Vad är framgång för dig?

Hur skulle du definiera framgång? Är det att leva det perfekta livet med ett välbetalt jobb, bra betyg, en ultimat partner och fin bil? Eller att laga riktigt god mat varje dag, följa alla förväntningar du upplever från andra och stanna i miljöer där du inte alls mår bra för att det ser bra ut utifrån? Måste du verkligen prestera för att nå framgång? Det tror inte jag, jag tror att alla personer föds framgångsrika på sina unika vis. Att framgång kommer från att vara precis så som du är och inte att prestera. Sen självklart värderas framgång olika för alla. Men vad ÄR egentligen framgång?

För mig skulle jag säga att framgång för mig är att vara lycklig , utan att dölja sig bakom en fasad av krav. Mer att vara lycklig på insidan utan att tränga bort det som gör ont. Att kunna känna smärta men samtidigt söka efter lycka. I stunder där jag känner att jag lever ett liv som gör mig lycklig och med människor runt mig där jag kan vara mig själv och bara leva. En dag förra veckan skulle jag exempelvis beskriva mig som framgångsrik. Då var jag lycklig. Det var sol, jag och en tjej hade varit ute och fotat dagen innan, jag har fått mitt drömjobb till sommaren och även bekräftat min plats att åka på praktik till Indien i höst! Hur kul?! Alltså fatta att jag ska till INDIEN, så gaaleet!!

Men lever jag efter samhällets alla förväntningar? Nix. Senast förra veckan var jag tvungen att erkänna för min kompis att muffinsarna jag bakade blev så brända att jag hade fått ont i magen av att äta dem, så att jag var tvungen att slänga alla. Ännu värre var att jag skrev det vid 12 halv 1 på natten så ultimat sömn kan jag knappast säga att jag har heller. Jag är med andra ord en helt vanlig tjej som just då var glad. Men det betyder inte att jag lever med mål att nå framgång enligt andra, för det går inte. Framgång går inte att mäta, bara du vet vad framgång är för dig!


Gillar

Kommentarer