Maskrosbarn

Hej på er! Lyssnade på en låt som heter ”dandelions strength” igår och fick sån inspiration till att skriva det här inlägget. För oavsett dina förutsättningar äger du ditt liv och din historia, precis det som låten handlar om.

”You are trapped like a flower, fighting for a life in freedom” Precis så tror jag att många har känt någon gång, men det betyder inte att det varar för evigt. Ditt förflutna är ditt förflutna, därmed kan du inte påverka det. Men din framtid är ännu oskriven. Den kan du påverka! Oavsett vad du har varit med om kan du släppa in ljuset och skapa nya möjligheter. Att du gått igenom mörka perioder betyder inte att du är dömt att leva ett olyckligt liv. Det kan till och med vara en fördel då erfarenheterna kan ge dig en unik styrka, mer förståelse och medkänsla för andra personer. Att du har gått igenom det du har kämpat med kan göra dig till en omtänksammare person. Hur du vill leva ditt liv är ett val du gör, det kan finnas omständigheter som spelar in men tro inte att ditt liv för alltid kommer att se ut som det gör nu. Livet förändras, och du med det.

Jag tror verkligen att man kan bli en starkare person av att gå igenom motgångar! Det är något speciellt den styrkan som finns hos människor som gått igenom helvetet, hos maskrosbarnen. Men i jobbiga perioder tror jag att det är viktigt att påminna sig om att allt är tillfälligt. Det gör ont nu, men det är tillfälligt. Ibland gör det ont att växa. Tänk växtvärken man hade när man var liten, hur galet ont kunde inte det göra ibland? Men visst gick det över och tillslut såg man bara resultatet och (förhoppningsvis) glädjes lite extra över att man blivit längre. För att inte tala om träningsvärk... Förändring gör ont ibland. Det kan till och med göra ont att älskas. Ibland måste det bara få göra ont, men alla maskrosbarn där ute: sträck på er lite extra, ni är grymma! Och som min moster brukar säga till mig: be hellre om hjälp en gång för mycket än ingen alls. Ensam är inte stark. Kram på er!
Gillar

Kommentarer