DINA TRE FAVORITFÄRGER:
12. Vit
13. Lila
14. Svart

I ÅR HAR DU:
15. Lärt känna en ny vän: Ja.
16. Fått ditt hjärta krossat: Ja.
17. Skrattat så att du har börjat gråta: Ja.
18. Träffat någon som förändrat ditt liv: Nej.
19. Insett vilka som är dina äkta vänner: Nej.
20. Fått reda på att någon har pratat om dig: Japp.
21. Kysst en kompis: Nej.

BLANDAT:
22. Hur många av dina msn-kompisar har du träffat: Omg! Nostalgi! Minns inte.
23. Hur många barn vill du ha i framtiden: 2! ☺️
24. Har du några husdjur?: Ja, 3 chinchillor och en katt.
25. Vill du ändra ditt namn: Nej.
26. Vad gjorde du under din förra födelsedag: Myste med familjen.
27. Vilken tid vaknade du idag: 08.30
28. Vad gjorde du igår runt midnatt: Tittade på film med sonen.
29. Någonting som du längtar till: Framtiden ♥
31. En sak du skulle vilja ändra om ditt liv: All energi jag la på fel personer.
32. Vad lyssnar du på just nu: Maken och sonens snarkande.
33. Har du någonsin pratat med en person vid namn Jens: Nej.
34. Vad gör dig irriterad just nu: Hmm.. Att maken ibland sparkas i sömnen 😤

OM DIG:
36. Vad är ditt namn: Lorena Pamela ****
37. Singel/upptagen: Upptagen.
38. Stjärntecken: Skorpion.
39. Kille eller tjej: Tjej.
40. Grundskola: Antilopenskolan, snyggatorpsskolan, krikaskolan, ljungbyhedskolan och sofielundsskolan.
41. Gymnasium: Filbornaskolan.
42. Högskola: Har sökt, får svar den 22 🤗
43. Hårfärg: Brun
44. Långt eller kort: långt.
45. Längd: 1, 68.
46. Vad gillar du hos dig själv: Att jag är en bra lyssnare.
47. Piercing: Näsan.
48. Tatuering: Ja, 2 st.
49. Höger eller vänster: Höger.

DIN FÖRSTA:
51. Operation: 2012
52. Piercing: Öronen.
53. Tatueringen: På svanken. (Ångrar den så grovt)
54. Bästa vän: Lena
55. Sport: Ingen.
56. Husdjur: Katt.
57. Vaccination du minns: Ingen aning.
58. Konsert: Whitney Huston.
60. Alkohol du drack: Vin.

JUST NU:
61. Äter du: Ingenting.
62. Dricker du: Ingenting.
63. Är du på väg att: Gå och bre en knäckemacka med jordnötssmör.
64. Lyssnar du på: Ingenting.
65. Väntar du på: Att göra klart frågorna.

DIN FRAMTID:
66. Vill du ha barn: Inte fler.
67. Vill du gifta dig: Är redan gift.
68. Karriär i åtanke: Specialist utb undersköterska inom demens eller psykisk ohälsa. Stödpedagog.

VAD ÄR BÄST MED MOTSATTA KÖNET?
69. Läppar eller ögon: Ögon.
70. Kramar eller pussar: Långa varma kramar 😍
71. Kortare eller längre: Längre.
72. Yngre eller äldre: Äldre.
73. Romantisk eller spontan: Spontan, gillar ej romantik.
74. Snygg mage eller snygga armar: Mage.
75. Tatueringar eller piercingar: Tatueringar.
76. Känslig eller inte: Hm.. Vet ej.
77. Ragg eller förhållande: Förhållande.
78. Bråkstake eller tveksam: Någonstans där mitt emellan.

HAR DU NÅGONSIN:
79. Kysst en främling: Jag tror det.
80. Gjort något sjukt spontant: Jajamen.
81. Tappat glasögon eller linser: Ja! Mina glasögon har varit spårlöst försvunna i flera dagar nu.
82. Haft sex: Ja.
83. Krossat någons hjärta: Ja alldeles för många gånger tyvärr 😞
84. Har någon krossat ditt hjärta: Ja.
85. Har du blivit arresterad: Åh Gud nej.
86. Dissat någon: Ja.
87. Gråtit när någon dött: Ja?
88. Gillat din killkompis (mer än som vän): Nej.

TROR DU PÅ:
89. Dig själv: Ibland.
90. Mirakel: Ja!
91. Kärlek vid första ögonkastet: Ja.
92. Himlen: Förlåt mamma! Men nej.
93. Tomten: Nej 😋
94. Att kyssas på första dejten: Vet ej.
95. Änglar: Ja!!

SVARA ÄRLIGT:
96. Varit otrogen: Som tonåring, ja. Som vuxen (18+) nej!
97. Haft mer än en pojkvän på samma gång: Nej.
98. Tror du att det är möjligt att vara trogen hela livet ut: Ja det tror jag absolut!
99. Vad kan du verkligen inte leva utan: Min fina familj och djuren ❤️
100. Har du svarat ärligt på dom här 100 frågorna: Ja! ☺️

Likes

Comments

Jag känner mig så seg och trött. Sonen vaknade 01.30 och höll mig vaken framför tvn fram tills till kl 06.00 🙈 Ändå så var vi tvugna att gå upp kl 09...Gäsp!

Tackar Gud för min Apple tv vid sånna situationer 🙏

Likes

Comments

Ååååhhhh klockan är elva och sonen har precis somnat 🙏. Han har inte varit glad idag kan jag säga. Skrik, gråt, ilska och trots aaaall daaay looooong.
"Mamma jag vill ha mjölk!" Javisst min son. Häller upp ett glas och ger det till honom. Vad gör han? Han kastar glaset i golvet och säger "nej, äckligt. Vatten!". Jag ger honom ett glas med vatten. Han häller ut det i vasken och säger "Oboy!". Såhär kan han hålla på en hel dag. Idag har han också kört denna: "Maaaaamma kom och ta meeeeej!!". Jag går till hans rum. Såfort han ser mig skriker han "NEEEEJ INTE DU!! Pappa!!". Pappa går dit. "NEEEJ INTE DUUU!! Mamma!!!". Och så kan han hålla på hur länge som helst. När man inte orkar dansa efter hans pipa mer så börjar han skrika och vråla som ett misshandlat barn. Han testar verkligen gränserna här 😱. Ett tag var det min dotter som trotsade och grät för allt och ingenting, men sedan sonen började trotsa har hon slutat tack och lov 🙌😍 Idag är hon så go och tacksam för nästan allt jag gör.

Att vara förälder är så himla svårt! Tur att man älskar sina barn så mycket att man glömmer bort allt dumt dom har gjort. En gosig kram och puss kan sudda bort alla frustrationer man hade bara några sekunder tidigare.

Jag känner mig så tillfreds med att jag alltid kommer att vara en tvåbarnsmamma. Inte trebarns eller fyrabarns. Det finns ingenting som kan ändra på det. Jag har bestämt över hur min framtid ska se ut. Innan jag steriliserade mig hade jag jämt ångest över att bli gravid igen trots preventivmedel. Nu kan jag äntligen andas ut och luta mig tillbaka.

Jag menar inte att det är "fel" eller "dåligt" att ha många barn. Jag beundrar er som klarar det! Själv så vet jag att jag inte klarar av fler än mina två. Ska jag må bra psykiskt utan att bli utbränd så är det mina två änglar som gäller 👫💑 I Love theeeeem 😍❤️😍❤️😍

Likes

Comments

Hej finisar! Just nu myser jag med min prins som tjatar att han vill amma tutte 🙈. Det får han inte längre, han brukade amma cirka 1 timme åt gången flera gånger om dagen, det funkade inte i längden för jag blev så rastlös och stressad av att inte ha tid att göra annat. Men Gud vad jag saknar amningen ibland, speciellt på kvällarna. Istället brukar han ligga på min mage som en grävling och bli kliad på ryggen/magen under tiden jag sjunger, det älskar han 😍 Han blir arg när jag slutar, haha ❤️. Åh vad jag älskar mina barn ❤️ min dotter är så snäll, förstående och godhjärtad, sonen är en liten "spiderman" som jämt gör så roliga saker att man viker sig av skratt. Hans fantasi är helt otrolig och allting är ett äventyr i hans lilla värld 😂❤️

Det är så svårt att inte ladda upp bilder på mina barn här. Men både jag och min man är överens om att han och barnen ska hållas borta från bloggen. Det känns bäst så ☺️

Kom nyligen hem från Akupunkturen. Det var så skönt att jag somnade 🙏 Nu ska jag städa lite och sen ska jag laga kikärtsgryta med curry, lime och jordnötter 😋. Till efterrätt kommer barnen och maken få kikärtsmaränger.

Lägger upp en bild och recepten sen!

Likes

Comments