Klockan 20 går bussen tillbaka till London via Paris. Regnet strilar på oss och det är en perfekt dag att åka hem på. Vi tar oss in till byn och äter brunch bestående av pannkakor och te.

Försöker också smälta att Norge vann över Sverige med några meter i stafetten. Illa, men så är livet.

Nu sitter vi i soffan på hotellet och kollar OS och chillar. Spelar lite kort och läser lite bok. Sedan tar vi oss tillbaka till byn där bussen går. Nästa gång vi ses är det i London.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Så kom den då. Den sista skiddagen. Känns så långt borta när man kommer men den kommer alltid. Lite tråkigt och vemodigt men samtidigt gott att komma hem.

Åt en riktigt god lunch i backen. Sirloin stek med potatisgratäng. Smakar det så kostar det men vi käkar lite baguette och yoghurt ikväll på rummet...

Går genom Chamonix när vi lämnat skidorna. Ser en affär som säljer macarons. Kan ju inte gå förbi utan att köpa. Med jordgubbssmak. Mums.

Likes

Comments

Idag blev en liten mellandag. Molly lite krasslig i halsen och när vi tittar ut så snöar det blötsnö och är allmänt grått. Vi ser att folk kommer från backen dyblöta så vi beslutar oss för att stanna på hotellet och se på OS och gå ner till poolen. Vi fick se Charlotte Kalla ta silver och Hanna Öberg ta guld. Finns sämre saker...

Likes

Comments

Dimman låg som en slöja på en viss höjd i dag på morgonen. Det var som att köra igenom ett tunt flor. Men ovan och under var himlen klar och blå. Lite varmare idag än igår.

Mollan har lite ont i halsen idag. Vi tar det lite lugnt på morgonen och ger oss iväg lite försiktigt. Allt eftersom dagen går så känns det bättre och vi står på i backen. Tur att hon är med, den lilla kartläsaren. Men vi saknar Hugo och pappa Martin.

Träffar en man från Kanada i liften. Vi pratar lite och han säger att det är enklare för honom att åka till de europeiska alperna än till de Kanadensiska eftersom han kan flyga direkt till Genève på ca 7 timmar. Han tipsar också om Verbier som, han tycker, är den absolut bästa skidorten i Europa.

Vi avslutar dagen franskt med att äta Raclette. Sedan rullar vi hem...

Likes

Comments

Vilken dag! Lite kallare men strålande sol från en klarblå himmel.

Vi tog tåget till en närliggande by som heter Vallorcine. Det är den sista byn i Chamonix-dalen. Gömd bakom Mont des Montets, vid foten av Aiguilles Rouges, har La vallée des Ours behållit all charm i en traditionell bergsby under utveckling av sina olika turistattraktioner.

Vallorcine består av flera byar vid foten av de omgivande bergen som sträcker sig till den schweiziska gränsen. Här upphör aldrig bergen att inspirera till nyfikenhet och äventyr.

Vallorcine är belönad med status som nationellt arv, och har fortfarande en känsla av en traditionell bergsby som är oförstörd av dagens moderna turism.

Likes

Comments

Händelserik dag idag. Det har snöat hela natten och fortsätter snöa. Vi åker buss till ett annat system än igår. Så långt allt bra. MYCKET nysnö i backarna vilket gör det ganska svåråkt. Molly åkte ut i djup snö och ramlar och tappar skidan. Skidan försvinner i den halvmeter djupa snön och trots att vi letar i över en halvtimma så hittar vi den inte.

Vi får helt enkelt försöka att ta oss ner på 3 skidor. Inte det lättaste när snön är meterdjup på sina ställen. Men vi lyckas ta oss till kabinbanan och ta oss ner till skiduthyraren. De var så gulliga och sa att ”sådant händer och vi hittar säkert skidan med hjälp av dem som pistar backarna”. Vi fick ett nytt par så.vi kan fortsätta åka i veckan.

Nu sitter vi och tittar ut på den vackra himlen och ska snart ta oss in till byn. Au revoir.

Likes

Comments

Vi vaknar ganska tidigt. Vill ut i backen men först frukost.

Vi ska åka i ett område som heter Domaine Brevent-Flegere. En söderläge för skidåkare på alla nivåer inom ett naturreservat. Här får man en oöverträffad panoramautsikt över de omgivande topparna.

​Lite trötta i benen drar vi oss hemåt hotellet för att slöa lite och kolla OS. Sedan bär det av in till Chamonix för att äta.

Likes

Comments

Äntligen framme! Ändå mysigt att åka buss.

Chamonix ligger i regionen Auvergne-Rhône-Alpes i östra Frankrike, vid foten av Alpernas högsta berg Mont Blanc. Chamonix är till ytan Frankrikes fjärde största kommun och tätorten har cirka 10 000 bofasta invånare. Orten är framförallt känd för sina möjligheter till utförsåkning i världsklass. Aiguille du Midi och Grands Montets är två områden kända för off-pist-åkning.

Vi får inte checka in på hotellet förrän runt 5. Vi tar oss in till byn och går omkring lite. Mycket glatt överraskad över centrum; små mysiga restauranger och massor med coola affärer.

Vi sätter oss och äter lunch och går sedan för att hyra skidor.

Var bara tvungen att ta en bild på dessa söta burkar med salvor för olika ändamål. Påminner om de gamla, runda Nivea-burkarna som fanns när vi var små. Bara lite sötare och en hel del dyrare...

Nu, lite vila.

Likes

Comments

Idag har vi ägnat dagen åt att åka buss. Startade vid 10 från Victoria coach station. Gjorde ett stopp i Paris för kvällsmat och nu är vi snart framme i Chamonix. Martin och Hugo är tyvärr inte med, Hugo är i Sverige och Martin har skadat sitt knä. Väldigt tråkigt men det funkar ändå.

Likes

Comments

Träffar Martin på ett av de finaste fiken, The Anthologist. Ett fantastiskt fint ställe att bara sitta och njuta. I hjärtat av staden är den nyrenoverade restaurangen det perfekta stället för alla dryckes- och matbehov, från frukostmöten till middagar med vänner. Prova nya viner eller årgångar från hela världen, ett unikt utbud av innovativa cocktails och avslappnad mat hela dagen.

Går hem längs The Embankment. Det ör området som sträcker sig mellan Charing Cross, Temple och Trafalgar Square. Här finns Embankment Gardens som erbjuder gratis bordtennis på sommaren. Här får man också en fantastisk vy av broarna och skyskraporna i London.

Nu hem och förbereda oss för i morgon.

Likes

Comments