Det är viktigt att inte låta hjärtat frysa till is för människor som behöver hjälp........

Det är så lätt att döma men så svårt att förstå.

Idag öppnades mitt hjärta upp när jag såg hur en kvinna och hennes barn ( från Afrika) blev besvikna över att deras sedel inte gällde längre. ( en tjugolapp) hennes dotter tog den och såg så ledsen ut och mitt hjärta smalt för hur de verkligen värderade pengarna. För många som har mycket pengar värderar de inte lika högt som de som knappt har några. Det kändes in i hjärteroten kan jag säga, och öppnade upp för min förståelse.

Många som har pengar o aldrig behövt oroa sig över dem har aldrig kanske tänkt på dess riktiga värde. Att känna trygghet för att kunna äta köpa mat att uppskatta det man köper. Är man van vid ett rikt pengaflöde så kanske man är mer van att spendera pengarna på ett annat sätt så att säga.

Idag satt det en mycket ung tjej utanför affären hon såg väldigt ung ut. Hon såg så ensam ut. Jag bad Emma min lilla dotter på 2 år gå tillbaks och lägga en krona i hennes plastmugg som hon hade framför sig.

Hela hennes ansikte sken upp och hon tittade på Emma och tackade det ödmjukaste och sedan när jag kikade bakåt såg jag hur tårarna rann ner och hon torkade dem från sina ögon....


VACKERT att jag fick hjälpa min dotter till att hjälpa till att öppna upp ett fruset hjärta lite grand i en frusen värld.


BARNEN ÄR VÅR FRAMTID!


//LOLINDA

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

​Jag hörde honom spela först en melankolisk melodi....Sedan när jag passerat förbi så ändrades den till en mer barsk och hård melodi. Jag började fundera hur musiken talade till mig i mitt inre. Vad var det som kändes så kallt. Jag kände mig kall. Jag såg att jag hade en krona liggandes i min väska. Min lilla dotter Emma som är två år bar jag i min famn.  Här Emma vill du lägga en krona till farbrorn? 


Vi gick tillbaks och hon lägger en krona i hans mugg. Han tittar på Emma och lyser upp i hela ansiktet och tackar henne av hela sin själ. Melodin blir mycket gladare. Kunde jag ana en gnutta hopp som tändes i hans ögon för mänsligheten?

Emma blir också så glad. Hon gillar verkligen att hjälpa till, det är viktigt att låta våra barn vara med.........Att få känna sig viktiga........


STOR KRAM O ÖNSKAR ER EN FIN KVÄLL


Hälsningar LOLINDA

Likes

Comments

Hej idag ska jag skriva lite om katter och deras förmåga att ge healing till oss och sig själva........

När katten spinner så läker den både sin husse/matte och sig själva.

Vetenskapligt så säger man att Spinnandet åstadkommer en vibration mellan 25 och 150 Hz och ­undersökningar visar att ­frekvenser i detta område ­befrämjar bentäthet och läkning av muskler – både hos djur och människor. -Helt fantastiskt skapat eller hur??

Hur de spinner kan också vara ett sätt att försöka få oss att göra något för dem. De kan alltså spinna på många olika sätt. De kan ställa in sitt spinnande på olika frekvenser som påverkar oss på olika sätt. Vilket är en helt fantastisk förmåga. De kan därför också hjälpa till att läka oss när vi mår dåligt. Till exempel när de lägger sig på oss och spinner. Eller när vi klappar och kramar den.

De kan också spinna på grund av att de själva mår dåligt och sätter då igång ett läkande och ett lugn hos sig själva.

Så underbara de är de små livena, tänk vilka fantastiska förmågor de har, ta till vara på era katter och njut av den healing som de skänker dig. Ge och få kärlek av dem!!!


Underbara missar. 


//LolindaLikes

Comments

Vi har två katter. De är så underbara med sina unika personligheter. De heter Fiona och Caysa. De är världens gulligaste katter. Min lilla minsting till dotter älskar katterna med. Det är bara att hon inte riktigt förstått vad försiktig är än, och hur lätt det är att skrämma bort dem. Men idag kom jag in i vardagsrummet och då låg hon och gosade med Caysa och katten låg helt stilla bredvid och jag blev så glad att hon äntligen börjat lära sig---Och ja katten levde.! Undrade med där ett tag........Här är dem fast en ganska gammal bild var längesen nu de höll om varandra sådär =D De kan ligga jämte varandra men gärna en liten bit ifrån.  Tycker denna bilden är så uttrycksfull. Men sedan tog Fiona över rangen så blev det lite annorlunda energier här hemma mellan dem. Det går lite fram o tillbaka......Men jag har märkt att det är viktigt att när jag klipper deras klor att jag gör det samtidigt om man säger så =D.............Men de tycker om varandra jättemycket fast de slåss o bråkar ibland...


// LOLINDA

Likes

Comments

Min dag blev inte alls som jag tänkt mig. Det känns ibland som jag inte alls kan styra mina dagar i den riktning jag vill för då lyssnar jag inte på min kropp.

Ibland måste jag vila fast det är jättemycket som jag vill och måste göra för att komma framåt, ungefär samma känsla som att cykla uppochned baklänges om ni förstår??? ...........inte?. .

I Vilket fall som helst så tuppade jag av på förmiddagen och sov i flera timmar, för första gången på många månader. Det kändes som ett ögonblick. Min kropp känns inte lika tung längre. Så det var bra att jag lät mig själv tuppa av lite det behövdes. Förutom den hemska mardrömmen, som jag ej vill berätta om. Som satt på min näthinna så kunde jag glömma att bevara mitt lugn. Vakenhet i all ära for jag iväg och hämtade min dotter mycket tidigare än jag skulle.

Så är det nog när man gjort alldeles för mycket mot sin kropp under en lång tid och man börjar glömma bort att den är trött o bara pushar på. Det är nog inte bra för någon. Inte för en endaste själ är det bra för därute. Jag hann i allafall nästan ifatt med sakerna jag skulle göra....vilket var bra och nu kunde jag göra dem med mer kvalitét. Kvalitét är alltid bättre än kvantitet i alla lägen. Ibland går man bara omkring och är sur och trött och vet inte varför när allt man behöver är lite extra sömn och vila. Ja svaret är ofta enkelt - EFTERÅT! 

Idag när jag var och handlade så träffade jag på en ny tiggare. Det var en dam som satt utanför butiken som jag handlade i och till skillnad till många andra tiggare som söker kontakt så var hon mer inbubblad i sig själv och försökte inte tränga sig på såsom många andra gör. Jag måste säga att de tiggare som sitter o skramlar med sin mugg jättehögt och höjer den när man kommer och kollar förbannat på en, gör mig förbannad jag tycker det är respektlöst. Antagligen tänker man ofta som tiggare att vi som går in och handlar alltid har pengar på sig. En gång så sa jag faktiskt rakt ut till en tiggare att jag har inga pengar att ge dig annars hade du fått, varav han hånskrattade åt mig, varav jag svarade " det är sant jag har inga mynt på mig". Och det var ju sanningen så han slutade skratta. Inte hade jag mycket pengar den dagen på kortet heller men de flesta har ju faktiskt inte mynt eller sedlar på sig även om de skulle ha vilja och råd att ge så kan det vara svårt just på grund av det. Det kanske man aldrig tänker på när man sitter där och ber efter mynt och sedlar. Men sanningen kan man aldrig fly ifrån. Det finns alltid en sanning i allting och det är upp till var och en att söka ifall man vill ha svar och vara sann och äkta mot sig själv i livet.

I vilket fall den här kvinnliga tiggaren, som satt där ihopkrupen utanför affären hon väckte min medkänsla till liv, dennes fårade ansikte såg mycket bekymrat ut och det var andra gången jag såg henne utanför denna affär och hon såg ännu mer bekymrad ut nu än dagen innan jag såg henne. Hon försökte inte göra sig till, hon bara var den hon var och hade accepterat att människor var som de var, eller???  Jag la en femma i hennes pappersmugg som stod på marken framför henne. Hennes ansikte ändrades genast och hon sken upp i ett leende och tackade mig ända inifrån själ och hjärta det kändes ända längst in i min hjärterot det kan jag lova. Blev riktigt tårögd. Denna människa som bara satt där och hade VERKLIGA BEKYMMER: Tror vi alla glömmer ibland vad verkliga bekymmer verkligen är. Många många gånger i vår vardag är jag säker på att det är så.

Önskar er en mysig höstkväll // LOLINDA


Likes

Comments

Idag gick jag till föräldramöte 1 månad före jag skulle........Måste vara ett bra tecken på att man är ute i god tid ........Hahahaha =)

Sedan kom det en annan pappa också som också trodde det var en månad före =) Han blev lika förvånad som mig. Ibland är man före ibland är man efter och ibland är man helt i fas livet.

När man är i fas då sker allting precis som det ska i varje stund och allting sker i perfekt timing och flöde.

Också är man i synkronicitet med andra personer i sin närhet när man närmar sig att vara i FAS. Livet kommer närmare men också lycka och sanning samt att nya dörrar öppnas...... och i totalt levande i nuet. 


Läs mer om detta på denna blogg intressant KAN BARA HELT HÅLLA MED I DET SOM SKRIVITS NEDAN ATT SÅ ÄR DET:

http://www.iamthat.me/att-vara-i-fas-med-den-du-ar/


Kopierar även och klistrar in texten o citerar


""Att Vara I Fas Med Den Du Är

Det finns olika sätt för dig att förhålla dig som den du kom för att vara. Du kan antingen vara i fas med den du är, eller så kan du vara ur fas med den du är. Detta ger dig även två helt skilda upplevelser av att vara dig själv och tillvaron i det yttre.

– När du är i fas med den du är.
Då upplever du livet som ett flöde av följsamhet där saker och ting faller på plats som utav sig själv. Du känner även den du är inom dig själv vilket kan jämföras med en kärlekskänsla eller en nöjdhet av att vara den du är.

-När du är ur fas med den du är.
Då upplever du motstånd av livet för att komma i fas med den du är. Du känner inte heller den du är inom dig själv vilket skapar ett behov av att få uppleva denna känsla av kärlek eller nöjdhet genom någonting i det yttre.

-När du är i fas med den du är.
Då är du närvarande i nuet där du är den du är.

-När du är ur är fas med den du är.
Då förhåller du dig i tankarna om någon som du tror dig vara, vilket är dina falska jag som i sin tur förhåller sig med egot. Dina falska jag är de roller som du agerar som du även har identifierat dig med som om det vore den du är. När du är i tankarna om någonting så är du inte närvarande i nuet där du verkligen är, utan du förhåller dig till dina nuvarande sanningar om det som är och den du är.

Det finns alltså två helt skilda perspektiv för dig att kunna uppleva den du är och även det som är.

/Teppo""

Just nu har tröttheten tagit över och jag lägger mig väldigt tidigt på kvällarna för att orka med en lång morgondag. Och kanske är det så att på hösten måste man ställa om sig emot mörkare tider och då är det extra viktigt att vara ute på dagarna och absorbera ljuset. Tänk på det alla där hemma i höstmörkret, glöm inte bort den där promenaden eller bara gå ut en stund.....För att kunna känna livsglädje nu även i mörkret......


Tänk även på att börja äta extra D vitaminer nu på hösten !

Önskar er en fin Höstkväll 


// Lolinda


Likes

Comments

Att skönhet ligger i betraktarens ögon det har man ju ofta hört.......


Vad är vackert? På min kvällspromenad med min dotter funderade jag på detta och hur jag skulle kunna introducera detta omtalade ämne på min blogg...

Jag började med att titta på träden, så otroligt vackra speciellt de vildvuxna som fått växa helt fritt, de utstrålar någon helt fantastisk energi som sprids när man tittar på dem. Sedan ser jag buskaget på grannhusen, nedklippt helt fyrkantiga och vad för känsla förmedlar de för mig? Jo bara att de finns för att fylla ett ytligt syfte att ringa in ett visst område och flyta in med miljön.

Av naturen har vi massor att lära oss och genom att studera den kan vi också komma närmare oss själva i vårt inre. Varje dag finns något nytt att upptäcka i vår sköna natur som är så levande som inget annat. Nu när teknik tar över mer och mer och en del människor inte ens ser uppåt längre utan ser ned i sina mobiler, och glömmer bort var vi egentligen kom ifrån, då är det inte konstigt att det blir allt mer vanligt att bli deprimerad och vilse i livet.

För låter vi ej oss själva blomma ut precis såsom vi själva behöver utan låter oss bli styrda av miljö och samhälle då krymper vi ihop och vågar bara blomma ut på ytan och tror att det är den rätta vägen. Det ytliga med allt vad det innebär.

Finns bara ett sätt att blomma ut på och det är på insidan som vi skiner. Och det är som träden på hösten när de visar oss alla färger på en gång och när solen med sina gyllene strålar korsar horisonten för sista gången och allting förtrollas till guld i en solnedgång. Det är sann skönhet.

Hösten är verkligen vacker med alla sina färger....

Likes

Comments

Nu när hösten kommit har faller alla löven av....


Den låten sjöng vi kommer jag ihåg, när min son och dotter när de var små ( han är nu 15 år) och min dotter som är 14. Men minns det som igår. Var med i en barngrupp där många barn satt i en ring och vi sjöng tillsammans nere i kyrkverksamheten i vårt område. Underbara minnen. Vart tog tiden vägen? Känner mig nostalgisk. Trodde ej tiden skulle gå så fort, vill ju bli bättre och bättre på att fånga den för att uppskatta allting till fullo i varje sekund. Allt det vackra alla ljusa minnen som vi tar med oss små guldkorn inuti våra hjärtan.

Tiden förändras och allting förändras runtomkring, men det som finns i hjärtat består.....

Är så tacksam över mina barn som jag har fått med mig på min väg. De är mina små ljuspelare genom livet. Finns aldrig något i livet som kan komma så nära som dem är. Nu när min minsting är 2 år så minns jag dessa sångstunder med min stora son och dotter som snart är 14 som det vore igår. Då känner jag en sådan otrolig nostalgi, nu när jag börjat om mitt liv med en liten igen. Allting går som i repris på något vis. Man refererar tillbaks och förstår saker och ting och kan ta det lite mer med ro. Samtidigt känner man en viss oro, för visst har allt förändrats runtomkring på dessa år.

Skickar tankar till världens barn som det inte varit självklart för att växa upp med massor av kärlek och bevarad barnatro med ljus och hopp. Nu kommer det närmare oss, mycket närmare än vi någonsin hade kunnat förvänta oss. Världen kommer närmare oss och vi kan inte längre blunda...och inte längre inte göra något....Det är den stora folkvandringens tid.....


Skickar en liten låt som tröst på vägen............https://www.youtube.com/watch?v=_wlR0LDDXPs


Barn är vår framtid, ta vara på varje stund med barnen, de är vårt ljus och hopp för framtiden. Det är endast genom dem vi kan nå harmoni på vår jord.

Likes

Comments

​Jaha så detta är mitt fösta blogginlägg. Jag är nyfiken på hur detta kommer att se ut. Så jag skriver denna text som en test..

Skönhet vad är det? introduktion av Skönhet och vad jag uppfattar som skönhet kommer strax. Det kan ni läsa om på min blogg. Tycker det är alldeles för mycket yta i vårt samhälle vilket gör att vi glömmer bort den delen av oss själva som är den verkliga och den viktigaste.

Det är viktigt att finna en bra balans för att må bra. Om detta ska jag skriva mera snart.


Önskar er en riktig God Natt!


Likes

Comments