Lite mer om tacksamhet

It´s not happy people who are thankful. It is thankful people who are happy.

Hej på er! Slogs av det här citat som stog på förpackningen till min älskade kroppspeeling och kroppsmouse som jag äntligen har hämtat ut. Oj vad jag längtar tills att få använda det! Vad var då anledningen till att det citatet slog mig så starkt just idag? I will tell you darlings.

Efter att jag kom hem från skolan idag fick jag ett sms om att paketet hade kommit och fanns att hämta ut på Ica. Det är en liten affär i närheten. Innan gick jag jämt dit och handlade men nu har jag börjat med att handla påväg hem från skolan på Willys istället, då det är mycket billigare och känns smidigare. Men idag tänkte jag att om jag ändå skulle hämta ut mitt paket kunde jag lika gärna handla där för hade typ INGEN mat hemma. Sagt och gjort gick jag dit. Lite hängig, trött och seg efter skolan och en aning depp efter vissa saker som jag hade tänkt på precis innan. På vägen dit funderar jag på om tiggaren som brukar sitta där kommer vara där idag. Det var trots allt ett tag sen jag handlade här. Senast var innan jul. När jag kommer fram till dörren för att gå in till affären ser jag henne och innan jag hinner le eller säga hej till henne hejdar hon mig med världens leende och ropar hej! Därefter slår hon ut armarna för att ge mig en kram.

Jag vet att jag blir så chockad över att hon blir så glad över att se mig. Att hon kommer ihåg mig. Hon berättar för mig att hon ska hem och baka bullar till sina barn sen för att de är så ledsna över att det inte finns någon mat hemma. När vi står utanför och pratar ser jag att en kille kommer ut med en påse och ger till henne. Men hon har fortfarande ingen mjölk, mjöl eller jäst hemma. Så i affären går jag och tänker på henne. Hur hon sitter där ute hela dagen och fryser och sen när hon kommer hem inte vill sova, utan hon vill baka bullar till sina barn för att de inte ska vara ledsna. Så hehe jag köper såklart det till henne, för hur dyrt är det egentligen? När jag kommer ut sen ger hon mig en till kram och säger att hon ska berätta för sina barn om mig ”om sin vän i affären”. Några av er kommer nog tycka att jag är naiv eller godtrogen men för mig fick jag så mycket mer än vad jag gav. Jag gick dit lite halvdepp i mitt svenne liv och ville mest att dagen skulle ta slut så jag kunde sova. Men gick därifrån med så mycket glädje och energi. Allt på grund av denna kvinna och hennes reaktion när hon såg mig. Av all tacksamhet som hon ger och sänder ut. Det verkligen lyste glädje av henne. Sen när jag kom hem och såg citatet på min förpackning så kände jag att yes, tacksamheten är det som kommer göra dig lycklig. Så sant!Avslutningsvis måste jag göra lite PR för örebrospexet föreställning med premiär den 8 mars! Kom och titta! Det var provföreställning i helgen och alla var verkligen grymma! Jag och min kompis hade som uppdrag att fotografera grupper till programbladet bland annat, men när ingen grupp hade tid att fotas passade jag istället på att vara modell. Haha helt ärligt skulle vi egentligen bara testa väggen för att se om den var fotovänlig. Puss och kram på er!

Gillar

Kommentarer