Mina bästa pluggtips

Äntligen fredag! Slutet av veckan med massor av plugg över helgen, livet som student... Men hur gör jag då för att fixa plugget?? Det, mina vänner; är inte alltid lätt, men här kommer några tips på hur du lyckas sätta dig ner och göra uppgiften. Redo? Då kör vi:

1. Tänd ljus! Speciellt nu på hösten när det blir mörkare ute. Som pricken på i:ett kan du även koka en kopp te och mysa ner dig med massor av filtar, te och ljus samtidigt som du pluggar.

2. Ta hjälp av vänner! Jag frågar alltid om uppgiften innan jag börjar, exempelvis vilka böcker man borde använda, om de har börjat eller diskuterar frågorna tillsammans innan jag själv skriver min uppgift.

3. Sätt telefonen på stör ej. Personligen tycker jag att det är jättedrygt när telefonen plingar eller någon ringer när jag precis har kommit in i fokus, därför sätter jag telefonen på stör ej och lägger den med skalet upp så jag inte ser om jag får notiser. Sen kommer jag såklart behöva pausa mellan frågorna i uppgiften och då kikar jag om något har hänt. Viktigt att ta korta pauser för att behålla fokus. Jag skulle rekommendera cirka 5 till 15minuter.

4. Ha kul och stressa inte i onödan! Allvarligt ingen orkar plugga om man inte ser till att ha kul där emellan. Det ska vara kul att vara student! Sen brukar inget bli bra av onödig stress, så ta ett djupt andetag och slappna av. Du fixar det! (Sen haha är jag himla dålig på detta så tur för mig har jag stabila människor runtomkring).

5. Planera! Det kommer vara så mycket enklare att strukturera upp din vardag då. Plus att det som känns som ett berg att bestiga kommer då visa sig att inte alls är lika mycket som det låter, vilket gör dig lugnare.

6. Sen beroende på hur du är som person och beroende på uppgiften skulle jag rekommendera dig att sitta i skolan eller på annat ställe tillsammans med någon kompis. Det finns då någon som kan hjälpa dig direkt när du kör fast och du får mer gjort på kortare tid. + det roligare att plugga tillsammans med någon än själv, så om möjligheten finns; kör! Självklart ska du utnyttja dina kompisar.

7. Fokusera och ta tag i det! Ibland kan du som person behöva den där sista minuten stressen för att ta tag i det. Då är det så, bry dig inte så mycket om andra utan kör ditt race då. Gör klart uppgiften och skicka in, överanalysera inte! Du kan alltid göra om din uppgift och det viktigaste är ändå att du får det gjort i tid så förstora inte uppgiften då det gör den svårare att ta tag i.

8. Lyssna på musik (beroende på uppgift). Ska du bara skriva, lyssna på musik som hjälper dig att fokusera. Ska du läsa skulle jag däremot inte rekomendera dig att lyssna på musik. Jag personligen vill då att det ska vara tyst för att undvika att läsa samma mening flera gånger. Men sen är det olika mellan studenter, vissa lyssnar på musik, vissa inte och vissa ibland. Där får du helt enkelt hitta något som passar dig.

9. Sist men inte minst, unna dig något när du väl har blivit klar med en uppgift! Helt klart är du grym och förtjänar en belöning för ditt slit 💪

På riktigt ta hjälp av andra, men jämför dig inte med andra! Du gör din grej och det är helt okej, blessed be! (Ofc bilder från Pinterest).

Gillar