Släktforskning its killing me

Yepp ni hörde rätt, jag har börjat släktforska och det tar upp alldeles för mycket av min tid hehe, men det känns som att ju mer jag får veta desto fler frågor har jag. Just nu mest om farmor och farfar och vad som hände egentligen. Vår släkt på pappas sida är väldigt stor men samtidigt rätt så förvirrande. Min farmor och farfar dog innan jag föddes men har fått namn ifrån båda Vilhelmina från farmor (och tydligen släktnamn) och unosson från farfar Uno. Tror det är därför jag alltid har känt en sammankoppling med dem som gör att jag vill veta mer.

Speciellt farmor som jag delar namn med. Brukar tända ett ljus på min namnsdag och tänka på henne med. En gång vet jag att jag blev så ledsen över att jag hade glömt min namnsdag, inte för min skull utan för hennes och att jag hade glömt skicka en tanke. Vet inte äns när de fyller år för det är inget som firas hemma, knappt så jag vet hur gamla de blev. Galet hur dålig koll jag har haft tills nu när jag ändå försöker gräva i det förflutna. Sen är det såklart en bonus att en av mina kusiner redan har släktforskat sen innan, för shit vad mycket spännande vi upptäckte genom att jag ställde frågorna och hon forskade vidare. Tragiskt men riktigt historisk släkt ändå! Tände ett ljus i söndags när jag fick reda på det för att hedra och samtidigt lugna ner mig själv.

Men även om jag blir mer förvirrad av att titta djupare in i släkten, känns det som att jag förstår mer. Det är lite som att lösa en krånglig gåta. Jag ser att det finns ett mönster men inte hur, men att jag måste försöka förstå släkten för att förstå det jag egentligen vill förstå. Idag slutade det med samtal med faster, farbror, en kusin på mammas sida och släktforskaren på pappas sida. Sen tror jag att jag dras lite till mysterier så kan göra att det är det som gör att jag vill veta mer hehe.


Btw har gjort eget te nu för första gången! Det finns helt klart två fascinerande och inspirerande kvinnor på pappas sida av släkten att tacka för detta, som visat mig hur man gör och vilka blommor man kan använda. Sen mormor som berättat att hon torkade smörblommor, även det är en läkmedelsväxt så passade på att plocka några sådana blommor i sommar och torka. Har dock inte hunnit smakat teet än men hoppas det smakar! Ha det bra, puss och kram!

Gillar

Kommentarer