.... vissa dagar känns sjukt mycket bättre än andra.

.. blev halvblond igår. nyklippt/färgad och hästar i kombo kanske är ett vinnande koncept. 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag (och även igår) har har jag fått mig en ordentlig dos av självterapi. Hästar i plural. Underbara fina pollar som jag fått äran att inte bara lära känna men också utvecklas tillsammans med. Efter gårdagens milda markpass tog vi oss en tur i Mariannelundsskogarna. Och ja att man satt på en distanshäst med 10mils tävlingar i ryggen kändes tydligt. Tillbaka hemma är energidepåerna påfyllda och jag är så gott som redo att försöka ta tag i vardagen och en veckas jullov.

Helt oplanerad vecka framför oss med bara ett bokat "måste" i morgon klockan 15.Likes

Comments

​..Näst sista arbetspasset innan Jul.

Paniken över juklappar är ett faktum men jag håller tummarna att lugnet infinner sig imorgon kväll i alla fall.

Luna är sjuk igen. Om jag någon gång påtalat att jag har relativt friska barn - GLÖM DE!
Efter feber, influensa, maginfluensa och en hjärnskakning så ligger Luna i feber & spyhosta (och ja de är precis så härligt som de låter). Igår snittade vi en slemspya en gång i kvarten under en timme eller två. Lagom och tajmat till julstressen. Fan inte kul se en sån liten plutt gråta och må som en kasse skit heller.

Julavslutning i skolan och 1:a gången jag tvingats missa den. Men får väl kontra med extra mycket julfeeling och en och annan julsång som lite plåster på såren. Kräver även en live-show då jag missade grabbarnas sånginstatser.Likes

Comments

...fyra dagar kvar till Julafton & nu står en tragisk, minimalistisk (pga borttappade julkulor) (plast)gran på sin plats. Övervägde en äkta gran detta år men med en tvååring, två hypade söner & 2 katter så sköt vi fram de planerna till nästa år istället. Som vanligt startar vi alla tillsammans med granpyssel och avslutas med att jag får fixa allt själv.

Idag står städ och pepparkakor på agendan. Dessförinnan måste jag hinna ner till stan samt plocka ut medicin. Vad jag helst skulle vilja göra... enkelt.. en säng ett täcke&kudde samt tystnad.

Kanske borde göra en liten snabbjustering på önskelistan då hotellvistelse på valfri ort borde stå överst, innan kontanter & snälla barn..

Vecka 2 av 0 sammanhängande sovtimmar and still going strong. Igår satsade jag min själ på att trötta ut ett stycke sovvägrande 2 åring. Men icke.  I vanlig ordning blev det soffasovande i halvsittande ställning natten igenom.

Dendär maran som håller mig vaken om nätterna & får mig åldras i förtid är ju faktiskt en sjuhelvetes tiopoängare resten av tiden. Får mig skratta 95% av tiden ( de resterande 5% sliter jag förvisso mitt hår).. ​

Nu jobba sista timmarna innan dagis och skolhämtning.

Likes

Comments

..Jobbvecka och jag kan väl säga att jobba gör mig gott just nu. Komma hemifrån och endast gräva ner mig i statistik och reklamationer är lite som terapi (när ja inte är ute i stallet). De senaste 2 veckorna har varit förödande för mitt mående. Allt från magsjuka och sjudomar till att L bestämt sig för att bajkotta allt som har med säng/sömn att göra.

Även inatt gav hon sig f*n på att vara vaken och inte bara förstöra min planerade sängtid men även fucka upp för Ville. Blev ytterligare en natt i soffan med kläder på.

Igår gjorde vi ändå ett tappert försök att plocka fram lite julfeeling. Bilden visar att motivationen är aningen individuell.


Likes

Comments

...L´s första luciafirande är över och jag hoppas även hon utökar sin sångrepertoar inom en snart framtid (för jag är måttligt trött på att höra "då kommer någon där, jag vet nog vem de äääääär....LUUUUCIIIIIAAA" nu. Speciellt när ungen ger sig tusan på att jag ska vara med och klämma in i sången och använder mig likt en proffsig rappare som har någon obetydlig bisittare som fyller i orden vid andningspaus eller som lite extra tryck).

Frukost på jobbet idag igen (aningen mer nyttig än gårdagens saffransbulle/pepparkaka). Jäkla förmån ändå.. Blir ju inte sämre av att de står godisskålar lite fint utspridda över förtaget och jag går mellan de olika depåerna så att det inte ska vara för uppenbart att jag ensam nallar godisförbrukningen för hela våningen jag sitter på.

Villevalle ska hänga med kompis efter skolan och jag måste på något mirakulöst sätt trolla hans cykel till skolan innan 13. Anar en smygande panik då jag inte direkt har någon plan för genomförandet. Skyller mitt huvud på dag 2 av minimal sömn. Inatt var jag nästintill irriterad på L´s hosta och att mitt huvud vägrade slå av i pauserna mellan Lunas hostattacker, att hon sedan väljer att "ta morgon" vid 5 är inte ens ett humant agerande. Ikväll ska jag va auktoritär och fixa till läggningstiderna (igen). -Skärpning Ida!


Likes

Comments

Startade dagen med en försovning. Inte helt katastrofalt men ändå så pass att det irriterar. Saker som man vanligtvis har tid att ta strid för på morgonen hinns inte med. Resulterar i att L tog med sig både "gose" och en miljard nappar till dagis istället för det bestämda antalet 2. & Luciakläderna som jag ägnade en halv natt att försöka leta fram för dagen byttes ut mot den älskade "Ison" Katt-klänningen för att hålla humöret på den lilla donnan i schack. Inte mig emot egentligen om jag ska vara ärlig.

Jobbvecka & det är otroligt skönt att vara hemifrån för en stund. Dock inte bästa valet att skita i frulle för att bättra på oddsen att vara i tid. Men även sockerdipparna löste sig då jag fick fika serverat till dörren på kontoret, Jo men har jag sagt att jag har ett bra jobb?

Senare vankas luciafirande på dagis. Julfeelingen ska bättrar så radikalt har jag tänkt.


Likes

Comments

...och dendär dagen/veckan som inte riktigt lika rolig som de andra. Den veckan jag tvingas lämna ifrån mig en av mina tre för en vecka hos hans pappa. Jag vet såklart att han inte känner samma vånda som jag men saknaden är fan inte att leka med.

Efter snart 6 år har jag fortfarande inte vant mig det minsta. Kommer nog heller aldrig göra det!


Likes

Comments

...Pågrund av sjukdom/hjärnskakning och dyl så har vi idag haft lite kalas för L & V. Det var bara de äldsta i släkten Jonsson/Krantz som var bjudna för att käka lite tårta och kaffe. Så något galej va de icke.

Idag har jag även avslutat min "hästvaktsperiod" med blandade känslor. Tack o lov så får jag kanske låna lite häst av Frida om abstinensen blir för stor igen.


Nu käk sen häng i soffan. Imorgon drar Theo för en vecka hos Pappan. Och jag får sakna han omänskligt mycket IGEN. Denna gång känns de ta mig tusan värre än vanligt t.omLikes

Comments

Dedär med att vi bättrade på med en febrig Ville räckte tydligen inte. Jag och Theo började vid midnatt (torsdag vid 00:00 tiden) spy ikapp på varsin toalett. Tacka gudarna för att vi har två toaletter då vi de inte direkt va 1 gång vi stod hukande över toaletten. Jag valde t,om att övernatta inne i badrummet.

Vid 7-tider var helvetet över. Febern som satt kvar några timmar extra va en jävla "walk in the park" i jämförelse med denna kroppsliga tortyr vi timmarna innan utsattes för. Skyller väl på min ålder (enda fördelen med att åldras) att det gick snabbare för Theppas att vara uppe på benen. Ville däremot var i någon form av chock under hela gårdagen. Livrädd för kräks satt han uppkrupen i soffan med hörlurar/youtube på högsta volym sedan 4 på natten, då han väcktes av mig och hans storebror.

Idag har vi båda mått bra igen. Startade dagen klockan 6 och tog en välbehövlig dusch och rensade borta alla kvarvarande baciller på kroppen. Tog mig en tur till stallet då både V & L vaknade snabbt efter mig. Theo som sov hos morfar tog sovmorgon ända till 12.

Nu vankas LÖRDAGSMYS.
Likes

Comments