Life hacks

Hallå på er därute! Ligger helt utmattad i soffan då jag sa till mina kompisar att idag efter föreläsningen skulle jag minsann göra klart alla frågor på tema 1, sen en dag för tema 2 och en dag för tema 3 på vår individuella skrivuppgift. Tror jag var lite överdrivet positiv där...Kom till fråga 8 innan jag blev helt slutkörd så bestämde mig för lyssna på lite chill musik och skriva ett blogginlägg istället.

Men vad passar då inte bättre än att tipsa om några life hacks. Först ut kommer såklart kokosolja! Antagligen en aning sent ute med att testa kokosolja men gudars så bra det är! Fungerar verkligen till allt. Jag använder det främst att steka i, som sminkbortagning, som handkräm och även som läppsyl på kvällen ibland. Läpparna håller sig då mjuka hela dagen tills nästa kväll. I akuta fall har jag även använt det som deo på kvällen (var dock skeptiskt till detta men funkade hur bra som helst) och funderar på att testa använda det som en hårinpackning då jag har hört att håret mår bra av det. Så vad väntar ni på?? Köp kokosolja! Bästa produkten, när ni väl har provat kommer ni bli fast haha.

Mitt andra tips riktar sig till alla som har glasögon och aldrig riktigt lyckas få dem rena. Till er vill jag säga att jag förstår problemet, hade exat samma innan jag började med glasputs! Blanda en sprayflaska med glas/fönsterputs och vatten sen sprayar ni bara på det på glasögonen och torkar av med en näsduk eller våtservett. Om det fortfarande skulle vara lite ”immigt” är det bara att droppa lite vatten på glasögonen och torka av. Knepet funkar lika bra på både solglasögon och vanliga glasögon.

Knepet med fläta i blött hår vet nog de flesta, men har ni någonsin tänkt på att tvinna håret, sätta upp det i en knut och låta lufttorka. Sen tar ni bara ur knuten när håret är torrt eller lite småfuktigt. Resultatet blir då större lockar istället för de typiska flätlockarna. Ska du till exempel ut på fest och är lite sen efter duschen och sminket är det här den perfekta looken då det går mycket snabbare än att göra en fläta. Låt då håret vara tills du är på plats, väl framme tar du ut håret från knuten. Rufsar till det lite och du får det perfekta fallet i håret!

Sen måste jag bara tipsa om zucchini plättar med fetaost och tsatsiki! Självklart måste det vara en sallad till! Så gott och enkelt att göra, samtidigt som det går fort och känns lite extra lyxigt. Du river då först zucchinin (jag använde en hel) hackar 3 salladslökar och smular en hel fetaost. Vispar ägg och mjöl i en skål, för att sedan hälla i zucchinin, löken och fetaost i skålen samt hackad dill, peppar och salt. Blanda sedan ihop allt till en smet och stek. Tzatzikin och salladen gjorde jag sedan bara samtidigt som jag stekte plättarna. Hittade receptet här https://www.ica.se/recept/zucchiniplattar-med-fetaost-och-dill-720960/ och bestämde mig för att testa. Kommer garanterat bli fler gånger!

Tro det eller ej men dessa lockar kommer från att ha tvinnat håret, satt upp det i en knut med en klämma och sen släppt löst väl på plats!
Visst blir ni liiite frestade?? 😉 säger bara en sak, testa! Så värt!

Gillar