Visste du att

Det här är så sjukt! Eller kanske inte så sjukt egentligen. Men visste du hur mycket bra saker träning gör för din kropp? Träning ger inte bara bättre fokus, hållning, hälsa och bättre självförtroende. Det motverkar även stress, ångest och panikattacker. Visste ni till exempel att vältränade människor tenderar att vara mer lugna då muskler neutraliserar ”kynurenin” som är ett ämne som bildas vid stress.

Hur kan träning motverka ångest och panikattacker då? Jo, genom att försiktigt göra olika konditions övningar kan man lära hjärnan att ökat puls, snabbare hjärtslag och flås inte är farligt, vilket tillslut motverkar ångest och panikattacker. Det är dock viktigt att börja försiktigt och sen öka gradvis för att träningen inte ska ge motsatt effekt genom att stärka rädslan för kroppens signaler.

Men nu kommer det sjuka. Vid långvarig stress (gäller inte dagar utan stress som pågått i månader eller år) bildas en förhöjd mängd av kortisol som gör att din hippocampus och frontallob i hjärnan kan krympa. Det är inte bra då det är där ditt minne och logiska tänkande finns, samtidigt som hippocampus har som uppgift att bromsa hjärnan vid stress. Men när den minskas blir det allt svårare vilket leder till ny stress. Men genom att träna kan man begränsa kortisolets effekter på hjärnan och därmed bli bättre på att hantera stress. Bra va? Det är för att du utsätter kroppen för stress under själva aktiviteten, men sen efter du har tränat kommer stresspåslaget att försvinna vilket gör att kortisolnivåerna sjunker till lägre än de var innan.

Så vad väntar ni på go go go!Klippte mig nyss. Här är några förebilder på hur håret såg ut innan.
Såhär blev det efter klippningen, några deci kortare 😉
Avslutningsvis nöjde jag mig inte bara med en klippning den här gången utan valde att även färga håret! Min frisör blandade då en nyans utifrån mina naturliga färger ”mahogny” och ”ljusblont” för att få en jämn färg över hela håret. Då hon har använt sig av mina egna naturliga färger innebär det att jag inte kommer få någon synlig utväxt. Så himla nöjd!
Lite bilder från min valborg där vi var ett gäng från kyrkan som åkte ut till väddö över ett dygn. Kram på er!

Gillar

Kommentarer