"Saknar du inte att äta normalt?"

Jag har snart ätit enligt LCHF i 1 år, vilket känns helt otroligt. I början så trodde jag att jag skulle tröttna efter att tag, trodde även att man inte fick äta något gott. Men ack jag hade så himla fel. Men nu är det som så här att jag tänkte ta upp en grej, nämligen en fråga som jag har fått besvara väldigt många gånger. Dock så har jag aldrig skrivit ut svaret på min blogg och väljer därför att göra det nu.

Frågan lyder så här "saknar du inte att äta normalt?"

Först och främst, vad är egentligen normalt? Innan jag började med LCHF så kunde jag lätt äta godis, kakor och annat snacks varje dag (inga små mängder). Det var liksom normalt för mig. Så nej, jag saknar inte att äta normalt. Jag saknar inte alla sötsaker som jag tryckte i mig varje dag, anledningen till att jag åt så mycket sött var för att jag hade ett beroende av att göra det helt enkelt. Som tur väl är så har jag blivit av med detta beroende. Och maten? Pasta eller potatis, varje dag gärna en hel del ketchup till och lite kött. Till frukost så kunde jag äta 5-6 mackor, vilket är rätt sjukt egentligen och jag måste erkänna att jag ångrar mig...


Men bara för att jag äter enligt LCHF nu så behöver ju inte det betyda att jag aldrig kan äta något gott, jag äter nämligen goda maträtter varje dag och ibland så lyxar jag till det och bakar något gott. Dock så känner jag inte att det är något måste, utan mer att jag vill. Så egentligen så skulle jag lika gärna kunna stå över att baka, men jag tycker faktiskt att det är okej att lyxa till det ibland och jag ÄLSKAR ATT BAKA!!

Med detta inlägg så menar jag inget illa och hoppas verkligen inte att någon tror det. Man får nämligen äta precis vad man vill, så länge man mår bra. Jag mådde dock inte bra och det var därför jag valde äta börja med LCHF.

Som jag skrev ovan så har jag snart ätit LCHF i 1 år, under denna tid så har jag... Gått ner i vikt, fått bättre självförtroende (vilket har lett till att jag har blivit modigare och vågar nu ta chanser), jag har blivit av med mitt sockerberoende och så finns det säkert en massa annat som jag skulle kunna rada upp, saker som har blivit bra/bättre alltså. Kan dock inte komma på något just nu, men det kommer väl med tiden.


Hoppas verkligen att ni tyckte att denna text gav er något! Är det som så att du vill veta mer om mig, min viktresa eller något helt annat, så kan du kommentera inlägget eller skicka ett mail till mig, så löser vi det. Sluta aldrig kämpa ❤


  • 2 822 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229