Detta vill / ska jag göra under 2018

- Börja träna. Gå på gymmet några gånger i veckan, oavsett om jag väljer att träna med vikter eller enbart kondition så som crosstrainer, promenadband eller spinning. Vara med på grupp pass som t.ex zumba, vilket jag älskar och tycker är så roligt! Jag ska träna för att bli piggare, få en starkare kropp och inte enbart för viktnedgång. Jag har vuxit så i mig själv att jag vet att träningen gör så mycket annat med mig både psykiskt och fysiskt, inte bara utseendemässigt.

- Ändra min kost. Med att ändra kosten menar jag att jag ska försöka välja det lite nyttigare valen framför det onyttiga. Jag ska också börja göra egna maträtter, så som hemmagjort hamburgare/köttbullar osv och inte köpa färdigt. Äta kebabsallad ute istället för kebabtallrik/pizza osv. Bättre val helt enkelt, men inga förbud. Samma som det var med viktväktarna, förutom att jag nu inte ska hålla koll på räknande / väga osv längre utan bara leva och äta med sunt förnuft. Då mår psyket bra!

- Lördags gott. Så länge jag inte är iväg på kalas/fest/högtidsfirande eller liknande, så ska jag endast äta chips, choklad och godis osv, på lördagar. Det jag vill "tillåta" min själv att äta på fredagskvällen om jag är ledig osv, är kanske popcorn, grönsaker och dipp, bars osv. Sen om det kommer undantag som jag gett exempel på här uppe, då är det helt okej! Inga förbud, som jag också nämnde med maten. Då håller det oftast i längden!

- Spara pengar! Varje månad fr.o.m lönen som kommer i slutet av januari, ska jag försöka lägga undan minst 500 kr utav. Det är egentligen inte hela världen, om man tänker på att spara in på annat. T.ex pengarna som går till gott på veckorna hade säkerligen kommit upp i den summan i slutet av månaden egentligen. Så istället är man smart och sparar dem! Lägger jag undan det, har jag ju på 1 år sen sparat 6000 kronor. Vem vet vad jag vill göra med dem pengarna i slutet utav året, eller kommande 2019? Spännande!

- Resa. Jag vill under året åka på roadtrips med sambon och med vänner. Bo på camping på kusten och må gött! Jag vill även åka utomlands i sommar/höst. Det är redan bestämt ska hända, men var och när vet vi inte än. Ännu en resa jag önskar ska ske under 2018 är till New York eller London, vintertid. Under julen, uuh så mysigt!

- Kika efter hus / ny bostad inför framtiden. Min största dröm i livet är såklart att skaffa hus och bebis med min älskling. Så jag vill verkligen börja kika efter hus här i Sunne. Jag älskar verkligen vår lägenhet vi bor i nu och kan knappt tänka mig att flytta härifrån än. Men det vore ju så roligt att iallafall kolla på hus under året, och se om man faller för något som kan bli vårt inom en framtid!

- Jobba mer. Något jag vill under 2018 är att orka jobba mer. Min tjänst är på 110 timmar i månaden, och sedan får man önska lediga pass på det. Men med mitt psyke och min ångest har jag verkligen haft ett skakigt 2017. Förhoppningsvis kan det bara bli bättre under detta år, när jag får börja aktivera mig med träning och förhoppningsvis få en hobby att hålla på med på fritiden, utanför jobbet. Men jag vill verkligen orka ta extra pass och tjäna lite mer pengar under 2018!

- Gå ut / träffa vänner / skämma bort mig. Detta året ska jag verkligen sätta mig själv främst. Jag ska vara lite egoistisk rent ut sagt. Vara med vänner, shoppa, hälsa på släkt/vänner som inte bor nära. Gå på spa, gå på krogen, gå på bio.. Unna mig lite avslappnande och roligheter i livet! Jag är ingen träd, jag har en helt fungerande kropp att göra allt vad jag vill med!

<3

Detta är bara några saker jag satt upp på min 2018 lista. Har ni också suttit och tänkt ut hur ert år ska se ut? Jag tar såklart året som det kommer, men man måste anstränga sig lite också för att få det som man vill också. Det har jag lärt mig!
Det är inga nyårslöften, utan bara önskemål och tankar kring hur jag vill att mitt år ska se ut.
Kommentera gärna exempel på vad ni ska/vill göra under 2018, skulle vara så roligt att läsa!

/ Louise

Gillar