Världens finaste Stockholm

Usch, gårdagen var hemsk. Vid 15-tiden igår fick jag samtal från både mamma och pappa. Samtidigt. Dom undrade i princip ifall jag levde. Jag fattade just då ingenting för jag hade inte sett eller hört vad som typ tio minuter tidigare hade hänt. Jag hade ju precis kommit hem från skolan (och hann förmodligen med det sista tåget hem innan de stängdes av resten av dagen). När jag fick höra att "en lastbil har kört på folk på Drottninggatan och kraschat in i Åhléns", då blev jag så himla rädd. Fastän jag var 30 minuter därifrån så kändes det så OTROLIGT nära. Jag hade lika gärna kunnat åkt dit efter skolan. Det kunde lika gärna varit jag som sprang för mitt liv. Men tack och lov satt jag hemma.

Dagar som igår påminns man om lyckligt lottad man är. Man påminns även hur snabbt saker och ting kan vända och framför allt hur ond världen är. Stockholm, vårt snälla Stockholm, vad var det ens som hände igår? Det är så hemskt och så sorgligt, så otroligt sorgligt. Vem kunde tro att detta skulle hända Sverige? Vårt vackra land, vår vackra huvudstad.

Vid 18-tiden idag åkte jag till olycksplatsen för att lämna blommor. Att se det stora hav av blommor och ljus utanför Åhléns city och Drottninggatan, var bara sjukt. Så läskigt att se allt med egna ögon. Jag kände samtidigt en enorm värme, för oj vad alla har hjälpt varandra det senaste dygnet. Folk har öppnat upp sina hem och hjälpt till på alla möjliga sätt. Kärlek övervinner verkligen allt.


Kram Louise

Gillar

Kommentarer

sandra
Celine
Celine,
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229