Att göra karriär

Hej vänner!

Sedan jag tog studenten för snart 10 år sedan har jag varit en förvirrad själ. Jag har alltid vetat att jag vill göra en "karriär", men den stora frågan var hur detta skulle ske. Jag har vridit mina tankar fram och tillbaka, vad vill jag göra, vad är jag duktig på, vad brinner jag för? Jag beslutade mig för att testa många olika jobb, så fort jag kände att jag var på fel väg så bytte jag tjänst eller arbetsplats. Denna taktiken har hjälpt mig att förstå vad just jag är bra på och vad jag brinner för. Detta tror jag är två stora nyklar nycklar till en bra och lång karriär.

För mig har det handlat om att våga lita på min magkänsla, en magkänsla som blir starkare desto fler nitlotter och vinster som jag sprang på. Desto äldre jag blev desto mer växte mitt självförtroende vilket har lett till att jag har lyckats få de där jobben man bara kunde drömma om att få. Det bästa rådet jag kan ge er som ska söka era första jobb är följande

1. Våga sök alla jobb som du tycker verkar intressanta.

2. Innan varje arbetsintervju så rutar du in för dig själv vad just nu är bra på, vilka är dina utvecklingsbara sidor vad kan du bidra med till företaget?

3. Var ej kräsen till en början, jag lovar dig att du kommer att utvecklas vilket jobb det än är du än får. 

4. Se till att skaffa dig bra referenser, be din chef skriva ett tjänstgörningsintyg som du kan använda dig av när du söker andra jobb!


Nedanför ser du ett exempel på hur man kan börja sitt cv! 😁

Ett av min första jobb var som hästskötare för en landslagsryttare, vid 18 års ålder var jag en inbiten hästtjej som tidigare hade tävlat på elitnivå inom dressyr. På denna arbetsplatsen trivdes jag som fisken i vattnet, men insåg efter några år att jag borde satsa på ett annat jobb. Där och då ville jag ha ett utmanande jobb som triggade min tävlingsinstinkt! Så ett naturligt nästa steg för mig var att tacka ja till jobbet som telefonförsäljare. Det kanske inte var det mest glamorösa jobbet jag har haft men jag fick med mig en enorm erfarenhet!

Efter ett par år hade jag provat ett flertal olika tjänster inom just försäljning, då var det dags för mig att söka mig emot nya utmaningar! När jag var 22 år drömde jag om att jobba som reseledare!

Jag visste att det var extremt svårt att få dessa jobben. Det var inte bara jag som drömde om ett fartfyllt liv utomlands med stora utmaningar i hett härligt klimat!

Eftersom jag alltid hade rest med Ving, så låg detta bolaget mig varmt om hjärtat! Jag utformade ett helt nytt CV och skickade in min ansökning. Jag blev kallad på en 6 timmar lång intervju, den innehöll allt ifrån gruppintervjuer, presentationer och inviduella intervjuer. Efter flera veckors väntan så kom mailet!

Dom hade valt ut mig av flera 1000 ansökningar, JAG FICK JOBBET! Min första destination blev Turkiet. 😃

Det finns massor att prata om när det gäller livet som reseledare, därför så kan jag berätta allt om de i ett annat inlägg! Men här kommer en massa bilder ifrån min tid i Turkiet och kap verde.


Jobbet som reseledare överträffade alla min förväntningar och jag är otroligt tacksam för att jag fick chansen att leva ut min dröm med Ving.

När jag kom hem började jag jobba på tre och även här fick jag chansen att prova på olika tjänster. Men när jag fyllde 24 år så insåg jag att det var dags att ta nästa steg i karriären. Jag började plugga, trots att jag både har dyslexi och en släng av ADD så har jag klarat av mina studier.
Det är fullt möjligt att plugga på högskolenivå även om man har olika diagnoser. Det gäller bara att hitta sitt sätt. Nu har snart mina tre år i skolan passerat och jag är så spänd på vad mitt nästa steg i karriären är! Vad kommer bli ditt?


Puss & kram

// Lojsan
#cv #reseledare #Ving #Karriär

Gillar

Kommentarer