Long time no see

Sen publicering sorry, glömde tidsinställa inlägget så har redan varit i Nora på marknad. Men men sånt som händer. Tänkte att jag publicerar inlägget ändå.

Hej på er! Hur har veckan varit?? För mig har den verkligen varit fullspäckad med att träffa vänner, plugg och julpynt. Men jag klagar inte, gillar att ha saker att göra. Funderade ett tag om jag skulle ta en bild på min kalender för att visa hur en typisk vecka för mig kan se ut haha.

Under veckan har jag till exempel hunnit åka till Stockholm med några tjejer från hillsong, haft återträff med några vänner, unnat mig en spel- och vinkväll med två goa brudar och pluggat såklart. Senare idag ska jag på Nora julmarknad med några härliga tjejer. Kommer bli så kul! Det var verkligen längesen jag träffade alla nu och jag har dessutom aldrig varit i Nora tidigare. Förväntar mig en top notch dag som förmodligen, om jag hinner, kommer avslutas med en julfest på kvällen. Sen imorgon ska jag träffa en annan av mina tjejkompisar för julfrukost/brunch innan det bär av till spexlokalen och efter det plugg. Sen nästa vecka blir det socionompub, luciafirande och en resa till Stockholm igen för julkonsert. Så bloggar jag inte nästa vecka har jag mina anledningar, just saying. Men funderar på att göra ett blogginlägg med bara bilder där jag lägger upp höjdpunkter från december, vad tror ni om det?

Ni som följer min blogg vet nog att jag lider av ångest. Jag har accepterat det som en del av mig och försökt att hitta knep för att kunna avbryta en panikattack. Känner jag en stark ångest och hjärtklappningar där jag bara vill gråta brukar jag försöka att ringa någon som lugnar mig. Där jag får prata av mig, hjälp att lugna ner mig, råd och hjälp att kontrollera andning. Idag tycker jag därför att jag är bra på att känna igen varningssignalerna innan den värsta ångesten/attacken kommer. Men det betyder inte att det är lätt, ibland vet jag inte om att jag har en panikattack förens efter och ibland finns det ingen där som kan lugna. Då blir det värre.

Glada nyheter till mig och alla där ute som lider av ångest är därför att olika former av ångest går att behandla! Den behöver inte finnas där. Jag vet det här eftersom en psykolog på elevhälsan i skolan har erbjudit sig att hjälpa mig att behandla bort ångesten. Tider är bokade i januari efter nyår och äntligen kommer jag få hjälp! Jag hör av mig hur det går med behandlingen såklart. Är verkligen pepp på att se vad han kan göra, även om jag inte vet något resultat än känns det så skönt att bli sedd och hjälpt med något jag trodde var en del av mig. Bara att veta att jag inte behöver leva mitt liv med ångest är obeskrivligt. Sen fick jag dessutom ett boktips om hur man lär sig att sluta älta. Kommer definitivt köpa och läsa den boken.

Bild från i tisdags i Stockholm 😘
Svartvita bilden är från igår! Känner mig lite elak mot ida som inte alls är uppmärksammad på att jag tar en bild. Det roliga är att hon precis sagt ”men Lois ska inte du ta en bild, du har ju en blogg”. Haha, mysig kväll ändå! 🥰 På andra bilden är boken om ältning! Syns det att jag satt under en lampa när jag tog bilden? 😉🙈

Gillar

Kommentarer