Ny kalender

Alltså wow vad jag älskar min nya kalender! Har designat den själv på personligalmanacka.com och blev verkligen så inspirerad och pepp på det nya året när jag fick den! Grejen är att jag hade massor av saker som kommer inbokade i januari men ingenstans att skriva ner dem förutom i mobilen, vilket hade börjat stressa upp mig. Typ när uppgifter i skolan ska in, redovisningar, en tenta som kommer, helgplaner och möten jag ska gå på. För även om det är skönt att snabbt skriva i saker i mobilen gillar jag mer min kalender där jag kan skriva ner när saker ska in och när jag ska göra saker för att hinna. Det ger en överblick och struktur i mitt liv och är det något jag gillar är det struktur och att ha koll på livet.

Det är första gången jag designar min egna kalender så var lite orolig över att den kanske inte alls skulle bli så bra som jag tänkt mig men jodå. Rekommenderar verkligen det till andra. Det är så mycket roligare att planera sitt liv när man har en kalender där man får designa utseende och innehåll själv. Jag valde till exempel att ta med speciella dagar, så nu vet jag när kanelbullensdag, kaffetsdag och tulpanensdag är och när jag ska lämna in deklarationen eftersom allt det står med i almanackan haha. Sen vill jag såklart ha mycket plats för anteckningar, en att göra lista, plats att skriva in veckans middagar och inspirerande citat längst ner på varje sida. Så nöjd, nöjd, nöjd! Skulle vilja ha fler sidor i kalendern om det gick, men har bestämt mig för att på den lilla anteckningsrutan längst ner på sidan kunna fylla i roliga grejer som händer. Till exempel fyller min morbror jämt i år så har redan satt dit ett klistermärke där det står ”happy birthday” svente och datum för att inte glömma att han fyller år.

Almanackan fanns i brevlådan igår när jag kom hem till Örebro så idag har jag passat på att planera in min vardag för att återgå till livet som student. Men kan bara säga att jag är enormt tacksam över att jag innan jag åkte hann åka spark, titta på stjärnor (såg mitt första stjärnfall som jag minns!) köra herren på täppan och tacklas med min brorsa ner i snön. Jag vann. För det kan jag defenitivt inte göra här längre, all snö är borta. Inte lär jag se några älgar i en hästhage här heller eller njuta av en superfin solnedgång påväg hem från jobbet så det är tur att naturen passar på att visa upp sig när jag väl är hemma i mora, Orsa och Älvdalen och far ;) Tyvärr tog jag inte en bild på den fina solnedgången men fin var den! Vi åkte bil hem från jobbet jag och en kompis så kändes mer värt att bara titta på den. Jättekul att hinna träffa mina släktingar som flyttat ner till Spanien, umgås med gamla vänner och kika in min brorsars nya lägenhet också. Sen såklart att träffa syrran! Vi ses ju typ aldrig nu när hon bor i Umeå och jag i Örebro.

Tände ljus för alla släktingar och vänner i himmelen på nyår. Lite skillnad på snön där och här så passade på att köra mina första vinterkörningar när jag var hemma under ”jullovet”.
Julmys med syster dagen innan julafton! Hon och hennes kille hade hyrt en stuga på Moraparken under deras snabba visit i dalarna. De kom ner den 23:e, så på kvällen hämtade syrran upp mig och vi åkte till stugan för en välbehövlig systerkväll medans hennes kille sov.
Slutligen måste jag ju bara visa upp kalendern jag beställde! Kram på er och hoppas ni är lika pepp på livet som jag är just nu!

Gillar