Rädsla

Oj vad jag har saknat att skriva på den här bloggen! Men det har varit mycket i mitt liv och inte riktigt vetat vad jag ska skriva om.

Men sen insåg jag idag efter ett samtal att det jag egentligen behöver göra just nu för att känna mig avslappnad är att tända ljus. För det finns inget som gör mig så lugn, avslappnad och rensar tankar från huvudet lika bra som ljus. Jag tänder nästan alltid ljus men på sistone är det som att jag har glömt bort det eller varit rädd för att tända ljus, att det inte skulle vara okej att göra det längre. Telefonsamtalet ikväll blev därför så viktigt. Min vän frågade mig nämligen vad jag gjorde när jag sist upplevde att det var tyst i mitt huvud och inte 1000 tankar och självklart var svaret; jag tänder ljus i lägenheten, så varför skulle egentligen inte göra det nu?

Så nu när ljusen är tända fick jag äntligen inspiration om ett blogginlägg. Tänkte jag skulle skriva lite om rädsla. Har du någonsin låtit din rädsla hindra dig från att göra det du vill? Hur onödigt är inte det liksom? Jag fick en riktig tankeställare idag efter telefonsamtalet när jag insåg att jag bemött min rädsla på helt fel sätt. Exempelvis genom att undvika att göra vissa saker som jag brukar göra, ändrar vanor, försöker argumentera med rädslan och flyr från den istället för att bara ignorera. Tror det är ett vanligt sätt att bemöta rädslor på, men tyvärr inte jätteeffektiva. Det bästa sättet att bemöta rädslan tror jag är att se att rädslan finns där men välja att ignorera. Men även fundera över varför man är rädd och varför man reagerar som man gör.

Frågor du kan ställa dig själv är exempelvis vad är det egentligen som gör att jag har undvikt att tända ljus, och varför skulle jag inte kunna göra det egentligen?? Eller varför stannar jag hemma från den festen eller dejten som jag egentligen vill gå på?? Om svaret är på grund av rädsla, är det egentligen värt det? Vill vi leva våra liv i rädsla? Eller vill vi se att rädslan finns där men bara tänka att det är en känsla, en känsla som vi kan kontrollera över och därför välja att ignorera. Och när rädslan kommer försöka att vara starka i oss själva och gå på festen eller dejten ändå. Att vi väljer att göra det vi vill, sätter oss själva i första rummet där vi fokuserar på något positivt istället.

Självklart kommer vi ändå alla bli rädda ibland, men tror det är bra med knep på hur man bemöter rädsla för att undvika att rädslan får för stort inflytande på livet. Hur bemöter ni rädslor på bästa sätt? Kom gärna med tips. Ta hand om er, puss och kram! 💕
En liten påminnelse till dig där ute. När du är rädd, men väljer att ignorera den känslan för att göra det du vill med livet, är du så himla himla modig! Glöm ej det 😘

Gillar