Fredagsgryta 14sp

Fredagsgryta för 2 personer;

400 gr Potatis
● 2 tsk Olja
● Havssalt & Timjan
1/2 paket Bacon
● 300 gr Fläskfilé
1/2 st Lök
● 1/2 st Vitlöksklyfta
● 50 gr Champinjoner
1 msk Soya, japansk
● 1/2 msk Kalvfond
1 dl Vatten
● 1/2 tsk Persilja
● 1/2 dl Creme fraiche 8% alt. Mini fraiche 5%
● Salt & svartpeppar

Gör såhär; Skiva potatisen i klyftor, lägg upp på en plåt. Häll över rapsolja, krydda med havssalt & timjan. Sätt in i ugn 175 grader i ca 20 minuter. Strimla fläskfilén i ca 1 cm bitar, strimla bacon, hacka löken, finhacka vitlöken och skiva champinjonerna. Hetta upp och bryn kött, löken & champinjonerna i ett teflonjärn. Häll sedan över allt i en gryta. Tillsätt soya, kalvfond & vatten, krydda med persilja. Låt koka sakta i ca 10 minuter tills köttet blivit mört. Blanda ner creme fraiche, krydda med salt & svartpeppar. Låt koka upp. Servera med klyftpotatis & en god sallad!

Tips! Vill man ha tjockare sås kan man göra lite redning att blanda ned.

Gillar

Kommentarer